141 Test de emisfera ?

     Testez un nou "contor" si ca sa nu fiu singur va ofer si dumneavoastra un test "ciudat" care este mai jos,"ciugulit" de pe un link interesant intitulat sugestiv   Da Mai Departe  asa ca asta fac si eu.

Test:    Pentru a testa ce parte a creierului folosesti in mod preponderent
priveste urmatoarea imagine timp de 30 de secunde:


Emisfera stanga controleaza partea dreapta a corpului, iar emisfera dreapta contoleaza partea stanga.

Emisfera stanga este sediul limbajului, cuvantului, implica aspectele lingvistice ale scrierii, este sediul calculului logic, cifrelor, rationamentelor, capacitatii de analiza si abstarctizare. Prin ea, orice perceptie se traduce in reprezentare logica, semantica si fonetica. Emisfera stanga este logica, rationala, matematica, aristotelica, stiintifica, calculata.

Persoana dominata de emisfera stanga comunica cu exteriorul pe baza unui cod logico-analitic, are gust pentru dictionare, vocabular, are grija de a numi obiectele si clasele, prefera detaliile, prezinta logic faptele, are preferinta pentru relatiile cauzale unilaterale (cauza – efect), poseda arta de a structura frazele. Ea cauta de asemenea sa aibe explicatii pentru orice, gandirea fiind metodica si structurata. Inexplicabilul pentru astfel de persoane este o slabiciune.

Emisfera dreapta este sediul gandirii fara limbaj, al intelegerii nonverbale, al recunoasterii formelor, perceptiilor spatiale. Ea este responsabila pentru tonul si intonatiile vocii, pentru ritm, muzica, imaginatie, simtul culorilor, visarii.

Emisfera dreapta este intuitiva, ilogica, irationala, poetica, platonica, imaginativa, romantica, mitica, religioasa.

Persoana prefera sa aibe cat mai multe analogii, scheme in abordarea universului, sintetizeazand si exprimand rezultatele cunoasterii in imagini. Imaginatia si intuitia isi au locul in aceasta emisfera, care este sediul competentei artistice si muzicale. Imaginatia creatoare afectiva isi are sediul in aceasta emisfera. Persoana cu aceasta emisfera dominanta are o memorie video spatiala, preferand o abordare intuitiva, interactiva sintetizand relatiile intre obiecte, folosind asociatiile de idei, reconstituind informatiile intr-un tot unitar. Persoana judeca lucrurile in dependenta de context, neizolat.

Avand in vedere aceste caracteristici s-au pus in evidenta profesiile in care sunt implicate una sau alta dintre emisfere in mod preponderent:
– profesii care implica folosirea emisferei stangi: inginer, tehnician, economist, administrator, medic, jurist, informatician, chimist, matematician;
– profesii care implica folosirea emisferei drepte: muzician, dansator, scriitor, artist, poet, psiholog, sculptor, expert in relatii umane, filozof (fondator de sistem), manager, actor.

      Conform The Daily Telegraph, daca imaginea femeii se misca in sensul acelor de ceasornic, inseamna ca iti folosesti preponderent partea dreapta a creierului. Daca imaginea femeii se misca in sens invers acelor de ceasornic, inseamna ca iti folosesti preponderent partea stanga a creierului.

       La la Universitatea Yale a fost dovedit dupa un studiu de 5 ani asupra creierului omenesc si a functiilor lui ca ambele sensuri de miscare ale imaginii femeii pot fi observate si ca numai 14% dintre subiectii testati o pot vedea miscandu-se in ambele directii.

       Unii oameni o vad miscandu-se si intr-o directie si in alta, dar cei mai multi o vad miscandu-se intr-o singura directie. S-a ajuns la concluzia ca persoanele care incearca si reusesc sa o vada intorcandu-se in cealalta directie au un IQ peste 160, ceea ce inseamna aproape un geniu.

  P.S. 1 Personal o "vad" ca se invirteste in sensul acelor de ceasornic. Daca ma "sincronizez" cu sariturile incepe sa se invirteasca invers ,din pacate nu pot controla mult situatia.Tinind cont de "pasarelele" pe care le detin nu ma mira.   Linkul spre pagina originala este aici!

      Dupa o pauza "tehnica" de 3 zile datorata domnului RDS am ajuns iarasi pe net si revazind "individa" care se invirte am scos strigatul de victorie a celui din "baie"(Arhimede). Cred ca este exemplul cel mai bun in care doi oameni se pot uita la acelasi lucru si cu mina pe "biblie" sa aiba "viziuni" total diferite avind in acelasi timp ambii dreptate.

"post-sincronizare" pe aceiasi tema   iluzii optice si  Home
  Insemnari=141      Vizitatori =43070  lived days=22828  days D.P.=#### cu regim de "duminica"
    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi 

click spre "negustori"