05 Marina Sadoveanu

      Nota:texte extrase din corespondenta cu  Marina Sadoveanu  intrerupta din lipsa de timp, Marina a devenit bunica si are program "full time" asa ca astept sa iasa la pensie. La origine au fost zece scrisori din care extrag si postez fragmente din insemnarile respective

     Marina 1

      Sunt in parametrii si vorba lui Palelogu: "imi traiesc batrinetea la maximum si este o perpetua placere!"
Referitor la el am urmarit citeva interviuri si am fost surprins placut ca a sintetizat foarte bine anumite ginduri ale mele:
-de regula barbatii sunt mai prosti ca femeile
-calitatile intelectuale le ai pe viata
-este foarte adevarat ca foarte multi batrini sunt imbecili.Sunt imbecili din cauza ca sunt imbecili nu din cauza ca sunt batrini
-imbecilul nu are virste
-imbecilul cu virsta devine autoritar
-prostul uraste inteligenta
-marea problema a omenirii este coexistenta intre prosti si destepti
-nu putem sa-i exterminam pe prosti.Daca am putea ar fi rau din cauza ca am ramine foarte putini Cuvintul imbecil provine din latina si la origina insemna neputincios asa ca eu nu ma simt jignit daca afirm ca sunt imbecil din punct de vedere fizic insa domnul Paleologu le acuza imbecilitatea din punct de vedere intelectual

     Marina 2

     A fost reformulat sub titlul  “logica inversa”  in folderul "Credinta/religie"

     Marina 3

      Profit ca la ora asta este "teava"goala cu Inetul si descarc un site intreg. Am gasit o colectie de scheme diverse si banuiesc ca la fel ai face si tu daca ai gasi un catalog cu proiecte. Urmeaza ca in liniste sa ma uit la el ca sa vad ce se potriveste cu ideile mele.In fond nimic nu este nou sub soare si nu are rost sa descopar roata daca altul si-a batut capul cu asta. Ulterior aceste fractiuni le leg altfel si iese ce vreau eu. Imi aduc aminte o data cind am prezentat un proiect de inovatie si "comisia" a vrut sa stie daca functioneaza ca nu facusem prototipul. Am spus ca mai mult ca sigur o sa miste din cauza ca pe bucati fusese verificat. Nu au priceput asa ca am "transat" schema cu proiectul evidentind bucatile de proiect precizind ca toate erau scoase din module functionale. Unul din ei ma intrebat atunci cum mai am pretentia sa prezint eu asta ca inovatie. Am justificat ca "bucatile" le legasem alfel si rezolvau o problema inedita pe care nici unul din montajele de baza nu o rezolvau. Nu au prea priceput insa fiindca aveau nevoie de solutie au inghitit asta normal acuzindu-ma de plagiat. Nu stiu insa de ce nu "plagiau" si ei asa.

     Marina4

     A fost reformulat sub titlul  “CODUL LUI DA VINCI”  in folderul "Credinta/religie"

     Marina5

     A fost reformulat sub titlul  “Smart Computers”  in folderul "Credinta/religie"

     Marina 6

      Trec la altele: -ma distreaza valurile media cu cei trei berbeci care au incurcat-o in Irak, imi tot revine o replica dintr-o piesa parca Avarul "Ce a cautat pe corabia aceea?".Probabil juna blonda dorea ca in CV sa apara si cu acest interviu. Probabil nici dracul nu il cunoaste din Romania pe cel intevievat cu atit mai putin interesa ce are de spus. Daca ii prezenta unui copil de 6 ani situatia din Irak mai mult ca sigur acesta ar fi spus ca acolo este "kaka" si faci "buba". Probabil urmaresc prea mult Planeta Animalelor si-mi dau seama ca intre oameni nu se mai face selectie naturala. Daca scapa cu viata si eu eram in locul lui Basescu le dadeam interdictia de a parasi Bucurestiul din cauza ca prezinta pericol pentru siguranta nationala. Acuma dupa ce media romana i-a invatat pe rapitori cum sa se comporte "profesionist", tare mie ca-i trimite pe bucatele intii un deget si asa mai departe. Tot la media a fost o invazie de specialisti in rapiri de pe geam, care cu multa gratie au tot batut cimpii cu competenta. Nu cred ca au facut un curs de gradati ca asta dureza 4 luni banuiesc ca sunt facuti la apelul de seara.

     Marina 7

      -Diverse am aflat de ce bufneste o vinzatoare de la un magazin de linga mine. Reactioneaza mai ciudat,asta iarna intru salut frumos si cer o piine. Stind proptita de calorifer spune "Da Da". Repet figura cu salutul si cererea si are aceiasi reactie. Ridic tonul la "imperativ" si atunci se misca in fata galantarului si ma intreaba candid "ce doreste domnu' ?". Am aflat ca a lucrat la una din fabricile de aici ca "macaragiu" insa dupa cum spune ea a fost data afara din cauza ca "astia" au cumparat o telecomanda. Consider ce are tot dreptul sa fie suparata insa este mai greu de priceput ca telecomanda putea fi cumparata cu 30 de ani inainte si atunci "unde este dreptul la munca?". Sunt sigur ca pentru acesti oameni este mai greu sa treaca peste asta decit celor care in '47 au pierdut tot. Au pierdut tot insa le-a ramas creierul asa ca in general au supravietuit.

     Marina 8

     ...de cind am internet permanent sunt intr-un fel de betie a "accesului la informatii" full. Ma simt ca un betiv profesionist care este inchis intr-o crama cu vinuri. In fundal am in permanenta un post pe UUS care m-a facut sa ajung la un rationament. Mi-am dat seama ca a aparut un nou fel vorbire pe care am numit-o "vorbire muzicala". Totul a pornit de la expresie a unei animatoare de la post care a spus:"la inceput de ora saisprezece cu unsprezece minute trecute peste", de fapt berbeaca vrea sa spuna ca este ora 16.11 Atunci mi-am dat seama ca prima data cind am asistat la asa ceva a fost cind actrita Ingrid B. a primit un premiu si a recitat o poezie in suedeza. A urmat poezia si cum avea o voce tulburatoare multi au ajuns aproape la lacrimi. Ulterior a fost intrebata ce poezia a fost a spus ca de fapt a numarat in suedeza. Ca sa vezi pana unde se poate ajunge nu mai conteaza logica a ce spui ci mai mult conteaza "muzicalitatea" mesajului. Asa se explica perla scoasa de Busch referindu-se la Iran "nu conteaza daca aveau sau nu arme de nimicire in masa, noi am facut bine ca i-am atacat" un rationament identic la facut inainte de '89 un militian mergeam spre mare si oprea toate masinile spunind "permisele si o suta va rog" intrebind pentru ce trebuie si 100 lei a spus "gasim noi!". Rezultatul fara sa-i mai dau permisul am dat direct suta plecind mai departe stiind ca efectiv putea gasi ceva. Tot perla Busch a descoperit ca Siria este prima pe lista din cauza ca:" se inarmeaza insa nu asigura populatiei drepturi democratice" inseamna ca daca le asigura putea sa se inarmeze linistita?

     Marina 9

     Profit de un blocaj mental si pana imi fac scandisk si defrag mai dau un semn de viata. Vremea este inca foarte frumoasa si profit de ocazie ca sa-mi petrec din timp in parc. Am o banca a mea unde "lucrez" cind bate soarele. Ma scoate din sarite in schimb reactia cunoscutilor care imi apreciaza regimul de "leguma". Imi este greu sa le explic si de fapt cred ca nici nu ar fi in stare sa priceapa ca cu toate ca pare ca zac la soare totusi lucrez in draci. Azi de exemplu mi-am dat seama ca am gresit la un proiect care ar trebui sa imi permita sa preincalzesc apa si gazul inainte de a intra in boiler. Ma disteaza cit de greu sunt in stare sa proiectez o modificare a unor "tevi" banale.Probabil trebuia sa urmez un curs de instalatori apa,gaze,canal.

     Marina 10

      Fara sa vreau m-am comparat cu cei care scriu in revista lui Patapievici si intuiesc de unde apar deosebirile. Prin natura lucrurilor am avut de a face cu oameni care avea probleme de perceptie motiv care m-a obligat sa ma exprim la un nivel elementar ca sa fiu sigur ca pricep ceilanti. La calculatoare exista un termen low level si se foloseste cind "lamuresti" un hard disk incapatinat sa aiba persoanalitate cine este mama si cine este tata. Cei din revista ca sa-i pricepi trebuie sa ai un nivel acceptabil de cunostinte altfel este o muzica ciudata. In concluzie cred ca nu sunt prea multi care folosind numai codul ASCII fara dacrilice sa poata "curenta" asa fara gifuri si fonturi speciale. Referitor la Patapievici este un tip care are idei interesante insa am observat o reactie negativa la toti cu care am vorbit de el. Cred ca respectivii au o atitudine de "microbisti". Personal imi plac anumite cintece a lui Fredy Mercury insa multe cintece nu imi plac si nici nu agrez orientarea lui sexuala , deci nu sunt microbist. Majoritatea cind "tin" la cineva il apreciaza in totalitate si mai degraba lamuresti o mama ca are un copil timpit decit sa-l faci pe un microbist sa-si schimbe parerea. (risc sa-mi provoc prostata din cauza ca imi dau seama ca fac pe mine si tot nu ma indur sa plec de la tastatura.)

     Marina 11

      Am mai progresat in mai multe proiecte dar nu iti fac capul calendar ca ar trebui sa intru in detalii tehnice. Sunt din ce in ce mai surprins de cum imi functioneaza "procesorul" si ii aplic o tehnica de stimulare care initial era rezervata masinii de spalat. Am observat ca asta zdrangane daca nu bag 4,5 kg de rufe si asa fac si cu creierul. Ma rezum sa depistez problema sa identific necunoscutele si pe urma sa le transmit in fundal subconstient dupa unii inconstient dupa altii. Nu stiu ce dracului se intimpla acolo dar ma trezesc cu rezultatele pe tava cel putin ca sa mai progresez un pas. Repet figura cu noile date care ma depasesc si treaba merge intr-o "veselie" ca sa parafrazez un vecin al meu. Partea proasta este ca am cam ajuns dependent de acest mod de viata.Initial dupa o reusita hibernam o zi sau doua pana ma apucam de alta treaba acuma in schimb indiferent de ora beau o cafea imi admir "opera" si pe urma ma apuc de alt proiect ca sa am motiv cind ma culc sa stiu ca am treaba cind ma scol. Din punctul meu de vedere asta nu este munca eu ma joc si chiar ma odihneste. Nu ma intereseaza nici sa obtin avantaje de pe urma acestei activitati cu toate ca stiu ca, citeva din aceste jucarii ale mele pot fara probleme sa-mi asigure "un trai decent". In fundal insa sunt sigur ca o data o sa se aplice si aici proverbul: "prost sa fi noroc sa ai!"asa ca nu am grije. Banuiesc ca atunci o sa folosesc majoritatea banilor ca sa cumpar alte obiecte pentru "jucat" si sa cumpar forta de munca care sa ma scuteasca de munca necalificata ca sa ma pot concenta la gindit.

 

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comanda dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published on 6 decembrie 2005
  Insemnari=005    lived days= #####  days D.P.= #### cu regim de "duminica"  days I.= ####  si merg pe "virfuri"
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"