cp_iluzie optica

    Sunt articole care exemplifica ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa=wikipedia 

Iluzia optica (sau iluzia vizuala) reprezinta perceperea unei imagini care conduce la o estimare eronata a realitatii. Iluziile optice sunt studiate de psihologia perceptiei.

Acestea sunt un fel de imagini remanente datorate unor puternice, contrastante alternante de luminozitate, de culoare, de miscare etc. care produc o puternica stimulare a zonei optice cerebrale.

Aceste iluzii apar la interactiunea diverselor idei predefinite privind lumea exterioara si care conduc la asa-numita "deductie inconstienta". Sunt cele mai interesante si mai bine cunoscute. Nu au o cauza fiziologica, actioneaza la nivelul interpretarii vizuale, al ipotezelor preconcepute. Au fost studiate Ón secolul al XIX-lea de catre Hermann Helmholtz.

     
Inapoi la insemnarea sursa   Test de emisfera 
Home

 


    E-mail            © 2009-2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  
free counters
click spre "negustori"