065 mini pirania2

      Sefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitica Dragomir la o televziune a spus un mare adevar referitor la perioada dinainte de '89 rezumind situatia afirmind:"Aveam o foame in mine!" De acest sindrom a suferit si sufera majoritatea cetatenilor tarii. Nu este vorba numai de "foamea fizica" ci de o "foame pshihica" generata de lipsa banilor. Foamea aceasta este atavica tranzmisa din generatie in generatie si de aceea cind "cineva" gaseste o posibilitate de a obtine ceva "hrana" (a se citi bani!) nu are nici un fel de retinere in a intra in posesia ei neexistind nici un fel de retineri in special morale.

Complectez acuma insemnarea anterioara despre mini pirania 

     Reiau problema Asociatiei de Propietari nr.162 din Brasov.
Practic aceasta este condusa de un comitet formata din cei 16 sefi de scara si un presedinte Brandusa Ieronim. Inainte de '89 se sustinea ca exista o dictatura a clasei muncitoare infratite cu taranimea muncitoare. Practic reprezentantii celor doua clase "dominante" munceau in draci si efectiv "dictau" activistii PCR de la diverse niveluri. Teoretic dupa '89 trebuia sa dispara aceasta forma de dictatura insa in A.P 162 a reusit sa devina cu adevarat reala in sensul ca exista acuma dictatura celor ce muncesc asupra clasei de "paraziti" numita generic "propietari". Astfel "presedintele" la cererea oamenilor muncii (contabila,casiera sau femeie de serviciu) poate sa mareasca fondul de salarii fara nici un fel de retinere.In general poate sa decida orice duce la un "trai decent" pentru el su subordonatii lui. Normal se pune problema ca trebuie sa aiba acceptul sefilor de scara care teoretic ar trebui sa apare interesele propietarilor.Insa si acestia se confrunta cu o problema veche descrisa plastic de Caragiale: "familie mare ,renumeratie mica dupa buget" asa ca problema devine nuantata. Se ajunge la un consens "sefii de scara" aproba tot ce decide presedintele iar acesta aproba toate hiriile pe care i le baga sub nas sefii de scara. Astfel fiecare "biet" sef de scara poate cere constituirea unui fond de "reparatii" pentru acoperis,interfon sau ce mai crede el si in baza unei "hirtiute" intra in posesia sumei rezultate pe care o foloseste constincios "si" pentru efectuarea reparatiei respective. Neexistind un sistem de verificare a cheltuirii acestei sume se poate "inbunatatii" cosul de consum al "bietului" sef de scara care se sacrifica pentru ceilanti propietari.

     In concluzie in afara de cei "initiati" nimeni din propietari nu stie de fapt citi salariati au cu cit sunt platiti si nici modul de folosire ai banilor care se string. Consider ca acuma cei care "muncesc" in A.P.162 au ajuns cu adevarat in comunism realizind practic o adevarata dictatura asupra clasei de paraziti numiti generic "propietari.

     Cazul nu este singular la primarie exista un colectiv de functionari care isi inpun proprile interese asupra "contribuabilului". Concret am intrat intr-un conflict cu un inspector de acolo am facut contestatie si dupa 6 luni prin proces am obtinut anularea abuzului.Concret am fost amendat ca nu am platit o taxa de parcare. Normal inspectorul a adus in sprijinul lui o hirtie stampilata si iscalita de 6 alti functionari cu primarul Ghise in frunte care cautau sa justifice actiunea lui. Normal inspectorul a fost reprezentat si de juristul primariei care la fel urmarea sa reprezinte interesul functionarului uitind de fapt ca el ar fi trebuit sa reprezinte interesul "contribuabilului"

     Mai sus la nivel S.I.F. Transilvania este alt "colectiv" de functionari care dicteaza cum vor muschii si interesele lor in raport cu "actionarul minoritar" cum sunt eu definit acolo.

     Mai sus la nivel guvern alt grup de functionari imi trintesc pe masa pachetul de legi ale sanatatii pe care Basescu anunta ca se supun dezbaterii publice si care in schimb intra in vigoare imediat. Aici este o mentalitate mai veche inainte de '89 toate cuvintarile tov.N.C. se supuneau dezbaterii intregului popor. Tradus asta insemna ca toti trebuie sa le conspecteze si prin "organili" abilitate sa trimeata telegrame de multumire. Dupa '89 s-a renuntat la trimiterea telegramelor in rest nimic deosebit.

     Ce nu inteleg eu este cum se face ca la A.P.162 unde sunt 16 scari cu 28 apartamente rezultind 448 propietari cel putin din cauza ca sunt scari si cu mai multe apartamente prin consens toti sunt foarte mindrii sa achite la timp intretinerea fara sa aiba cea mai elementara curiozitate ca sa verifice corectitudinea modului de calcul

     Nu inteleg de ce din cele 150 de procese verbale de contraventie date de Primarie pentru neplata parcarii in ziua respectiva in mod ilegal numai eu am ajuns la judecatorie unde s-a confirmat ce sustineam eu.

     Banuiesc in afara de "hirtia" de propietar mai trebuie sa ai si o constinta de propietar si bine a spus un clasic al comunismului Marx:"o revolutie sociala se poate face intr-o noapte insa o revolutie culturala dureaza generatii".

     Published 24 Iulie 2006

I=65 V=3957 lived 22232 days

        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"