129 I.S.U. Brasov probleme ??


 

     Am scris ca simt "miros de praf de pusca" in sensul ca ma astept iarasi la un proces cu A.P.162 asa ca aplic o tactica americana si dau lovituri preventive.Prima a fost cu I.T.M.Brasov si cealanta este prin intermediul Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) pe care ii "invit" sa aplice legea.

     Pornind de la faptul ca A.P.162 are ca sediu un culoare de trecere si incalca normele am trimis o sezizare TX 452P a carui continut pe scurt il redau in continuare:
Subsemnatul ... va rog sa ma sprijiniti prin aplicarea legii in urmatoarea problema:
In blocul de locuinte din Brasov str.Alunis nr.3 bl.A31 sc.B la parter functioneaza Asociatia de Propietari nr.162 .Aceasta si-a stabilit sediul in camera de trecere de la parter spre usa din spatele blocului, blocind astfel iesirea de serviciu respectiva.
Stiu ca acest fapt este contrar normelor in domeniu si de aceea solicit sa dispuneti ca un Inspector de Prevenire sa verifice situatia reclamata de mine si in situatia cind constata realitatea celor sustinute sa actioneze pentru intrarea in legalitate.
Programul de lucru al A.P. 162 este luni, joi intre orele 19.30-20.30 si accesul la ei se face prin usa de servicu din spatele blocului.
Precizez ca sunt in conflict cu aceasta A.P. pe care caut sa o fac sa respecte legea iar situatie semnalata de mine este una din multele ilegalitati practicate.Asociatia cuprinde 13 scari si poate sa mute sediul intr-o incapere aflata tot la parter care nu are regim de camera de trecere spre usa de serviciu.

     Foarte operativ pe 21.12.2007 un inspector inainte de a controla bisericile pe linie P.S.I. a verificat si sezizarea mea.Rezultatul am primit raspunsul RX_452P pe care il redau in continuare:
La sesizarea dumneavoastra inregistrata cu numarul 452 I P din 07.12.2007, in urma verificarilor executate in teren, va comunicam urmatoarele :
- incaperea de la parterul blocului A 31, sc. B, din municipiul Brasov, str. Alunis, nr. 3, in care functioneaza Asociatia de Proprietari nr. 162 a avut initial destinatia de "CAMERA BICICLETE" dupa cum figureaza in planurile intocmite de s.c. PROIECT S.A. Brasov ;
- accesul din casa scarii spre iesirea din spatele blocului se poate realiza doar pe timpul programului de lucru la sediul Asociatiei de Proprietari nr. 162, incalcandu-se prevederile art. 1) 12, lit. f din REGULI SI DISPOZITII DE APARARE IMPOTRIVA INCENDIILOR PENTRU DOMENIUL PUBLIC SI PRIVAT AL JUDETULUI BRASOV, aprobate prin Hotarirea Consiliului Judetean Brasov nr. 84 din 15.01.2002;
- s-a pus in vedere conducerii Asociatiei de Proprietari nr. 162, sa ia masurile necesare asigurarii posibilitatii de evacuare pe calea secundara de acces, in situatia in care evacuarea din scara B nu se poate realiza pe calea principala. Cu stima, INSPECTOR SEF Col. Stelian Rachiteanu

     Ghinionul meu ca fiind pregatit "spiritual" pentru controlul bisericilor a dat dovada de o intelegere "crestineasca" care face abstractie de legea umana facind urmatoarele "erori":
-la data controlului "CAMERA BICICLETE" are tot destinatia initiala chit ca nu exista biciclete
-la data controlului "incendiile" trebuiesc planificate cu multa grije ca sa se incadreze in programul de lucru al A.P.162
-la data controlului "inca" este in vigoare ORDIN nr. 163 din 28 februarie 2007 Normele generale de apărare impotriva incendiilor care prevede:
ART. 110 (1) Este interzisă blocarea căilor de acces, de evacuare .... precum si efectuarea unor modificări la acestea, prin care se inrautateste situatia initială.
(2) În casele scarilor, pe coridoare sau pe alte cai de evacuare ale clădirilor se interzic amenajarea de boxe ori locuri de lucru, depozitarea de materiale, mobilier sau obiecte,....care ar putea impiedica evacuarea persoanelor si bunurilor, precum si accesul personalului de interventie.
- s-a pus in vedere conducerii AP nr. 162...aceasta expresie o foloseste doctorul meu cind afla ca fumez si eu tin cont de ea dind din umeri

     In concluzie gindind "cazon" spre deosebire de dinsul tinind cont de ce este scris mai sus rezultatul controlului ar trebui sa fie "amenda" si termen pentru aducerea incaperii la destinatia initiala.Nu neg ca este perfect posibil ca actul de constatare chiar asta sa consemneze insa nu sunt in posesia lui iar exprimarea "incriminata" sa fie numai o "cosmetizare" la mediul civil.Prin mail o sa cer precizari si daca este nevoie apelez la: "informarepublica@igsu.ro" sau la linie telefonica gratuita :0800.806.806 care "impropriu" este justificata ca :"Sesizati faptele de coruptie ale personalului MAI"

      Domnule Col. Stelian Rachiteanu astept reactia dar nu prea mult.

 

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =129. Vizitatori =33490 lived days =22763

 


     

 


Home Popescu-Colibasi


click spre "negustori"