333 schlupek


 


    Nu am avut ce face si am incercat sa ajut un "preten" al carui laptop era declarat "decedat" de specialisti.Nu trecea de boot din cauza ca era mousul defect.Am reusit sa-l repar insa am refuzat sa fiu recompensat cu un pepene si o cafea.De unde initial "pretenul" nu avea nici o speranta si-mi dadea libertatea sa fac cu el ce vreau ulterior a gasit un client asa ca a cerut pe buna dreptate sa-i inapoiez obiectul ca sa faca un ban cinstit.Cum refuzasem sa fiu recompensat nu a simtit nici o obligatie suplimentara insa mi-a dat un telefon intrigat ca laptopul este defect(nu isi gasea mousul).Candid am intrebat daca platise reparatia si mi-a inchis telefonul pe motiv de neseriozitate.Corect avea dreptate, povestea este lunga asa ca cititi numai mail-ul meu cu "Subject:cafeaua si pepenele " in care ma justific pe baza de "logica inversa"

From: Dan POPESCU COLIBASI    To: schlupek mihai    Subject: step1

     Salut!
     Laptopul:
     am reusit sa intru in setup dupa lupte "seculare".Nu stiu din ce motiv individul "stie" ca are doua FDD inca un port USB si inca un  cdrom.
Rezultatul cind isi face testul la boot nu le gaseste si de aceea arata eroare fata de configurarea stiuta. Din setup nu se poate reconfigura asa ca momentan "lipsa date".Simpatic este ca apare o pictograma care zice ceva gen "go IBM"

Multumesc petru CV trimis la Iasi este prea la superlativ.
Cind aveti timp si chef mai treceti pe aici.
Toate bune,       Dan Colibasi
---------------------------------------------------
From: mihai schlupek    Subject: ELECTRA    To: pcdan@rdslink.ro
Stimate domnule Popescu
1. Am trimis recomandarea dvs catre firma ELECTRA.
Va dau un extras:
"Un amic are foarte multe idei si ar dori sa ia legatura cu tine. Merita ascultat. Calitati: simte foarte bine calculatoarele, le imbunatateste performantele; este preocupat de automatizari prin pogramare de microcontrolere; are multe inovatii dar si sugestii pentru firma ta; ................................
recomand sa-i si sa-mi trimiti o adresa personala de e-mail.Da-i un semn de viata."
Pe curand, Mihai Schlupek
-------------------------
From: "schlupek mihai"    To: pcdan@rdslink.ro     Subject: RE: step1
Multumesc pentru Step1!
Am o vaga ipoteza: nu este posibil sa fie un contact imperfect, dobandit prin uzura sau de la ultima si singura demontare fara sa fac vre-o
modificare ?
Cred ca va "calc" pe la 19.00-20.00
Mihai Schlupek
--------------------------------------------
From: mihai schlupek    Subject: cod erori si poze    Cod erori la placa de baza a PC - IBM-ul meu;
08611    La system Board:    DEV 086    ERR 22    FRU 0010
-------------------------------------------
From: Dan POPESCU COLIBASI    To: schlupek mihai    Subject: nu am noroc!
     Sunt convins ca o data o "fieratanie" o sa ma puna cu botul pe labe asa ca sunt pregatit psihic.Din pacate exista un proverb taranesc:"prost sa fi noroc sa ai!" iar eu se pare ca am si foarte mult noroc.
     In concluzie IBM a luat-o din loc conform proverbului cel mai destept cedeaza.
     Pana luni am ceva urgent de facut.Va anunt cind sunt  liber.
     A dat un mail prietenul din Iasi.
     Toate bune,       Dan Colibasi
-------------------------
From: Dan POPESCU COLIBASI    Organization: solo&compania     To: schlupek mihai    Subject: laptopul a venit tot pe "scut"
     Salut!
     Laptopul dumneavoastra a venit inapoi din pacate este in aceiasi stare. Miine de fapt azi(joi) am de mutat o chiuveta asa ca va rog sa nu veniti daca nu este urgent,eventual la sfirsitul saptaminii.Prietenul dumneavoastra a scris si mi-a trimis un "pedigri" cu realizarile dinsului de am ramas cu gura cascata.Nu prea vad cum sa colaboram ca eu joc la juniori mici.
     Am scobit ca sa aflu ce este cu modemul.  este de tip "56K PC Card Modem/Cellular Capable".Cu toate ca este fabricat in 98 este inca actual ca in materie de modemuri cablu nu au mai evualuat de atunci.Documentatie am gasit numai un *.jpg. Drivere am gasit insa numai pentru Windows 95b.
     Am cautat sa gasesc pretul in general nu se vind separat ci numai instalate pe laptop.
In RO am gasit numai  la linkul  IBM PCMCIA Modem  ---- fara cablu 140000 ROL
dincolo am gasit 1. http://search.ebay.com/"title="">ebay    Waipahu, Hawaii     2. United States      Price: $ 19.00
Nu am gasit referinte la cablu nici macar pentru pini dar mai caut.L-am infipt in soclu si windowsul la testat fiind OK deci normal ii mai trebuie numai cablu.
Ma intriga faptul ca in laptopul dumneavoasta se vedea ca avusese o placa de retea tip intel in schimb nu aparea un modem IBM.Placa este mult
mai valoroasa si mai actuala.Nu este posibil ca cineva sa le fi "incurcat" la serviciu ?
Teoretic cred ca poate mai este o solutie ca sa fie folosit laptopul dar sub DOS sau linux si numai pe post de server.Inca nu sunt lamurit cum dar ma mai gindesc.
Discutam cind veniti aici poate dupa activitatea "hard" de mutat chiuveta imi vin idei.
Toate bune,       Dan Colibasi
----------------------------------
From: Dan POPESCU COLIBASI    Organization: solo&compania    To: schlupek mihai     Subject: ptr.informare
       Salut domule!
       Trimit o copie dupa scrisoarea ptr domnul Gabura.
       Am uitat sa va spun ca sunt f.interesat de placa de retea pentru laptop.Daca o mai gasiti vedem cit costa pe Inet si o cumpar imediat.
       Am gasit o pagina pe care se "lafaia" urmatorul text:
       "IBM ThinkPad 380Z series Security Chip - The IBM ThinkPad 380Z Security Chip allows for resetting of IBM ThinkPad 380Z BIOS passwords.
       The package includes instructions. This package does not include password recovery service to recover the password from the existing chip that may be
       necessary to unlock the hard disk. This product is not manufactured or authorized by IBM.".
       Magarii din lipsa de considerare fata de un biet pensionar mai au obrazul sa ceara bani.Vad cum o sa ocolesc "inpertinenta" tipic capitalista.
Lasind la o parte problema cu mousul poate de aceea nu reusesc sa intru in BIOS.Mai sap.Interesant este ca in .pdf descarcate de mine nu am gasit pana acuma o referinta
       la asa ceva.
toate bune, Dan Colibasi

----------------------------
       Salut domnule GABURA!

       Amicul nostru comun mi-a facut o prezentare prea deosebita eu sunt numai un om de 60 de ani care nu am reusit sa ma maturizez, motiv care ma face inca sa pot visa.
Daca se tine cont ca definitia competentei inseamna:" cunoasterea aprofundata a unui domeniu" si Bil Gate este un incompetent, pastrind proportile la valoarea mea trebuie pus in fata -6 de zero asa ca ma incadrez in categoria minitehnicus.
       Din linkul netfirms  imi dau seama ca ne cam calcam pe bataturi in preocupari lucru care ma bucura mult ca m-am cam saturat sa monologhez de unul singur.Romania ar trebui numita acuma "dealer land", toata lumea este interesata sa cumpere cit mai ieftin si sa vinda cit mai scump.Eventual cei mai evoluati ar vrea sa se apropie mai mult de izvorul produsului si cam atit.Specialisti sunt foarte multi dar majoritatea intra in categoria "plug and play",in schimb le stiu pe toate.Pana acuma am mai cunoscut un singur am care doreste sa faca ceva nou, se ocupa de alarme auto si se lupta sa supravietuiasca.

      Sunt nascut in 1945 la Bucuresti liceul l-am facut in Brasov si daca stau sa ma gindesc am ajuns la scoala de transmisiuni din cauza ca imi placea muzica..
Prin 1960 era o problema ca sa asculti muzica usoara si descoperisem postul radio Luxemburg pe unde medii ca sa poata fi auzit trebuia o "big" antena si atit m-am chinuit ca sa scot untul din ea ca am ajuns radioamator autorizat.Sunt unul din putinii la care s-a suprapus pasiunea peste meserie asa ca in urmatorii 30 de ani m-am jucat si am si fost platit pentru asta.

      Am iesit in evidenta din cauza "lenei" si a faptului ca ma enerveaza munca de am prost asa ca in anul intii de scoala militara am facut prima mea rationalizare.Prin anul trei exista o metoda neregulamentara de instalare a campului de antena la o statie R-104 varianta Colibasi.Asta nu a putut sa fie brevetata din cauza ca asi fi pus intr-o situatie putin penibila catreda de antene.Am facut parte din cele trei generatii care trebuia sa fim simultan pregatiti ca ofiteri de comanda si ingineri ca sa inlocuim inginerii facuti in URSS. Practic nu  am mai reusit sa facem asta din cauza ca respectivii erau foarte "capabili", chiar seful meu era colonel inginer si s-a descoperit ca nu facuse liceu.Asa de capabil era incit a fost in stare sa rezolve asta in 4 luni...

      Am urmat cariera miltara standard si cum am fost un foarte bun topor de oase am fost folosit la "capacitate" totusi din "lene" am mai avut inca 15 brevete de rationalizari si inovatii.Precis nu stiu ca au disparut hirtiile cu ocazia divortului de sotie.Spre sfirsitul carieriei cind am ajuns la cimitirul elefantilor respectiv Institutul de radiolocatie in planul de cercetari stiintifice din cele 45 de teme de cercetare din care 20 erau de genul "partidul centru vital" sau "influenta vietii miltare asupra tinerilor recuti",celelante aveau caracter tehnic si din acestea 19 erau ale mele. Nu mi-am dat seama de inportanta coautorilor si de aceea nu am primit timp ca se le rezolv.Au ramas si acuma unele actuale de exemplu gindisem o antena de banda larga 20 la 70 MHz care sa intre la rezonanta pe oricare frecventa prin acord mecanic. La acelasi "cimitir" din curiozitate am reusit sa conectez doua calculatoare prin radio si sa asigur legatura intre ele la 7 Km. "Calculatoarele" erau de tip HC cu procesor Z80 si nu aveau mediu de stocare date decit pe banda magnetica.Statile folosite erau statii pe UUS tip portativ.La vremea respectiva in comandament exista un PC tip Coral unde se ducea financiarul ca sa-i fie calculate soldele asa ca probabil curiozitatea mea a fost prima incercare de realizare a legaturii intre doua PC prin radio.Tot de "lene" probabil am fost primul serviciu care mi-am trecut evidenta contabila pe calculator. Cind mi s-a pus "pata" cu PC-urile am ales pe cel mai destept student de anul intii ca sa ma invete.Cu ajutorul lui am reusit sa fac primul program in dbase pentru evidenta contabila si pe urma am mers mai departe.

      Am plecat din armata "trintind" usa din cauza ca nu am fost de acord sa asist cum seful facuse SRL din unitate.Ca sa pot pleca m-am internat la "glumeti" asa ca am si brevet ca sufar cu "stomacul"(actul acesta s-a pastrat).

      Din punct de vedere statistic mai am 12 ani de trait si de aceea sunt putin presat de timp.Nu sunt pesimist eu sunt optimist si stiu ca la eclipsa totala din anul 2089 probabil nu o sa mai vad bine dar in mod sigur pana atunci o sa apara televiziunea in relief asa ca o s-o pipai.

      Acuma sunt preocupat sa ma "joc" in apartamentul meu si sunt foarte ocupat cu asta ca sa nu spun ca sunt fericit.Lucrez simultan la mai multe "mini-proiecte", simultan din cauza ca ma tot inpotmolesc in nestinta mea si atunci cind apare un zid ma ocup de altul.Am ajuns la concluzia ca, capul meu gindeste mai bine decit mine.Identific problema care nu stiu s-o rezolv si o transfer in "fundal" nu stiu cum dar peste citva timp imi dau seama ca am gasit solutia si ma bucur este drept pentru putin timp ca apare alta.

       Exemplu de dat cu stingul in dreptul:

     Am descoperit ca mai trebuie sa-mi iau o priza tripla si asta din cauza ca nu mai aveam in ce sa bag alimentatoarele( modem de cablu,telefon mobil,scanner,router, modem telefonic,robot telefonic si laptop) deci m-am gindit sa fac un singur redresor cu care sa le alimentez pe toate si sa fac economie de priza multipla. Trebuia insa sa tin cont ca unele vor 9v si altele 12v mai trebuia sa tin cont ca sa le fac o separare intre ele si asa am ajuns la ideia sa folosesc o sursa in comutatie ca sa nu mai ma "distrez" cu bobinatul. Daca tot facem asta merita sa o fac sa lucreze si in regim de UPS ca din cind in cind mai pica lumina si daca tot incepusem bilciul ar fi fost bine sa scoata si 40v ca sa pot face o mica centrala telefonica ca sa pot sa am telefoane in toate camerele plus atelier.

     Sursa am gasit-o la talcioc si apartinea la origine unei imprimanta. A trebuit sa fac putin pe trolebuzul ca sa o lamuresc sa lucreze constant chiar cu sarcina foarte mica.Pe placa am descoperit un montaj care la origine aprindea un bec de 220v 500w si care acuma nu mai imi era de folos.Se comanda foarte elegant prin intermediul unui optocuplor si am considerat pacat sa nu-l folosesc.Cu ajutorul unui fierastrau si cu multa grije am decupat ce ii apartinea si acuma o sa-l folosesc sa-mi alimenteze al doilea monitor la un PC. Tot pe placa am mai descoperit ceva care mi-a facut cu ochiul.Era un afisaj pe patru rinduri care afisa texte pentru user.De mult cautam asa ceva din cauza ca ma intereseaza un PC care sa lucreze fara tastaura si fara monitor si cu ajutorul lui poti vedea cind pleaca in "balarii".In loc de tastaura folosesc o telecomada de IR care poate fi citita prin seriala.Am gasit un soft care lucreaza perfect sub DOS. Acuma schema imprimantei este intinsa pe o masa este in stare de functiune si urmeaza sa "descopar" viteza cu care discuta procesorul cu displayul.

      Asta stiu cum sa o fac din experienta, am fost o data curios sa vad ce discuta de fapt PC cu modemul telefonic.Pentru asta am legat doua laptopuri in derivatie pe TX de la fiecare periferic le-am trecut in regim terminal si unul a afisat ce zice PC iar celalant ce zice modemul. Asa am aflat si de ce daca scoti mousul PS2 si il bagi la loc ai probleme cu windowsul.La alimentare mousul considera ca este resetat si se prezinta cu m2 sau m3 in functie de butoanele pe care le are. Asta ma intersa ca acuma stiu cum sa leg un mouse si o tastaura ca sa deserveasca doua PC ca am multe situatii cind lucrez cu doua. Tot pe placa imprimantei mai este ceava care ma tenteaza este vorba de motoarele pas cu pas care se preteaza la multe automatizari in casa.

     Personal ma intereseaza sa pot invirtii butonul de apa calda de la boiler care se afla in camara in timp ce sunt la dus ca sa nu mai "defilez".Mai asi vrea sa inlocuiesc motorasul de la programatorul masinii de spalat cu un stepper ca sa pot sa-mi creez programul care il vreau eu.Am redescoperit un lucru pe care il stie orice taranca ca rufele se spala mult mai bine daca le lasi la inmuiat cu o zi inainte si daca eu pot sa-mi creez programul pot sa pun sa faca asta masina nu sa le las in cada si pe urma sa le mut in masina.Am spus ca sufar de lene.Nu imi place detergentul si cum ma iritm din cauza cioapilor am fost curios sa vad cit de bine iese detergentul din ciorapi dupa spalat.Am pus iar la inmuiat o pereche de ciorapi proaspat spalati si spre suprinderea mea apa a mai facut clabuci.Putind sa programez cum vreau o sa pot sa fac sa mareasca numarul de limpeziri fara probleme.

      Am alarma la apartament si asi vrea sa fac "inchidere centralizata" la usa de la apartament.Am desfacut servo si am vazut ce jucarie de motor este acolo si cum stau la etajul trei un stepper ar fi mai nimerit.  Culmea dupa cite am scris pana acuma tot nu vreau sa cumpar inca o priza multipla.

      Referitor la interfon este fabricat de firma dumeavoastra si pot sa va spun in calitate de "user" citeva lucruri.Le luati ca titlu de inventar si in functie de ce considerati le apreciati sau nu.

      Am fost deranjat de "halul" cum au fost montate.La un moment dat am fost diriginte de santier la o cladire care avea in pereti mai mult cupru decit caramida asa ca pot sa spun ca am oarecare experienta.Firma KT a facut asta.Cred ca ar fi interesant sa vedeti cu cit vindeti dumeavoastra completul si cu cit ajung sa-l platesca utilizatorii.Tare imi este sa cred ca firma KT cistiga mai bine decit dumneavoastra de pe urma produsului.Folosesc sirma litata este mult mai scumpa decit cea masiva. La fiecare apartament pentru conexiune au instalat cite o doza de trecere de tip ingropat montat in schimb aparent.Arata ca dracul ca sa folosesc expresia unui lider politic.Am ajuns pe la firma si le-am spus sa cumpere un jgheab de plastic pe care sa-l taie la 5 cm in el se pot baga fara probleme cele patru noduri.Normal nu au fost de acord insa am observat ca acuma "intimplator" nu mai folosesc doze. La etajul meu au dat 104 gauri cu diblurile aferente pozind cablul la un cm de jgheabul televiziunii prin cablu.Au gaurit toate plafoanele cu toate ca puteau sa urmeze traseul de la TVS si sa prinda firul cu cureluse din plastic de jgheabul existent.Trecere spre apartament se face la 1,5 m de pamint si arata  urit, puteau sa intre pe unde intra si cablul TV.Se putea chiar aranja cu cei de la TVS sa bage cablul direct in jgheab ca probabil pe firele dumnavoastra este o alimentare de 12 v cc 08v U vorbire in plaja 300 la 3400hz asa ca nu crea probleme la semnalul TV. Cred ca ar fi bine sa-i obligati sa respecte un proiect de instalare facut de dumneavoastra nu sa instaleze cum le bubuie prin cap.Un exemplar din documentatie sa-l lase si la beneficar din care sa se poata vedea si ce materiale au introdus ca acuma este o mare necunoscuta mai ales ca ei trateaza de regula cu un strungar schimbul unu sau un frezor schimbul doi care stiu numai sa iscaleasca.

      Vedeti daca din punct de vedere mecanic nu se poate monta la zavorul electromagnetic un miner gen clanta.Una din usile noastre se deschide spre interior si trebuie sa folosesti doua miini una cu care sa tragi ivarul si cealanta ca sa tragi usa. Cealanta se deschide spre exterior si din acelasi motiv cu o mina trag ivarul si cu piciorul inping usa.

      Volumul "suneriei" este prea tare noaptea ar fi bine daca la montare s-ar putea particulariza.Tot noaptea bijbii pana gasesc butonul cu care pot sa raspund eventual un led care sa te ajute.

Pentru utilizatorii mai ciudati:

      Mi-ar place daca tot am jumatate din montaj in casa daca asi putea instala chiar in exterior o varianta redusa de interfon care sa-mi permita sa vorbesc cu cei care suna la usa apartamentului.Eventual sa preia printr-un sunet deosebit si rolul suneriei de la apartament.

      Mi-ar place daca asi avea posibilitatea sa inregistrez un mesaj care sa fie transmis automat de exemplu dupa ce a sunat a doua oara.Asta iti permita ca daca nu-ti place glasul celui de jos sa te faci ca ploua ca de a raspuns robotul si tu nu esti acasa

      Mi-ar place sa aiba chiar si functie de robot ca sa sti daca ai fost cautat in lipsa. Cele de mai sus sa fie variante optionale si numai pentru cei "ciudati"

      Cartela este bine protejata din punct de vedere mecanic dar din punctul meu de vedere este prea mare asa ca am scanat codul pe o folie transparenta si am una acuma extraplata. Tot referitor la ea este posibil ca sa particularizati codul pe apartamente? Ar permite sa dea un bip cind cineva din familie inta in bloc.Ar permite si altceva mult mai interesant sa contorizeze miscarea liftului ca fiecare sa platesca cit se plimba cu el.

       Din punctul meu de vedere sunt foarte interesat de o colabarare tinind cont de urmatoarele probleme:
-nu am nevoie de bani sub nici o forma
-ma intereseaza sa imi verific in practica ideile si ma apuca groaza cind trebuie sa ma apuc iarasi de dat gauri facut lipituri si cautat piesa x. Interesul meu pentru proiect se opreste in momentul cind il vad traind.Nu am timp si nici calitatile ca sa urmaresc fructificarea lui din punct de vedere comercial.
-preocuparile mele tehnice se axeaza exlusiv de problemele de care ma impiedic in apartament (exemplu tipic de egoism) si teoretic ulterior pot sa devina vandabile
       toate bune,
       Dan Colibasi

      P.S. mica "poveste" ati vrut asta ati primit.Am fost asa de vorbaret ca astept de azi dimineata sa se transfere datele de pe laptopul domnului Schlupek pe un PC al meu.Ulterior vreau sa vad cum se face ca un Pentim II la 300 Mhz cu 160 MB RAM facut de marea firma IBM sa se miste mai incet decit un laptop HP al meu la 166 Mhz cu 32 MB RAM.Sper sa nu se confirme proverbul IT :"cel mai mare dusman al Windowsul Millenium este Windows Millenium" ca pe al meu rules W98

Toate bune,
-------------------------
From: "schlupek mihai"    To: pcdan@rdslink.ro    Subject: RE: vesti     Date: Sat, 02 Jul 2005
Toata stima !
Laptopul si modemul: libere la valorificare; aveti libertate totala de decizie;
Pe foarte curand.
Mihai Schlupek

-----------------------------------------------
From: Dan POPESCU COLIBASI    Organization: solo&compania  To: schlupek mihai     Subject: decuplat turbo

     Salut!
     Nu am reusit sa ajung la un pret acceptabil (dorea 3 mil) asa ca pe 12 iul am trimis laptopul pentru transplant invers.
     Dupa ce fac curat in casa o sa trimit un "istoric" cu ce am facut.

-----------------------------
From: Dan POPESCU COLIBASI    Organization: solo&compania    To: schlupek mihai     Subject: am inceput sa functionez la 10 % din capacitate
     Salut!
     De duminica de cind ne-am intilnit am inceput cu o gripa care a  degenerat in vechiul meu prieten Erzipel.Abia azi mi s-a desunflat pielea de pe fata ca sa pot "vedea" multumitor.      Am avut timp sa meditez asupra "avantajului" de a fi singur.
     Joi am primit prin Nemo Express laptopul inapoi se comporta "normal" adica da celebra eroare.Am apelat la curier din cauza ca fica mea care a rezolvat problema la dus este prea "scumpa".
     Cind o sa vad multumitor o sa trimit un mail in care o sa prezint un extras cu ce am incercat sa fac la el.
Nu fac asta decit din motivul ca sa stiti ce a insemnat pentru mine. Ramin consecvent pozitiei initiale ca a fost un serviciu facut unei cunostinte fara pretentii banesti.
..........
Toate bune,       Dan Colibasi
-------------------------------------------------
From: "schlupek mihai"    To: pcdan@rdslink.ro     Subject: RE: cafeaua si pepenele     Date: Fri, 26 Aug 2005 12:52:00 +0000
Ura!
Totusi cum pot fi util si sa echivalez efortul depus? Sunteti un partener cu multe sarade si relativ greu de recompensat!

.............................
Astept vesti "in clar".
Cu stima, Mihai Schlupek
--------------------------------------------------
From: Dan POPESCU COLIBASI     Organization: solo&compania     To: schlupek mihai     Subject: cafeaua si pepenele
     Salut!

      cred ca trebuie sa dau explicatii privind subjectul si folosesc o tehnica de "logica inversa" Presupunem ca eu nu am masina nu stiu nimic despre masina insa trebuie sa ajung la Constanta pentru un interes al meu. Apelez la un vecin schlupek ca sa ma ajute.Acesta nu vrea bani si doreste sa ma ajute. Ajungem la Constanta ,eu nu pot sa-mi rezolv problema insa vecinul schlupek nu are nici o vina si ne intoarcem la Brasov. Ulterior eu vreau sa ma revansez si ii duc vecinului schlupek un pachet de cafea si un pepene. Banuiesc ca vecinul schlupek care nu vrea bani totusi se asteapta la un serviciu echivalent ca valoare asa ca intrebarea este cu ce imi da in cap cu cafeaua sau pepenele?

     istoric:
     -Mers cu IBM la o firma din Bv ca sa localizez deranjamentul.Creat o panglica intermediara ca sa pot conecta doua tastaturi la el.Pret:mi-am luat angajamentul in fata patronului ca o sa ansamblez 5 calculatoare pentru acest serviciu .
     -cumparat succesiv doua adaptoare de HDD la panglica normala 80mii lei.Acestea imi inbogatesc zestrea acuma ,poate o sa am nevoie de ele
     -cumparat un adaptor USB-IR 600.000 lei si acesta intra la zestre poate o sa mai fie necesar
     -prin grija unei cunostinte IBM a ajuns la Bucuresti.Nu am platit nimic insa ea m-a rugat sa-i inprumut un PC pe termen nedeterminat.Nu duceam lipsa de asa ceva insa acuma nu mai am server in retea.
     -rugat un patron din Bucuresti sa ma ajute si a facut-o. Pret M-a "rugat" sa verific securitatea unui server.Noroc ca acesta era "varza" asa ca am rezolvat treba in citeva ore.
     -apelat la servicu de curier ca sa aduc IBM inapoi pret 160.000 lei Am preferat sa nu mai aflu ce ma roaga cunostinta mea mea.
     -scobit pe inet dupa soft pentru IBM acuma am sub forma de zip 180 MB (pe bune)
     -pierdut foarte mult timp sa comprim si mut 2,5 G de documente de pe HDD /IBM ajuns la dumneavoastra pe 4 CD
     -foarte multe ore "stat" in fata lui
     Rezultatul nu se vede din cauza ca IBM este tot in aceiasi stare
Toate bune,       Dan Colibasi

----------------------------------------
From: Dan POPESCU COLIBASI    Organization: solo&compania     To: schlupek mihai    Subject: mai trebuie sa treceti pe la mine

     Salut!
     Veniti pe la mine cu CD date de mine ca se le copiez pe cele aduse de dumneavoastra
     Ale mele erau CD-RW permit sa fie arse de mai multe ori.Cele aduse de dumneavoastra
     sunt CD-R se pot arde o singura data si eu nu mai lucrez cu acest gen de CD
     Referitor la " un partener cu multe sarade si relativ greu de recompensat!", nevasta mea nu a reusit sa ma citeasca in 27 de ani.
Ramina valabila insa varianta cu  pitza cu o conditie prima intilnire o suport eu.
Sa ma anuntati cind sunteti dispus ca sa ma barbieresc pentru a avea "fata comerciala"


Toate bune,       Dan Colibasi

---------------------------------
concluzia "pretenul" s-a suparat pe mine ca pot sa-l servesc dar nu o fac.

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"