294 mail trimis catre ING.bank


Organization: 60plus    From: pcdan     To: contact@ing.ro    Date: 26 Mar 2010     Subject: Rog cititi inainta sa-mi blocati contul !!!!

Salut "stimate" Customer Contact Center Specialist!
A.S.  Rog ca la mail sa raspunda cineva care si intelege problema ridicata de mine (asta nu inseamna ca fie implicit de acord cu cele sustinute).
Se vehiculeaza urmatorul zvon:"Clientii care nu isi actualizeaza datele personale la banci se pot trezi cu conturile blocate".
Ca sa ma informez de la sursa am citit/insusit si inteles:
1. renumitul, citatul si putin intelesul Regulament nr. 9 emis de BNR
2. OUG nr.53-2008 care modifica Legea nr. 656/2002
3. HG nr.594-2008 Regulamentul de aplicare a Legii nr. 656/2002
4. Legea nr.656/2002 care:"instituie masuri de prevenire si combatere a spalarii banilor."

Cu posibilitatile mele modeste intelectuale de pensionar am extras din: O.U.G. nr.53/21-04-2008:
Art. 9. - (1) Persoanele prevazute la art. 8 au obligatia de a aplica masurile-standard de cunoastere a clientelei in urmatoarele situatii:
a) la stabilirea unei relatii de afaceri;
b) la efectuarea tranzactiilor ocazionale in valoare de cel putin 15.000 euro ..
c) cand exista suspiciuni ca operatiunea in cauza are drept scop spalarea banilor sau finantarea actelor de terorism,...
Art. 91. - Persoanele prevazute la art. 8 vor aplica masurile-standard de cunoastere a clientelei tuturor clientilor noi, precum si, cat mai curand posibil, in functie de risc, in cazul clientilor existenti

Precizez:
a) in 10 sept 2009 am schimbat B.I. ocazie cu care mi-au fost actualizate datele si la ING.Bank
b) valoare maxima a unei tranzactii facute de mine nu depaseste 400 lei
c)-nu se "spala banii" prin cont ca pensionar sunt "alimentat" de M.Ap.N
    -nu "finantez acte de terorism" facind cumparaturi de la SELGROS
    -imputernicesc pe ING.Bank sa primeasca copii dupa toate facturile mele si eventual discutam despre cantitatea exagerata de usuroi pe care o consum si altele..

 Daca nu ai creier la nivel "bibilica" din cele prezentate mai sus rezulta "indubitabil" ca nu prezint nici un fel de risc si in consecinta nu apare necesitatea unei actualizari a datelor.

  Totodata inteleg faptul ca lasind lucrurile in "ceata" de sistemul bancar se urmareste in mod "dezinteresat" blocarea conturilor care permite apelarea la art.2.6 din CGA care :" rezerva dreptul de a nu calcula dobanda la soldurile creditoare ale conturilor curente/depozit ale Clientului." Am mai spus despre aceasta clauza ca este abuziva si incorecta din cauza ca in perioada "blocarii" banca continua sa "fructifice" soldurile "onoratului" client.

P.S.  am facut precizarea la inceput din cauza ca am avut o experienta neplacuta cu ING cind analizind campania  "ING Home-Bank-3 plati castigatoare!"  mi-am dat seama ca se pierd sumele alocate in mod ineficent in schimb doamna Cristina-Andreea Stanciu Customer Contact Center Specialist a intelesc "numai"ca sunt "stresat" de mesajele promotionale.

P.S.1   daca tot nu sunt inteles urmati linkul: actualizarea date  ocazie cu care puteti descoperi/citi si eventual intelege si baza legala a "zvonului"
toate bune,
Dan Colibasi
Inapoi la insemnarea sursa   294 actualizarea date
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"