127 Raspuns I.T.M. cu gust de "caltabos"


 

     Pentru cine nu stie ITM este prescurtarea de la INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA unde se afla "ciini" care urmaresc cu strajnicie respectarea legii.De regula ataca in haita si se intorc victoriosi fluturind din coada avind intre colti fisii din pantalonii unui practicant al "muncii la negru".Pornind de la aceste considerente am apelat la ITM Brasov pornind de la datele puse cu nevinovatie de partenera mea la ping-pong Ene Alina avind informatii ca A.P.162 prin reprezentantul ei se pregateste pentru un nou proces.

     Am trecut cu succes peste barajul informatic creat de proasta aplicare pentru E-Guvernare care te obliga sa ai calitati de hacker si a urmat corespondenta redata mai jos:


begin

     To:itmbrasov@itmbrasov.ro
Salut! Doresc sa sezizez o problema care pute a "munca la negru" si de aceea intii testez adresa daca exista un operator uman , Dan Colibasi
Promt am primit un raspuns:"Se pare ca e buna!" asa ca am trimis "sonda" de mai jos:

     Salut domnule! Sunt intr-un conflict cu o asociatie de propietari si am descoperit un aspect care cam intra in domeniul dumneavoastra Va anexex un doc cu o "hirtie" intitulata:"raspuns Dan Colibasi" primita de la primarie pe aceasta tema si va rog sa analizati paragraful: " Referitor la angajarea unui "cititor de apometre", dupa cum v-am comunicat si prin adresa cu nr.32879/27.04.2007, īn baza contractului de prestari servicii pentru care s-a īntocmit fisa fiscala pe care o anexam īn copie, d-l Muresan Dumitru, a fost angajat, cu o indemnizatie lunara de 3.364.560 ROL, īnca din aprilie 2003. Īncepānd cu luna august 2005 citirea apometrelor s-a facut de catre administratorul asociatiei la majoritatea apartamentelor, iar contractul īncheiat cu domnul Muresan a īncetat. Datorita existentei unui numar mare de apometre, administratorul asociatiei a apelat tot la ajutorul d-lui Muresan Dumitru, iar plata acestuia se face din indemnizatia cuvenita administratorului asociatiei. "
Dupa mine presedintele si-a angajat un "negru" insa doresc un raspuns de specialitate multumesc anticipat, Dan Colibasi


     Ca sa nu fie dubii am mai trimis un mail ca sa devina oficiala problema cu urmatorul continut:
Salut domnule! Anexex petitia "itm.doc" si doua documete explicative "raspuns Dan Colibasi.doc" si "fisa.JPG" Rog sa ma informati ce numar de ordine le este dat.Totodata dati va rog reply la mail cind il primiti ca sa am o confirmare ca a ajuns. In mod neoficial in masura in care aveti timp tinind cont ca sunteti implicat in conducerea unei Asociatii de Propietari va rog cititi: http://pcdan.weblog.ro/2007-11-19/213308/120_istoric-infiintare-A-P-162.html Ma intereseaza parerea dumneavoastra daca din documentele afisate la acest link reiese ca A.P.162 s-a infintat legal,ca am senzatia ca sunt nebun sezizind un lucru pe care 410 propietari il considera absolut normal Multumesc anticipat, Dan Colibasi

     Reclamatie oficiala "Nr.19167"din data 10.dec.2007 este:
C E R E R E
Catre : Inspectoratul Teritorial de Munca din Brasov Brasov

      Stimate domnule Inspector sef, Subsemnatul POPESCU COLIBASI Dan domiciliat in Brasov str.Jepilor nr. 34 bl.A33 sc.A ap.14 va rog sa ma sprijiniti prin aplicarea legii in urmatoarea problema:
In blocul de locuinte din Brasov str.Alunis nr.3 bl.A31 sc.B la parter functioneaza Asociatia de Propietari nr.162 Presedintele asociatie fara acordul adunarii generale a angajat un cititor de contoare pentru apa.Initial a fost angajat fiul domnului Muresan ulterior activitatea a fost preluata de tatal acestuia Muresan Petrica.
Incercind sa aflu cit de legal s-a procedat am primit de la Serviciul cu Asociatiele de Propietari din primaria Brasov un document pe care il anexez la mail si din care extrag urmatorul fragment:
Referitor la angajarea unui "cititor de apometre", dupa cum v-am comunicat si prin adresa cu nr.32879/27.04.2007, in baza contractului de prestari servicii pentru care s-a intocmit fisa fiscala pe care o anexam in copie, d-l Muresan Dumitru, a fost angajat, cu o indemnizatie lunara de 3.364.560 ROL, inca din aprilie 2003. Incepind cu luna august 2005 citirea apometrelor s-a facut de catre administratorul asociatiei la majoritatea apartamentelor, iar contractul incheiat cu domnul Muresan a incetat. Datorita existentei unui numar mare de apometre, administratorul asociatiei a apelat tot la ajutorul d-lui Muresan Dumitru, iar plata acestuia se face din indemnizatia cuvenita administratorului asociatiei.
Totodata am primit cu aceasta ocazie si o fisa fiscala pe care o anexex la mail sub numele fise.jpg Din cele doua documente reies citeva neconcordante;
-se spune ca Muresan Dumitru a fost angajat in schimb fisa este pe numele Muresan Petre
-se spune ca a fost angajat in 2003 in schimb fisa este din 2005
-se spune ca s-a incheiat contractul in august 2005 din fise rezulta 03.2005 Rezulta ca din 03.2005 Muresan pana la data curenta 12.2007 "ajuta" in mod constant pe adminstratorul asociatiei fara sa existe forme legale.
Pentru a va edifica verificati din fisele propietarilor de cind se retin sume pentru citirea contoarelor.Exista un registru in care se noteaza citirile verificati scrisul si va lamuriti de fapt cine a facut citirea
Rog verificati daca angajarea a fost facuta pe baza decizii adunarii generale si solicit sa ma informati si pe mine din cauza ca asa cum se vede din raspunsul primariei se evita sa se raspunda la aceasta intrebare.
Precizez ca sunt in conflict cu aceasta A.P. pe care caut sa o fac sa respectete legea iar situatie semnalata de mine este una din multele ilegalitati practicate. Programul de lucru al A.P. 162 este luni, joi intre orele 19.30-20.30 si accesul la ei se face prin usa de servicu din spatele blocului. Va multumesc pentru solicitudine,

     Foarte surprins am primit rapid un plic cu raspunsul care m-a trimis in "ceata":
I.T.M. AL JUDETULUI BRASOV Nr.19167/10.12.2007
Catre DAN POPESCU COLIBASI Str. ....
Referitor la petitia dumneavoastra, inregistrata la Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov in data de 03.12.2007, sub Nr.19167, prin prezenta, va comunicam urmatoarele:
- intre Asociatia de Proprietari si domnul Muresan Dumitru nu a existat un raport de munca, intre cele doua parti fiind incheiat un contract de prestari sevicii,.
- conform art. 16 alin 1 din Codul Muncii contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Angajatorul persoana juridica, persoana juridica autorizata sa desfasoare o activitate independenta, precum si asociatia familiala au obligatia de a incheia, in forma scrisa, contractul individual de munca anterior inceperii raporturilor de munca.
- Pentru persoana fizica legea nu prevede obligatia de a incheia contract individual de munca, in forma scrisa,anterior inceperii activitatii, astfel ca, neincalcandu-se prevederile art. 16 alin J din Codul Muncii
- nu a fost savarsita contraventia prevazuta si sanctionata de art. 276 alin 1 lit. e din Codul Muncii care prevede ca primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. 1 constituie contraventie.
- intre Asociatia de Proprietari si domnul Muresan Dumitru nu a existat un raport de munca, intre cele doua parti fiind incheiat un contract de prestari sevicii care a incetat ;
- daca cunoasteti ca numitul Muresan Dumitru incaseaza venituri nedeclarate, pentru sustragerea de la plata impozitului, va indrumam sa va adresati institutiei competente.
Set Serviciu Control R.M Jr. Cazacu Monica
Inspector de munca Jr. Sandru Ramona

     Cum sunt "greu de cap" in mod implicit am trimis urmatorul mail:
Subject: Prin amabilitate in atentia doamnei JR Sandu Ramona
Stimata doamna! Va multumesc pentru promtitudinea cu care a fost tratata petitia mea inregistrata cu Nr.19167/10.12.2007. Neavind studii juridice (JR presupun ca aceasta inseamna) doresc sa rezum ce am inteles din rezultatul inspectiei dumneavoastra pe teren:
-intre Asociatia de Proprietari si domnul Muresan Dumitru nu exista la data actuala un raport de munca sau contract de prestari sevicii deci nu aveti ce controla intrucit nu este incalcat art. 16 alin 1 din Codul Muncii care prevede obligatia de a incheia, in forma scrisa, contractul individual de munca anterior inceperii raporturilor de munca.
- Pentru persoana fizica legea nu prevede obligatia de a incheia contract individual de munca, in forma scrisa,anterior inceperii activitatii, astfel ca, neincalcandu-se prevederile art. 16 alin J din Codul Muncii nu a fost savarsita o contraventie situatie in care se afla relatia personala intre "simplu cetatean" Branduse si "simplu cetatean" Muresan
-faptul ca intr-un document oficial trimis de primaria Brasov prin functionarul public Ene Alina se consta ca:"Īncepānd cu luna august 2005 .... administratorul asociatiei a apelat tot la ajutorul d-lui Muresan Dumitru" nu este relevanta din punctul de vedere al dumneavoastra fiind tratata ca o intelegere intre doua persoane fizice
-faptul ca intr-un document oficial trimis de primaria Brasov prin functionarul public Ene Alina se consta ca:"plata acestuia se face din indemnizatia cuvenita administratorului asociatiei" considerati ca este lipsit de relevanta si va face sa afirmati:"daca cunoasteti ca numitul Muresan Dumitru incaseaza venituri nedeclarate, pentru sustragerea de la plata impozitului, va indrumam sa va adresati institutiei competente."
-faptul ca Muresan Dumitru a renuntat la calitatea de prestator de servicu legal facind insa acelasi activitate in practica nu poate fi considerata ca o incercare de a reducere a taxele datorate inclusiv la ITM Brasov in prima calitate si ramine o simpla speculatie.
Deci "simplu cetatean" Branduse poate fi "ajutat" de "numitul Muresan Dumitru" timp de doi ani constant fiind renumerat pentru aceasta, nu la desfundat WC-ul in apartamentul propriu ci in a efectua o prestare de serviciu in folosul A.P.162 (persoana juridica) a carui presedintele este tot Branduse.
In concluzie o persoana juridica (patronul) poate fara probleme sa ceara unei persoane fizice sa presteze un serviciu in folosul firmei cu conditia sa o "roage" in calitate de persoana fizica urmind sa o plateasca in calitate de "simplu cetatean" din portofelul propriu.
Este posibil ca eu neavind studii JR sa interpretez total gresit asa ca va solicit sa ma corectati daca este cazul.In cazul cind eu am priceput bine am intentia sa public acest "dialog" pe internet spre stiinta patronilor interesati sa scape de acuzatia nefondata "de munca la negru." Momentan documentele sunt stocate la :
 fisa.JPG   RX_91959_SRAP   RX_19167_ITM.jpg   TX_19167_ITM.doc   RX_19167_ITM.rtf  urmind ca dupa 48 de ore in lipsa unui raspuns sa consider ca am acceptul dumneavoastra tacit sa le fac publice.Normal o sa va pun la dispozitie un link in care puteti sa va exprimati pe deplin dreptul la replica. cu tot respectul datorat persoanelor JR, Dan Colibasi

end


    Am asteptat multipli de 48 de ore si am facut ce am promis.Nici prin cap nu-mi trece ca este vorba de "caltabos" cu asta cumperi un ministru.Aplicind regula de trei simpla in acest caz in mod sigur a fost o actiune "pro bono" sau mai clar a fost reactia la o logica matinala respectiv:"asa i-a venit cind s-a sculat!"

     Incercind sa-i sensibilez pe sefii lor am incercat la "capitala"insa un mesaj tipic pentru  E-Guvernare versiunea RO m-a linistit:" Portalul www.inspectiamuncii.ro este īn constructie, va rugam sa reveniti !!!" asa ca am apelat la un link care pare functional: "http://www.itmbucuresti.ro/pcontact.php" prin care cer asistenta si normal incerc sa aflu si opinia domnului Inspector Sef Jr Adrian Reit care banuiesc ca acuma afla ce a semnat.Banuiesc insa ca si daca am dreptate mai greu v-a cintari in balanta prestigiul colegei Jr.Sandru Ramona care nu poate fi terfelita de un neica-nimeni (adica eu) care nici macar nu este Jr.

 

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

Obs Insemnarea anterioara a fost postata pe 31.12 si citita pana azi 02.01.2008 de 1285 persoane. Se poate vedea la "127_index" Va multumesc

       Insemnari =127 . Vizitatori =32934 lived days =22760

 


     

 


Home Popescu-Colibasi


click spre "negustori"