061 Robotelul I.G.C.T.I

     Printre alte "nebunii" in tinerete am fost si radioamator.In aceasta calitate achitam o taxa anuala de folosire la MINISTERUL COMUNICATIILOR SI TEHNOLOGIEI respectiv Inspectoratul General pentru Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei pe scurt IGTI Am achitat constincios aceasta taxa pana in anul 2002 cind dupa achitare am primit o scrisoare in care se afla chitanta respectiva care confirma faptul ca sunt "OK". Am fost insa intrigat de plic trimis prin PRIORIPOST contra sumei de 25.000 lei. Cum taxa era de 44.050 lei rezulta ca jumatate se pierdea pe plata plicului. Anul urmator s-a repetat figura si atunci am trimis un mail la IGTI. Culmea primesc un raspuns si mai mult de la un om la care ii mergea procesorul avind si un simt dezvoltat al umorului, raspund la mail si pe urma liniste. Recent mi-am adus aminte de aceasta problema si arat asta la sfirsitul materialului.

     Mail trimis de mine:
TO:inspectori@igcti.ro
Subject:tariful de utilizare a spectrului va face sa pierdeti bani
Domnului director al I.G.C.T.I

     Cu respect va supun atentiei situatia delicata in care ma aflu prin Decizia nr402/3206 din 15.07.2003.

De anul trecut am avut exitari sa platesc tariful de utilizare a spectrului. Lasind la o parte faptul ca eu accesez acest spectru numai cind folosesc masina de risnit electric am privit insa problema din punct de vedere financiar. Este un mod inedit de a privi o problema mai ales cind oamenii muncii sunt in stare sa scandeze "Noi muncim nu gindim"(sursa BBC) care sustine pe "bune" ca asa s-a intimplat in nu stiu ce oras din tara.

     Concret trebuie sa platesc un Euro respectiv 44.050 lei iar salariatii "mei" imi trimit Factura prin PRIORIPOST pentru care plateste modica suma de 25.000 lei ( asa scrie pe plic), deci I.G.C.T.I pe care cu onoare si pricepere il conduceti pierde 56% din taxa trimisa de mine. Daca mai adun cit costa folosirea imprimantei, hirtia A4, formularul de factura fiscala, curentul consumat, salariul platit "robotelului"care produce aceste hirtii, timpul dumneavoastra pretios si scump consumat pentru citirea cu atentie, stampilarea si iscalirea adresei, salariul "robotelului" care plimba hirtia pe la compartimentul juridic si economic (oare acestia stiu ce inseamna gindit economic), salariul platit "robotelului" care indeplineste functia de curier si cu sudoarea fruntii duce plicul la PRIORIPOST, dosarele in care se tine exemplarul doi din aceste hirtii si probabil mai sunt si altele cred ca achitind aceasta suma eu provoc o paguba I.G.C.T.I pe care cu onoare si pricepere il conduceti.

     La mine mai apar niste amanunte. Hirtia primita nu o pot folosi la altceva fiind prea lucioasa si tinind cont de volumul "operatiunilor" finaciare nu imi este necesara. Daca trebuie sa justific ca am achitat aceasta taxa eu prezint mandatul postal cu care am trimis aceasta suma si nu are decit cel curios sa verifice.Totusi tinind cont ca la dumneavoastra schema personalului este plina ca protectie sociala eu asi putea angaja un contabil care sa aiba grije de aceasta hirtie, normal in conditile Codului Muncii adica sa fie platit ore cur nu are cap. Birocratii care au redactat ORDIN nr. 164 din 21 mai 2003 trateaza la fel:
Tarif pentru un canal alocat la nivel national==== 154.000 euro/canal cu
Tarif pentru autorizatii din clasa Restrâns, IV sau III==1 euro/autorizatie uitind ca primii urmaresc un profit si-l realizeaza deci trebuie "beliti" ca sunt privati si nu de STAT in schimb prin esenta radioamatorii sunt nonprofit.

     Lasind la o parte supararea normala si firesca provocata de mail-ul meu dumneavoastra daca aveti ce ii lipsea lui Ciorbea conform spuselor domnului Brucan puteti pune pe cei de la Compartimentul economic sa identifice costul real al aplicarii in acest caz a ordinului si apelati la Art. 16 din ordinul 164 care prevede: (1) La cererea temeinic justificata a debitorilor, persoane juridice sau fizice, IGCTI va putea acorda, în conditiile legii, cu avizul prealabil al MCTI si fara a afecta în vreun fel mediul concurential din domeniul comunicatiilor electronice, pentru obligatiile restante la plata a tarifelor pe care le încaseaza, esalonari sau amânari la plata tarifelor, dobânzilor si/sau a penalitatilor de orice fel si/sau reduceri ori scutiri la plata dobânzilor si/sau penalitatilor de orice fel. Iar peste cinci ani poate "invata magarul sau moare imparatul".

     In acelasi timp in baza Ordonantei de urgenta nr. 27 din 18/04/2003 privind procedura aprobarii tacite in situatia cind nu primesc un raspuns din partea dumneavoastra consider ca sunteti de acord cu cele aratate de mine .
Inchei cu urarea traditionala 73
Dan COLIBASI
P.S.domnului Ciorbea ii lipsesc coaiele

     mail de raspuns de la IGTI:
Date: Sun, 24 Aug 2003 04:00:33 +0300 (EEST)
Subject: RE: tariful de utilizare a spectrului va face sa pierdeti bani - partea I
To: pcdan@rdslink.ro
Return-Receipt-To: mihai.comanici@igcti.ro
In atentia d-lui Dan POPESCU COLIBASI Str. Jepilor nr. 34, bl. A33, sc. A, ap. 34, Brasov, jud. Brasov Indicativ de apel Y06FZB, Autorizatie nr. B/0127/92-A din 30.XI.1992 Ref.: "tariful de utilizare a spectrului va face sa pierdeti bani"
Stimate domn,

     Cu speranta sincera ca nu va deranjeaza sa primiti lamuriri de la un robotel (mai ales ca este vorba despre unul simpatic care, va asiguram, poseda - spre deosebire de prietenul dvs. despre care faceti vorbire in finalul mesajului - tot ceea ce are nevoie pentru a asigura perpetuarea speciei si care, in plus, nu este un robotel de rind ci chiar unul de la... unitatea centrala), va supunem trezei atentii urmatoarele (dar nu inainte de a va adresa cele mai sincere felicitari pentru solidele dvs. cunostinte din opera politologului Silviu Brucan):

     a) Faptul ca dvs. accesati spectrul foarte rar ne intristeaza intrucit detineti o autorizatie in acest sens deci un drept de care, se pare, nu doriti neaparat sa beneficiati. Apreciem metafora complexa referitoare la masina de rasnit cafea dar avem dubii serioase cu privire la calitatea tehnica a emisiilor potentiale ce ar rezulta dintr-o manipulare in scopul declarat de dvs. care, din cultura noastra robotico-generala, este departe de a fi specifica acestui obiect electrocasnic. Raritatea utilizarii spectrului, cu ajutorul risnitei sau, cel mai probabil, al unor dispozitive mult mai adecvate acestui scop, nu prezinta nici un fel de importanta din punctul de vedere al platii tarifului. In eventualitatea ca va nemultumeste aceasta informatie, va reamintim ca aveti rezervat un indicativ de apel; din punctul nostru de vedere, analizind afirmatiile dvs., indicativul este mai degraba blocat din moment ce nu il valorificati in banda, prin activitatile specifice acestui domeniu, asupra carora, suntem siguri, nu este cazul sa insistam in acest cadru - ele fiindu-va binecunoscute. Oricum, atita timp cit platiti tariful, indicativul este al dvs. Tinind insa cont de aceasta stare de inactivitate regretabila, sunteti cu desavarsire liber sa renuntati la autorizatie si, astfel, obligatia legala (si nu impusa de institutia noastra) de plata a tarifului de utilizare a spectrului nu va mai purta asupra dvs.

     b) Va informam pe aceasta cale ca in obligatiile de serviciu ale roboteilor nu intra ascultarea si studierea programelor BBC; pe cale de consecinta, ne declinam competenta in materie de lozinci proletare sau de orice alta culoare, raspunderea pentru informatiile difuzate revenind in exclusivitate postului respectiv. In acelasi timp, nu ne putem reprima urmatoarea nedumerire: ce legatura exista intre indeplinirea de catre dvs. a unor obligatii legale de plata (pe care vi le-ati asumat odata cu solicitarea autorizatiei de radioamator si care au devenit operante odata cu emiterea de catre IGCTI/primirea de catre dvs. a autorizatiei respective) si intamplarile din, citam, "nu stiu ce oras din tara"? Va reamintim ca din momentul in care ati fost autorizat ca radioamator, legislatia specifica domeniului (Regulamentul de radiocomunicatii pentru serviciul de amator din Romania, aprobat prin ordinul M.C. nr. 108/03.VI.1992) precum si legislatia generala aplicabila (intre altele, procedura de tarifare si lista tarifelor de utilizare a spectrului in vigoare, aprobate prin ordinul M.C.T.I. nr. 164/21.V.2003) produc efecte si in cazul dvs. Confirmam inca odata ca singura cale de a iesi de sub incidenta reglementarilor respective este abordarea solutiei sugerate la punctul a); revedeti, in acest sens, si art. 58 si 60 ale regulamentului mai sus amintit. Si poate ca e bine sa revedeti tot regulamentul, ca sa actionati in cunostinta de cauza (sa stiti la ce renuntati).

     c) Cei care va trimit factura nu sunt salariatii "dvs.", nici macar intre ghilimele; profitam de aceasta ocazie pentru a va asigura ca IGCTI, desi institutie publica, se autofinanteaza integral, neprimind nici un fel de resurse de la bugetul statului. Oricit de ciudat sau incredibil vi s-ar parea, asa stau lucrurile; ca urmare, problema cheltuielilor pe care le presupune expedierea facturilor priveste exclusiv conducerea institutiei noastre. Totusi, nu vom uita sa va multumim pentru preocuparea manifestata atit de transparent fata de problemele curente ale IGCTI. Este aceasta, poate, o reactie fireasca la activitatea prestata in acest domeniu al spectrului radioelectric de catre IGCTI, in baza atributiilor ce-i revin conform reglementarilor in vigoare, chiar daca uneori aceasta activitate nu este foarte evidenta pentru marea majoritate a radioamatorilor. In mod normal, interesul dvs. pentru problemele noastre ar trebui sa ne maguleasca daca s-ar concretiza in propuneri constructive, daca s-ar subscrie unor reguli de conduita si daca s-ar incadra in limite ale bunului simt indeobste acceptate in interactiunile socio-umane. Cu parere de rau trebuie sa afirmam ca aceste conditii nu sunt indeplinite in cazul dvs. Evident, si noi recunoastem ca nu suntem infailibili, deasupra oricarei critici (chiar inspiratia dvs. de moment ne eticheteaza drept robotei, mai complecsi sau mai simpli, cu defectiunile lor inerente) dar va asiguram ca depunem eforturi sustinute si constante de ameliorare a activitatii noastre si inlaturare a deficientelor, in nici un caz pentru ca ne-am astepta la gratitudine sau consideratie din partea utilizatorilor de spectru in general, a radioamatorilor in special, ci pentru a deveni noi insine din ce in ce mai multumiti de ceea ce facem.

     d) Cu privire la nelinistile dvs. existentiale privind: salariile, sudoarea fruntii vreunui robotel sau altul al IGCTI, curentul (electric, presupunem) consumat, etc si implicatiile acestor parametri asupra balantei financiare a IGCTI, in general, si asupra tarifelor practicate, in particular, va comunicam cu franchete ca aceste cheltuieli nu se regasesc in tariful invocat de dvs., anume 1(un) euro - asa cum, de altfel, ati intuit in mod atit de magistral. Activitatea specifica prestata de IGCTI in beneficiul serviciului de radioamator - in conformitate cu atributiile sale prevazute de legislatia interna si tinind cont de reglementarile internationale de profil - nu aduce nici un fel de profit institutiei noastre. De altfel, nici nu ne-am pus vreodata problema in acest mod, fiind constienti de specificul activitatii de radioamator, pe care dvs. l-ati descris, simplificind poate prea mult, drept non profit – este adevarat dar e mai mult decit atit. Ba din contra, tarifele pentru radioamatori nu acopera decit in mod simbolic cheltuielile inerente, minimale aferente activitatii IGCTI in domeniu, care include (enumerarea nefiind exhaustiva): organizarea de examene, emitere de certificate si autorizatii, organizarea evidentei informatizate, etc. Activitatile enumerate anterior nu mai au tarife specifice in noul ordin de tarifare, cum a fost cazul pina in 2002, ele fiind prestate gratuit incepind cu anul 2003. De aceea, cheltuielile IGCTI pentru serviciul de amator nu sunt in nici un caz supradimensionate atunci cind afirmam ca ele sint acoperite in mod simbolic de tarifele in vigoare. Facem aici abstractie de problema punctuala a expedierii corespondentei, enuntata atit de exact si vigilent de dvs. dar care constituie, totusi, un caz particular si care, in raportare procentuala, este insignifianta fata de altele mentionate mai sus. Avind in vedere aceste aspecte, credem cu tarie ca o terta parte, care si-ar apleca eventual atentia asupra acestei chestiuni, ar conchide cu neutralitate ca IGCTI face mai mult munca voluntara pentru serviciul de amator. Incredibil este insa faptul ca, desi accepta aceasta stare de lucruri ca fiind fireasca, dind dovada de intelegere pentru specificul domeniului, IGCTI tot nu este lasat sa-si vada de problemele sale, primind (culmea!) si bobirnace, chiar pe tema acestui voluntariat. Aceasta situatie este magistral caracterizata de o straveche sintagma romaneasca: “paie pe foc”. Ramine de vazut cine se va arde...

     e) Problema luciului hartiei, pe care dvs. o ridicati, este intr-adevar una noua si, din pacate, sunteti singurul care a supus-o atentiei noastre pina in prezent. Pana la gasirea unei solutii pe termen lung, va recomandam o serie de mototoliri repetate si viguroase, care pot aduce hartia in stare a fi folosita si in acele scopuri care par sa va preocupe cu precadere. Pe de alta parte, ne scapa semnificatia precizarilor dvs. legate de posibilitatea de a va angaja un contabil pentru a gestiona documentele trimise de noi (in ciuda carentelor lor de fabricatie, motiv pentru care ne exprimam inca odata regretul nostru sincer). Speram ca aceasta nu este o amenintare voalata la adresa noastra, in sensul ca acel contabil ar verifica la sange documentele emise de IGCTI. Este pacat de timp si de bani fiindca documentele noastre sunt conforme cu legislatia in vigoare. Pare mult mai plauzibil ca prin aceasta potentiala angajare ati putea dori sa contribuiti, in mod nemijlocit, la rezolvarea unor probleme de protectie sociala. A va aduce aportul la solutionarea unor aspecte atit de importante si spinoase reprezinta un gest salutar, cu atit mai mult cu cit dvs. opinati atit de ferm ca altii, cum ar fi acest IGCTI, nu mai pot aduce nici un fel de contributii valoroase in acest domeniu. Nici nu este posibil fiindca IGCTI este o institutie publica care-si desfasoara activitatea in domeniul comunicatiilor (schema sa de personal fiind conforma cu cerintele domeniului sau de activitate) si este subordonata altui minister decit cel al muncii si protectiei sociale. Oricum, noi speram ca veti avea un volum de operatiuni financiare cit mai substantial pentru a va putea duce la indeplinire, fara teama de faliment, proiectele din sfera protectiei sociale.

     f) Referitor la acordarea unei esalonari, aceasta, asa cum foarte exact si dvs. aratati, este conditionata de existenta unui temei justificat; or, suntem convinsi ca veti fi de acord cu noi ca exprimarea unor indoieli, admirabile de altfel in inaltul lor spirit civic, privind anatomia unui om politic sau convertibilitatea hartiei de scris in hartie menajera, nu pot constitui temei juridic pentru o esalonare de plata. In plus, simtului dvs. de raspundere foarte dezvoltat nu-i va scapa un amanunt important: anume ca plata la timp a tarifului de utilizare a spectrului va contribui la acoperirea cheltuielilor IGCTI - macar partiala, dupa cum aminteam mai sus la punctul d) - pentru activitatea sa per ansamblu in cadrul serviciului de amator. Pina la urma insa, decizia de a nu plati tariful de un euro va apartine in totalitate, la fel precum raspunderea pentru aceasta decizie va revine exclusivitate. Va asiguram ca IGCTI va reusi sa treaca peste asemenea vicisitudini iar pentru dvs. consecintele acestui gest se vor concretiza in retragerea autorizatiei (in conformitate cu art. 58 al regulamentului citat anterior).

     g) Invocarea aprobarii tacite pentru lipsa raspunsului in 30 de zile ne-a atras in mod particular atentia, ca o mostra de indrazneala combativa care, credem noi, nu-si avea locul in acest context si era demna de cauze mai valoroase si mai decent exprimate. Dupa cum lesne se poate constata, resursele umane, materiale si de timp alocate formularii unui raspuns catre dvs. n-au fost chiar neglijabile ci din contra, poate chiar prea insemnate pentru calitatea informationala si de redactare a rindurilor ce ni le-ati trimis. Totusi, nu putem sa ne disimulam satisfactia de a constata ca mai sunt si altii (in afara de mine si de ceilalti colegi-robotei ai mei care reusesc performanta de a munci si gindi concomitent) carora sa nu le fie aplicabila mult hulita lozinca, scandata la un moment dat de un anumit grup dintr-un oarecare oras al tarii... Acesta este si motivul principal pentru care nu regretam acest efort suplimentar, considerind ca el serveste unei cauze importante, anume reasezarea pe baze ferme, sanatoase a relatiilor dintre IGCTI si radioamatori.

     Ca o concluzie de ordin general, lecturind scrisoarea dvs. ne-am confruntat cu un exercitiu de aplicare al unor drepturi fundamentale ale omului intr-o societate moderna si civilizata, acelea de libera exprimare si de adresare catre autoritati. Din pacate, am conchis ca epistola dvs. constituie un exemplu remarcabil de utilizare defectuoasa, si chiar abuziva, a drepturilor amintite. Este clar ca avem puncte de vedere divergente cu privire la modul de adresare catre autoritati publice (indiferent daca acestea sunt populate de robotei terni si insensibili sau, mult mai probabil, de catre semeni ai dvs. dotati cu demnitate, sentimente si ratiune).

     Cu stima (net diferita calitativ de cea pe care o aratati dvs. fata de conducerea institutiei noastre), Mihai Comanici Robotel Sef de serviciu Radiocomunicatii fixe, prin satelit, aeronautice, maritime, radiodeterminare si, evident, radioamatori Directia Autorizari – Unitatea centrala Inspectoratul general pentru comunicatii si tehnologia informatiei

      P.S. De asemenea, tinind cont de statutul specific al institutiei noastre - descris in cuprinsul prezentei epistole – si animati de acelasi spirit de economie si de dorinta de a rentabiliza si eficientiza activitatea noastra (aspect care va preocupa in mod vizibil si pe dvs.), va multumim anticipat pentru contributia dvs. pretioasa la eliminarea unor reclamatii sau petitii similare, in viitor, permitindu-ne astfel sa folosim resursele disponibile pentru tratarea unor probleme de interes pentru toti utilizatorii de spectru din Romania, inclusiv probleme pertinente ale serviciului de radioamator.

mail trimis de mine:
Salut domnule!

      Noroc ca nu sufar cu inima din cauza ca am fost socat de scrisoarea dumneavoastra. Eram convins ca sunt ultimul muschetar in materie de minuit floreta. Cum am avut prea multa tangenta cu sportul nu pot sa nu apreciez tocmai eu calitatea unui "adversar" asa ca nu imi ramine decit sa spun felicitari pentru raspuns. Cind am scris ma adresam unui functionar "standard" de care sunt satul pana peste cap si de aici si tonul meu. De boala asta suferiti si dumneavoastra care raspundeti unui "berbec" de care probabil sunteti satul peste cap. In baza dumneavoastra de date nu gasiti prea multe asa ca daca ati avut timp sa concepeti scrisoare (eu stiu pe pielea mea cit timp imi maninca o productie de genul acesta) va mai maninc o ora din viata ca sa va pun in tema cu "berbecul" acesta. Am descoperit radioamatorismul in 1962 avind ca mentor pe Anton Branza (Silent Key - YO6AKW) si o carte "Daca toti tinerii din lume". Am fost asa marcat de acest eveniment incit mi-a definit viitorul profesional.

     Am intrat la scoala de ofiteri (transmisiuni) si dupa dupa 26 de ani de activitate am iesit la pensie. Cred ca am fost un caz rar in care s-a suprapus pasiunea peste profesie asa ca pot sa spun ca am fost platit ca sa ma joc. Probabil am avut si ceva talent in aceasta directie si spre norocul meu am avut libertatea totala de a decide data de parintii mei. In anul intii facusem deja o inovatie brevetata pe linie de transmisiuni iar in anul trei deja era o metoda "neortodoxa" de instalare a unui cimp de antene varianta Colibasi. In toata cariera aspectul tehnic a fost dominant pentru mine si pot sa spun ca singurile satisfactii profesinale pe care l-am apreciat au fost in acest domeniu. Din punctul meu de vedere cea mai importanta functie ocupata de mine a fost aceea echivalenta de dispecer cind raspundeam de transmisiunile pe jumatate de tara in comandamantul apararii teritoriului ,singurul comandament in care transmisiunile functionau 24 ore pe zi, asta pe vremea cind in Romania mai exista armata. Nu mai stiu precis dar cred ca am peste 15 brevete de ratonalizari si inovatii pe aceasta linie(brevetele au ramas la fost sotie).

        Probabil sunt primul din armata si RO care am realizat o legatura intre doua calculatoare prin radio si asta numai din curiozitate tehnica. Daca va spun sigur o sa rideti. Statile erau portative pe UUS tip R-1070 care puteau sa fie blocate pe emisie sau receptie. Calculatoarele erau de tip HC-85 nu aveau HDD si datele se salvau pe banda de casetofon. Am scris un text si in loc sa-l salvez pe banda l-am bagat in statia care era blocata pe emisie fonie. Dincolo astepta alta statie blocata pe receptie fonie si un HC care a considerat ca primeste date de la casetofon. Culmea a functionat. Nu pot sa nu spun ca acest lucru a fost posibil numai datorita lui Marius Baranescu care avea o dubla calitate fata de mine.Il aveam student si in acelasi timp el era "guru" pentru mine in materie de calculatoare. Ar mai fi multe de spus dar o las pe alta data. 

      Infectat de calculatoare am ajuns sa iau iarasi indicativ de amator normal din cauza unui aspect tehnic. Vream sa ocolesc cumva ROMTC si ma interesa problema radiomodem-urilor. Cum sunt specialist in rezolvari neortodoxe nu eram multumit de modemurile existente. Scumpe si lucreaza peste un Ghz, nici varianta de radioamatori nu ma multumea X25 a fost gindit cind legaturile se faceau pe US. Cu ajutorul indicativului asi fi avut posibilitatea sa fac experiente fara probleme mai ales ca in banda de 50 Mhz nu este inghesuiala. Daca intereseaza o sa dezvolt ideia. In concluzie domnule cu sau fara indicativ eu ramin radioamator.

      Referitor la radioamatorii de azi ce sa spun nu imi plac. Eu stiu ca acestia la origine au fost pioneri pe US care le-a fost cedata lor din cauza ca specialistii seriosi nu ii gaseau rolul asa ca se puteau juca. Cei de acuma au devenit radio-consumatori cumpara scule tot mai performante si nici nu mai stiu ce au sub panoul frontal. A devenit intrebare incuietoare ca sa afli care este raportul intre lungimea de unda in metrii si frecventa corespunzatoare. Ce placere mai poate fi sa stabilesti un QSL chiar din virful unui deal cind ambii corespondenti au in buzunar telefoane mobile si dupa ce stabilesc legatura fotografiaza locul de statie si si-l transmit reciproc prim mobil . O sa fie concursuri pe verticala in care legatura o sa se ia din lift fara antena si o sa conteze numarul de etaje distanta sau cite SMS se pot transmite pe minut.

     Ca sa va dati seama cu felul meu caracteristic am lansat un zvon ca am gasit un soft pentru ham. Acesta comanda total statia si permite dupa ce ii bagi in cap QSL trimite, diplomele cistigate calendarul cu concursurilor ii spui ce diplome doresti si el face totul. Intra in concursuri face trafic trimite log_urile ia legatura cu banca ca sa trimita banii pentru diploma da comanda la PRIRIPOST ca sa se asigure ca plicul ajunge marti si-ti trimite un mail ca inainte de a pleca spre radioclub sa iei diploma din casuta postala ca sa ai cu ce sa te lauzi. Am spus ca softul costa 500$ insa am gasit un krach. Trebuie sa va spun ca am primit oferte serioase? dar nu ne-am inteles la pret.....

      Sa trec la treburi mai serioase. Acuma va dati seama ca am posibilitatea de a intui volumul de munca care sta in spatele activitatii dumneavoastra si chiar dumneavoastra mi-ati confirmat ca plata indicativului este pur simbolica. Sunt convins ca efectiv daca radioamatorii nu ar mai plati de loc nu ati fi afectati in mod negativ. Poate gasiti o solutie eventual ca o masura de protectie sociala ca tot nu se pot face altele mai concrete.

     ma opresc aici ca ies din "fereastra" de propagare ieftina ROMTC daca doriti mai revin.
cu respect Dan Colibasi
P.S.sa stiti ca este pentru prima data cind inainte numelui meu trec aceasta formula de respect

     a urmat tacerea normala si au trecut anii insa:  
- in 2005 primesc un plic cu o instintare nr.402/7238/22.07.05 ca sunt dator cu 4.69
- in 2006 primesc un plic cu o instintare nr.402/1570/13.02.2006 ca sunt dator cu 9.39
In concluzie "robotelul" lucreaza in draci si vrea cu disperare sa lucreze chiar daca eu nu mai am nevoie de serviicile lui. Logic urmeaza ca peste 100 de ani cind suma devine semnificativa eu sa fiu dat in judecata fiind atentionat :"creditorul poate proceda la  evacuare.."
 

Insemnarea are urmare cu   I.G.T.I.- 2 
I=61 V=2294 lived 22172 days

    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"