066 Erata la imbecil

      Am primit un comentariu la una din insemnarile mele aflata la:  Despre imbecili intelectuali  pe care il reproduc ma jos:

sterge inainte de postare

      Normal mi-am insusit critica am corectat greseala si am modificat articolul adaugind urmatorul text:
NOTA:28 iunie 2006
Multumesc pe aceasta cale domnului Ion Spanu pentru e-mailul trimis in care spune: " .. matale scrii "INBECIL", cind si un copil de clasa a treia a aflat ca se spune IMBECIL (DEX, 1996, p. 475)". Are perfecta dreptate si-mi cer scuze ca nu cunosc aceste lucruri elementare. Eu pot sa spun astfel ca sunt un imbecil la ortografie si nu sunt prea deranjat in schimb ziaristul Spanu poate spune ca este un imbecil la gindire fara sa fie deranjat? O sa dezvolt ulterior acest subiect

     Raspunsul domnului "ziarist" Ion Spanu ma obliga sa fac o analiza pe text nu din punct de vedere ortografic ci din punct de vedere logic.

     Ziaristul ramine "cu gustul amar.. fac exces de putere, manifestat impotriva simplului cetatean." De fapt din ce am scris eu rezulta ca daca ziaristii descriau corect faptele nu se ajungea la distrugerea carierei unui om. Ca si prostia generalului a avut un rol nu neg insa nu mai aparea daca cei doi isi faceau meseria corect.

     Nu inteleg motivul pentru care scrie mai jos:"M-am mai linistit atunci cind am vazut ca matale scrii "INBECIL"....".Ce legatura exista intre corectitudinea mea ortografica si problema ridicata de mine? Recunosc incapacitatea mea de a scrie corect este rusinoasa si de vina sunt parintii mei. Ambii vorbind fluent doua limbi au considerat normal sa ma trimeata la o gradinita "germana", ulterior au perseverat in greseala facind si primele cinci clase elementare tot la "nemti" asa ca in clasa a treia gindeam in alta limba. Abia acuma imi dau seama ca datorita lor am probleme de comunicare cu "intelectualul" domn Spanu care nu a avut asemenea parinti "handicapati".

      Mai apare un aspect din datele pe care le detin stiu ca sunt a saptea generatie care ma exprim in scris asa ca domnul Spanu sa dea dovada de rabdare si sa urmareasca daca descendentii lui peste sase generatii nu o sa fie mai preocupati de calitatea informatiei nu de calitatea formei.

      Mutata problema este aceiasi situatie daca ma refeream la doctorul "Ciomu" care a lasat un schilod pe viata si in replica primeam un mail de la dinsul in care imi dadea peste nas ca nu se scrie siringa ci seringa si cu asta considera ca a rezolvat problema. Am mai sezizat un lucru "intelectualul" Spanu foloseste in acest text scurt de doua ori cuvintul "matale",probabil invatat la facultate. Mai apare un amanunt incepe mailul cu "prietene" in schimb la sfirsit scrie:" Daca vreti sa va lamuriti". Pai stimate specialist in ortografie daca te adresezi la singular asa o ti pana la sfirsit parca exista o regula in acest sens. Modul de adresare dovedeste ca inca nu ati iesit din faza de "popor unic muncitor", personal ma trag de sireturi numai cu cei cu care am dus la pascut vaca in copilarie la mine pe vale.

     Cum procedeaza domul Spanu este normal daca se tine cont de normele ministerului invatamintului cum rezulta din articolul:  ortografia_aberatiei   din care redau cum se coteaza lucrarile:

  -ortografia (3 puncte) si punctuatia (3 puncte), asezarea în pagina, lizibilitatea (2 puncte), fara sa tina seama de continutul tezei.
Altfel spus, profesorii au punctat corectitudinea gramaticala si ortografica, grafia chiar daca elevul a batut câmpii, pe lânga subiect.

     ...deci dinsul a luat "bacul" pe bune si asa am ajuns sa ne ciocnim in tastaturi.

     Ii sugerez sa respecte proverbul care spune:"cel destept cedeaza" si sa ma lase mai departe in situatia de ignorant in materie de ortografie.

inapoi la  040 imbecil 
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published ??
  Insemnari=66    lived days= 22236  days D.P.= #### cu regim de "duminica"  
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"