219 Agent Green ecologizeaza lumina din Ministerul Culturii


 


    Completare 8/31/2010
Am postat la articolul  Becul de 75W interzis  un comentariu care trimite la aceasta insemnare si asa am revenit ca sa vad daca este "curat" ca sa nu ma fac de ris.Cu greu am regasit acest articol (lipsa linkuri) care a stat la baza insemnarii mele si il postez abia acuma ca sa se inteleaga motivul pentru care am "explodat". Am constat ca nici dupa un an de zile Agent green nu a "ecologizat" proprile poze care impreuna au peste 15 M cu toate ca le-am atras atentia confirmind proverbul care se termina cu :"... daca nu este si fudul!". Daca nu ma credeti descarcati pagina originala a acestui articol care este  aici si verificati. Ar fi interesant ca dupa atita timp sa verifice si ce s-a ales din laudabila initiativa desfasurata de la Ministerul Culturii. Intuiesc ca becurile Philips si utilul "Colt Verde" mai pot fi gasita numai cu ajutorul S.R.I.


Bucuresti, 19 mai 2009
DSCF0721.JPG

Guvernul trebuie sa interzica becurile clasice mai puternice de 65 W
 www.coltverde.ro

Agent Green înlocuieste astazi toate becurile incandescente din Ministerul Culturii cu becuri eficiente energetic si instaleaza coltul verde pentru reciclarea surselor de lumina uzate [nota 1]. Actiunea este realizata de 15 voluntari care demonteaza cele 190 de becuri vechi spre a fi reciclate si monteaza în locul lor altele noi si economice oferite de Philips. Cu aceasta activitate Agent Green lanseaza oficial campania ”Green my light” în cadrul programului ”Eu pot salva planeta” [nota 2].

DSCF0703.JPG 
Dupa actiunea de astazi Ministerul Culturii va putea face economii de 17754 RON anual si îsi va putea reduce emisiile de dioxid de carbon cu 24320 kg [nota 3], adica tot atâta cât ar polua un autoturism care ar parcurge 162133 km [nota 4]. Becurile economice sunt surse de iluminat eficiente energetic. Acestea consuma cu pâna la 80% mai putina energie decât cele incandescente (clasice) si au o durata de functionare de pâna la 6 ori mai mare. Utilizarea lor reduce consumul de energie si astfel contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. ”Suntem impresionati ca ecologistii au ales ministerul nostru pentru a începe campania de ecologizare a luminii. Credem ca salvarea climei prin trecerea la becuri economice poate si trebuie sa devina o cultura în toate ministerele. Sa folosesti un bec economic si sa îl reciclezi pe cel vechi sunt gesturi simple care fac bine facturii la energie si mediului”, a spus Theodor Paleologu, ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului Nasional.

DSCF0671.JPG 
Becurile economice si tuburile fluorescente, ca orice deseu electric si electronic, nu trebuie aruncate la gunoi, ci reciclate. Reciclarea se face conform cu Directiva Europeana 2002/96/CE si cu Hotarârea de Guvern 448/2005. Garansia ca un produs nou achizitionat va fi reciclat corespunzator o reprezinta aplicarea timbrului verde. Acesta trebuie sa fie afisat vizibil la raft si pe documentele de vânzare. Este bine de stiut ca orice magazin care vinde becuri este obligat sa primeasca in raport de schimb 1 – la – 1  un bec uzat pentru fiecare bec nou cumparat de clienti. Toate becurile economice trebuie marcate cu numele producatorului si cu pubela barata care simbolizeaza ca asemenea becuri trebuie reciclate si nu aruncate la gunoi. ”Felicitam ministerul pentru ca este primul care a raspuns chemarii noastre de a salva clima. Odata cu schimbarea becurilor din minister am adus cu noi si un Colt Verde pus la dispozitie in mod gratuit de Recolamp pentru a colecta separat becurile uzate pentru  reciclare. Oricine poate recicla deseurile de surse de lumina pentru a proteja mediul de poluare. Acestea pot fi duse la magazinele care vând becuri si care au amenajate astfel de locatii de colectare”, a spus Gabriel Paun, Presedinte, Agent Green.

DSCF0722.JPG 
Odata cu adoptarea Regulamentului CE 244/2009 al Comisiei Europene pentru implementarea Directivei 2005/32/CE a Parlamentului European si a Consiliului toate sursele incandescente mai puternice de 80 W vor fi interzise de la 1 ianuarie 2009, iar cele mai puternice de 65 W începând cu 1 septembrie 2010. ”Studiile stiintifice si realitatea actuala arata ca procesul de încalzire globala a climei s-a accelerat si ca este nevoie de masuri radicale imediate. Agent Green considera ca România poate si trebuie sa demonstreze ca este responsabila fata de impactul fara precedent al încalzirii globale care ne afecteaza pe toti. Consideram ca si Guvernul României trebuie sa sprijine renuntarea la sursele incandescente mai puternice de 65W de la 1 ianuarie 2010”, a încheiat Paun.

Agent Green cere Guvernului României sa:
- foloseasca becuri economice în toate institusiile sale si sa le recicleze pe cele uzate
- sa interzica becurile incandescente mai puternice de 65 W începând cu 1 ianuarie 2010


DSCF0732.JPG 
NOTE:
1] Lista completa si actualizata a locatiilor unde sunt amplasate colturi verzi este disponibila la: www.coltverde.ro

[2] Informasii despre campania : ”Green my light”

[3] Economia anuala este calculata pe baza întrebuinsarii timp de 8 ore pe zi a fiecarui bec economic de 20W la pretul de 0,4 RON/kWh si a unei valori medii de emisii de 0,60 kgCO2/kWh

[4] Calcul realizat pentru un vehicul din clasa C de eficienta a consumului de combustibil cu emisii de 150 gr CO2/kmInapoi la insemnarea sursa   219 Agent Green 
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"