089 Telefon si mamaliga

     Inainte de paste am fost sunat foarte matinal pentru mine 10 AM de primarul din com.Gostavatu care dorea sa-mi propuna o mare afacere. Respectivul este si presedintele comisiei de retrocedare respectiv omul care m-a facut sa trimit cererea care apare in insemnarea  se poate sta in picioare

     Dorea sa cumpere o bucata de teren intravilan care imi apartine ,de fapt si anterior imi propusese ca sa fac un schimb de teren cu primaria ei urmind sa faca piata,magazin,piscina sau baza de elicoptere ca inca nu erau prea hotariti. Normal a intrat "abrupt" in discutie tipic pentru oamenii din acele locuri asa ca a sarit peste scuzele pe care le datora pentru magaria facuta la comisie.

     Mi-a spus ca am marea sansa sa vind un hectar pentru suma de doua milioane asta datorita faptului ca ma simpatizeaza. Normal am ramas fara sonor si el a banuit ca de bucurie asa ca a trebuit sa-i spun ca nu imi dadusem seama pana atunci ca eu fumez cite un hectar pe luna. Surprins a spus ca acesta este pretul pietii asa ca a trebuit sa-i explic ca este asa de mic din cauza ca bauturile sunt ieftine.Pamintul s-a dat "legal" daca doi martori confirmau solicitarea petentului asa ca se formau grupe de trei tarani care pe rind erau petenti si martori si deveneau propietari cu acte legale.Normal comisia zimbea pe sub mustata si-si dadeau coate insa acceptau solicitarea "legala" ca sa poate face si ei acelasi lucru.Din lipsa de informare nu se intelegea insa ca hirtia nu este echivalentul unui depozit in banca asa ca mai trebuie numai ca la sfirsitul lunii sa treci pe acolo sa-ti iei dividentele si de necaz pentru "plasa" primita propietari ajungeau la circiuma si cind terminau banii cautau sa vina din pamint ca vorba aia pe moca a venit pe moca se duce. Afacerea a ramas in coade de peste eu urmind sa-l sun cind nu mai am bani de tigari.

     Mai primisem anterior un telefon de la alt "intreprinzator" care si el a vrut sa ma faca "om" si oferea un pret similar asa ca acesta a beneficiat si de o consultatie economica. Am explicat ca pentru un hectar primesc anual o suma din arenda care teoretic reprezinta 30% din profit diferenta raminind la arendas asa ca adunind ce primesc eu cu ce-si opreste arendasul iese mai mult decit imi oferea el pentru cumpararea terenului.Normal mi-a explicat ca trebuie sa faca investitii asa ca l-am linistit stiam ca arendasa mea ca investitie isi cumparase alta palarie de soare.Din pacata si "afacerea" asta a cazut.

     In ziua cind am primit telefonul am patit si altceva.La gustare am sezizat ca "stau" intr-o felie de piine deci trebuia sa ies la cumparaturi.Dupa amiaza mi-am reamintit problema dar cum reusisem sa fac ceva la PC am aminat putin.Din pacate cind m-am uitat pe geam era cam intuneric iar ceasul arata ca este 03 AM asa ca am banuit ca nu mai are rost.Nu este prima data insa acuma nu m-am multumit sa zic citeva de mama calculatorului si sa-mi vad de treaba ci am fost curios sa vad daca ma descurc.Am inceput o cercetare ca la FBI si am descoperit o punga cu ceva galben.Cum la origine normal sunt taran este drept mai degenerat mi-am dat seama ca este malai care parea chiar "vioi" dar nu mi-am pus ochelarii sa vad ce misca acolo.A aparut insa alta problema nu stiam "aloritmul"asa ca am apelat la bucatarul Google care promt mi-a dat raspunsul. In timpul procesului de fabricatie a aparut o dificultate tehnica lipsea un SDV codificat cu termenul de "facalet"asa ca a trebuit sa gasesc un inlocuitor.Cercetind baza materiala din dotare aflata in bucataria IT am descoperit trusa de surubelnite din care una era "virgina" fiind prea "big" pentru activitatile zilnice.Cu toate ca nu era trecut in instructiunile trusei dar avind 20 cm si fiind din chrome vanadium am reconvertit-o ca faclet.Din algoritm mai reiesea o conditie esentiala sa mesteci de nu stiu cite ori si cum stau rau cu matematica am inceput sa mestec si sa ma gindesc la una din multele probleme soft care ma tot bintuie.Procesul de gindire a fost insa intrerupt dupa o periada din cauza ca surubelnita se "gripase"in cratita.

In final dupa ce am reusit sa extrag cu greu mamaliga din cratita am manincat si cu toate ca se facuse lumina am putut sa merg fericit la culcare.

P.S.    Am observat cu surprindere ca am un abonat la logul meu.Precizez logul de fapt este pentru uz intern.Am descoperit ca dupa ce "descarc" o problema care ma framinta scap de ea asa ca intr-un fel pentru mine are un scop terapeutic.Poate fi interesant pentru alta persoana ca material de studiu despre un "cobai" atipic.Asa ca folosesc un mesaj tipizat pentru soft:"Producatorul nu raspunde de eventualele daune materiale si morale datorate folosirii softului".Totusi am convingerea intima ca poate nu sunt vorbe in vint.

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

      Insemnari =89   Vizitatori =12252   lived days =22498

Home Popescu-Colibasi

click spre "negustori"