186 Diverse


 


A.S.  Pagina de   Index  este mutata pe  Jepilor 34 mai bine pusa la punct (dupa mine)  unde sunt insemnarile in ordine cronologica si va puteti lamurii ce "ciorba" se gateste pe acest blog.

    1. Florin Piersic a jucat un rol secundar   si la Securitate se scrie intr-un articol care are si anexe  1  2  3  care sprijina aceasta ipoteza.
Replica actorului a fost foarte clara:   "Care securitate?  "E o porcarie, îi dau în judecata pe cei care ma denigreaza"  si astfel produce materie prima pentru alti ziaristi care descopera ca este grabit sa acuze inventind prin Jurnalul National dreptul la replica anticipat. 
Nu am cultura teatrala asa ca nu ma pronunt in legatura cu calitatile de actor totusi pot sa spun ca a fost remarcabil cind minca seminte in Margelatu si este parintele lui "ciocoflendar" si "diri-diri", insa articolul respectiv ridica citeva semne de intrebare. Piersic nu era postas asa ca daca ducea scrisoarea trebuia sa apara mai departe in proces insa a fost pierdut pe drum. Nu sta in picioare nici ipoteza ca altcineva a dus scrisoare si securitatea ca sa-i pastreze anonimatul a pus-o in brate lui Piersic pe motiv ca acesta real in perioda respectiva a ajuns in Franta. Dupa cum s-a vazut la proces judecatorii nu au fost de loc curioasi sa il vada la fata cu toate ca acesta adusese "obiectul jocului".
Sa te aperi sustinind:"nu las pe nimeni sa pateze cu neadevaruri si inventii iubirea mea pentru români si iubirea pe care românii mi-au reîntors-o" nu inteleg ce are iubirea cu scrisoarea sau sustinind: "Este o rusine nationala faptul ca eu, ajuns la vârsta aceasta, de 73 de ani, sunt denigrat în fata poporului, care stie ca n-am fost politician, ca n-am fost securist." cind este evident ca "boborul" stie ca are 73 ani ca nu este politician insa nu este de loc evident de unde stie ca nu a fost "turnator".
In concluzie parerea mea este ca "pute" ceva iar despre el este ca nu stie sa imbatrineasca decent chiar daca nu a vazut; "funduri de barbati decat la strand ".

    2. Banuiesc ca in RO cine vrea si cine nu vrea "monitorizeaza" acuma comunicatile, totusi inca nu este "BIG BROTHER" . Daca citeau cu atentie legea in fundamentare   si ulterior in art.11  se precizeaza ca "legal" nu se intercepteaza/stoceaza continutul comunicarilor. Pambuccian pentru evz.ro a spus ca legea e redactata astfel încât sa fie "aproape inaplicabila" si are dreptate. Presupunem ca ai date ca X. face nu stiu ce "kaka" obtii mandat ca sa afli listingul din ultimele 3 luni si o sa constati ca a vorbit cu Y. 30 minute iar cu Z. 27 minute dar nu sti ce asa ca nu prea poti sa afli ceva util. Asa ca exceptind titlul "bomba":"De astazi intra în vigoare temuta Lege 298/2008 " tot "organili" o sa trebuiasca legal sau nu sa "documenteze" anterior problema. Pentru anchetatori apare chiar o problema ca nu se pot duce acuma conform legii la judecatori cu "extrase" din comunicari obtinute anterior ilegal ca sa justifice o cerere de a fi urmarit legal in viitor.

    3. Prejudecati generoase  articol scris de domnul Tudor Octavian imi confirma ca am avut o pozitie corecta reactionind la   Spam umanitar    cind scrie:"... Se mai întâmpla un lucru de natura sa le taie cheful de a mai cauta comunicare: ce socotesc cei mai multi semeni ca merita sa devina subiect de discutie si de apropiere sufleteasca plictiseste, nu stârneste nevoia de replica." Mai trebuie sa scriu ca domnul T.O. este unul din putinii pe care ii citesc cu placere ?

    4. Boc ... Emil Boc  declara:
".. dupa ce a absolvit liceul si nu a luat examenul la Facultatea de Drept, a fost nevoit sa lucreze un an la un CAP pentru a nu fi incorporat in armata. .... Auzisem ca in armata te prostesti si uiti, s-a confesat liderul PD. In fata pericolului iminent, Boc a ales munca la sapa, lucrand 12 luni la CAP-ul din comuna natala, cot la cot cu familia"
In perioada respectiva prin natura functiei in fiecare ciclu ajungeam la comisariate ca sa primesc o noua recolta de "recruti" in calitate de delegat si sustin ca in nici un caz nu scapai de asta daca iti faceai "studiile" la zi la CAP , in concluzie minte. Referitor la afirmatia ca:"in armata te prostesti" problema este mai nuantata daca ai predispozitie in acest sens armata te ajuta foarte mult asa ca daca acuma "tivilii" au ajuns la anumite concluzii privind capacitatea intelelectuala a lui E.B.sa considere ca acestea sunt de provenienta 100% materne, armata eventual a "lustruit" aceste calitati .
Nu sunt absurd asa ca imi dau seama ca respectivul poate sa-mi fie profesor la urmatoarea "materie" de   baza si facultativa  in rest imi este foarte mila de el.

    5. Pensionari si salariati tineri, problema este pusa astfel incit "bate" spre protectie sociala. Cind lucram in armata am participat de doua ori la un concurs de specialitate la care am obtinut locul III in finala. Ulterior nu am mai fost chemat intrucit cineva "destept" a sustinut ca noi "hodorogii" blocam calea spre afirmare a tinerilor si rezultatul primul clasat in aceste conditii era mult inferior fata de mine ca performata cu care "abia" obtinusem locul III. Nu am citit/auzit nimic de problema competentei asa ca se doreste schimbarea unui dobitoc batrin cu unul mai tinar?
Se santajeaza cu problema copiilor care trebuie crescuti asa ca reamintesc ca neamul meu si-a pus "cep" in  1944   considerind ca nu pot sa asigure securitatea sociala a urmasilor iar acuma am doua fete la care le "ticaie" ceasul biologic insa nu aloca zece minute ca sa faca un copil pe motiv ca nu au "cuibul" corespunzator. Se uita ca porcaria in care ne aflam numita "capitalism ver RO" se datoreaza integral parintilor actualilor tineri care nu au inteles avantajele comunismului in care aveai serviciu si casa indiferent de performantele intelectuale.
Sunt pensionar M.Ap.N. si am pensia "nerusinata" marita recent la 1960 RON si imi aduc aminte de o discutie purtata inainte de 1989 cu un "prieten" civil care mi-a spus ca ma invidiaza pentru salariul pe care il aveam. Am intrebat atunci cum se face ca el care a facut liceul militar sa nu mearga mai departe in acest domeniu. Replica lui a fost scurta:" Ce sunt timpit sa ma f**** la cap toti dobitocii?" Asta se uita prea usor atunci cind iesi la pensie nu se da cu banul si cum ai noroc prinzi o pensie de CAP-ist sau de APV-ist. Faptul ca la intilnirea de 40 de ani de la absolvirea scolii aproape jumatate din promotie a spus prezent din "groapa" nu inseamna nimic? Problema este mult mai complexa si nu este de ajuns sa "articulezi propozitii".

    6. Gmail te protejeaza de propria prostie avind posibilitatea ca utilizatorii sa fie verificati de un program-filtru daca chiar doresc sa apese pe butonul "Send". Foarte util ar fi daca aceasta optiune ar fi implementata pe calculatoarele functionarilor care iau decizii in administratie.

    7. Trecind peste "bubele" avute    Victor Ciorbea   afirma un lucru foarte interesant:" Îmi amintesc ca, la putin timp dupa Revolutie, presedintele Ion Iliescu vorbea despre faptul ca sunt depasite ideologiile create de partide pe baza de doctrine. Domnul Alexandru Bârladeanu, primul presedinte al Senatului, era mult mai transant. Spunea ca ar fi bine sa se creeze un partid cu mai multe "sectii", care sa aiba comunisti reformati, socialisti, social-democrati si crestin-democrati - acestia din urma având ponderi din ce în ce mai mici. Practic, primii sa controleze. Pâna la urma s-a ajuns la o formula mai înteleapta ca acele sectii sa se transforme în partide cu denumiri diferite, dar care erau sateliti ai partidului de guvernamânt. FSN I ( Iliescu) cu FSN II ( Roman), care era în interiorul coalitiei de guvernare din 1997, au colaborat foarte bine, mai ales pe parcursul anului 2000."
Asa cum arata acuma "piata" politica seamana foarte bine cu previziunile lui Barladeanu.

    8. Inchei cu extras din Mircea Badea care "intimplator" iarasi o nimereste.

P.S. Ramin valabile cele care sunt definite la subsolul insemnarii  de aici  

  Insemnari=186  Vizitatori=100.631  lived days=24144  days D.P.=4.130

      Datorita dumneavoastra din cele 34.505 bloguri existente pe   Weblog.ro   ma "invirt" fara efort in jurul pozitiei 430 in TOP .

 


        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"