084 I.G.T.I.- 2


Este o continuare a insemnarii  Robotelul I.G.C.T.I  si se continua cu  I.G.T.I.- 3 sau "Victorie retro" 

     Recent am primit un plic "oficial" in care un document datat 402.1146/06.02.2007 ma atentiona ca sunt debitor cu suma de 9,39 lei reprezentind "tarif utilizare radioamator" pe anii 2003 si 2005. Constinta mea de fost comunist a avut o zvicnire scurta din cauza ca nici in 2004 nu platisem taxa insa mi-a permis sa revad toata istoria care se gaseste la Robotel I.G.T.I.

     Brusc am avut o revelatie poate eu sunt imbecil din cauza de "mama" sau "virste" si bietul functionar este obligat de lege sa procedeze astfel.Recunosc ca nu avem habar ce scrie in lege insa reactionam logic pornind de la considerentul ca daca nu platesti gazul,lumina.telefonul sau alte utilitati ramii in mod automat fara ele si banuiam ca la fel trebuia procedat si aici.

     Ca sa ies din "nestinta" am cautat sursa si unde se gaseste  Regulamentul  si am devenit mai derutat.
Regulamentul respectiv actualizat cu toate ingredientele UE preciza la:
SECTIUNEA 6 PRELUNGIREA, MODIFICAREA SI RETRAGEREA AUTORIZATIEI
Art. 48 - (1) Prelungirea valabilitatii autorizatiei de radioamator individuale se efectueaza în baza unei cereri scrise ........ însotita de urmatoarele documente:
  c) dovada platii tarifului de atribuire a indicativului de identificare în cadrul serviciului de amator.  
Art. 52 - (1) Autorizatia de radioamator poate fi retrasa de catre IGCTI în urmatoarele situatii:
b) titularul nu se supune somatiei emise de catre IGCTI, ca urmare a abaterilor de la prezentul Regulament.
(3) În cazul prevazut la alin. (1) lit. b) se emite o decizie de retragere de catre directorul directiei teritoriale a IGCTI în cauza; decizia de retragere va fi comunicata titularului.
       Am avut un sentiment de usurare din cauza ca cele scrise in regulament dovedeau ca eu nu sunt imbecil si problema este pur "informatica" ca altfel cu cinci ani in urma in baza Art. 52 -(3) trebuia sa primesc "o decizie de retragere" si cu asta se termina povestea. Spun asta din cauza ca am descoperit ca IGCTI este "taticul" lui "E-guvernare" care marcheaza inceputul "reformei la ghiseu care îsi propune sa promoveze transparenta, sa eficientizeze administratia prin reducerea costurilor si a birocratiei " asa ca sunt convins ca ei deja au implementat un "soft" care "automatizeaza birocratia" gestionind corespondenta. In concluzie softul fiind "timpit" din tata nu stie sa citeasca singur regulamentul asa ca ma bombardeaza in continuare cu adrese

     Cu ocazia "documentarii am ajuns si la RadioAmator.ro unde pe forum au un articol numit un   ZÂMBET ÎN ETER   si mi-am permis sa trec urmatorul comentariu:

sterge inainte de postare

Normal domnul Francisc Grunberg YO4PX a beneficiat de replica de mai jos:
begin
      Imi dau seama de situatia "jenanta" in care am pus toti "radioamatorii YO" si de aceea declar ca in "fapt" eu neachitind taxa nu mai sunt radioamator autorizat din anul 2002 si urmeaza ca atunci cind functionarii o sa citeasca regulamentul sa emita si "decizie de retragere" corespunzatoare. Recunosc ca sunt o "rusine" pentru "radioamatorii YO" verificind ce face functionarul cu contributia mea si sustinind ca acesta aplicind mecanic regulile imi provoaca o paguba mie nefolosind taxa in mod util.Recunosc, cu toate ca sunt pensionar pe 04 ianuarie nu sparg usa la fisc ca sa platesc impozitele si fac si altele la fel de contrare "bunului simt" caracteristic "poporului unic muncitor". Domnul Francisc Grunberg poate sta insa linistit functionarii de la IGCTI nu vor trage concluzii generalizatoare ca nu intra in fisa postului iar la angajare nu au fost testati daca au "uzul dreptului".
      Mai trebuie precizat un lucru eu nu sunt suficient de timpit incit sa ma erijez in purtatorul de cuvint al "radioamatorii YO" iar faptul ca din mesajul meu a fost vazut numai "vitriol si ranjet" are o explicatie "tehnica". De mult exista statii radio care lucreaza in fonie MA care in plus au posibilitatea sa-si devieze in limite mici frecventa purtatoare. Rezultatul cu un receptor standard se "aude" numai mesajul fonic in schimb daca ai un "adaptor Topoli" mai extragi inca doua canale in teleimprimare. Mesajul meu de baza era ca "se face o paguba" si a fost inteles numai ca "vitriolul si ranjet" .Vina este impartita eu nu trebuia sa folosesc mesaje "sublimale" iar receptorul nu are "adaptor Topoli" si nici nu stie de existenta lui. Necazul este ca spre deosebire de "fieratanii" creierul nostru nu are socluri de extensie pentru upgrade in care eventual sa cuplezi asemenea periferice. De aceea ii sugerez domnului Francisc Grunberg sa reciteasca ce a scris Domnul Francisc Grunberg la inceputul articolului cind se referea la Henri Bergson (filozof francez, 1859-1941, pe care eu il suspectez ca are "adaptor Topoli"

end


     Cred ca nu se mira nimeni ca cele doua interventii ale mele si toate celelante comentarii dupa data dialogului au disparut YO4PX aplicind tehnica pisicii cu "cacatii" dupa cum se vede mai jos.

     Pentru un eventual "path" la soft am informat si pe Presedintele IGCTI Catalin Marinescu mailto de existenta Art. 52 -(3) si cu multa incredere astept o"decizie de retragere" sau eventual sa dau adresa mea definitiva de la Cimitirul municipal ca sa nu mai fie probleme soft in viitor

     Am si o reactie la ce am scris, gasiti un comentariu la   nepotul-revendicaci   care m-a lasat fara replica. Tastatura mea ca arma intra eventual in categoria "floreta" in schimb tastura domnisoarei intra la "coada de tirnacop" si-mi dau seama ca sunt handicapat nu ma pot ridica la inaltimea unei asemenea bombe atomice. Sunt desfintat si asta cred ca se trage tot de la "adaptorul Topoli". Imi este si frica sa nu apara niste "minieri virtuali" cu "inalta constinta civica" in alianta cu cei care scandau :"Noi muncim nu gindim!" sprijiniti si de cei cu sloganul: "IMGB face ordine!"care sa-mi bage mintile in cap

 Subiectul se incheie cu  Victorie retro 
I=84   V=11041  lived days 22474

    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"