cp_Creativitatea este produsa adesea de bolile mintale


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-ro.stiri.yahoo 

Creativitatea este de multe ori o parte a unei boli mintale, arata un studiu realizat pe mai mult de un milion de oameni, relateaza BBC

  .Scriitorii prezinta un risc ridicat de a suferi de anxietate si tulburari bipolare, de schizofrenie, depresie sau de a abuza de diferite substante, au descoperit cercetatorii suedezi de la Institutul Karolinska.

Totodata, riscul de a se sinucide este de doua ori mai mare printre ei decât în cazul oamenilor obisnuiti. Studiul a mai descoperit ca dansatorii si fotografii au si ei sanse mai mari de a suferi de tulburari bipolare.

Simon Kyag, conducatorul echipei de cercetatori, a declarat ca descoperirile arata ca aceste tulburari ar trebui vazute dintr-o noua perspectiva si ca anumite caracteristici ale afectiunilor ar putea fi benefice sau dezirabile.

De exemplu, interesul intens al unei persoane cu autism pentru ceva anume sau tendintele maniace ale unei persoane cu o tulburare bipolara ar putea oferi concentrarea si determinarea necesare pentru creativitate sau genialitate.

Similar, gândurile dezordonate asociate cu schizofrenia ar putea determina aparitia unui element de originalitate care sa duca la crearea unei capodopere.

„Daca cineva accepta parerea ca anumite fenomene asociate cu boala pacientului sunt benefice, atunci se deschide drumul spre o noua abordare a tratamentului. În acest caz, doctorul si pacientul trebuie sa ajunga la o întelegere cu privire la ce anume trebuie tratat, si cu ce cost”, a explicat Kyaga.

„În general, în psihiatrie si în medicina a existat traditia de a vedea boala în alb si negru si dorinta de a-l trata pe pacient eliminând tot ceea ce era privit drept morbid”, a mai spus specialistul.

Trasaturile de personalitate cauzate de tulburarile bipolare ar putea fi benefice pentru cei care au profesii creative, însa pe de alta parte este posibil ca persoanele cu aceste afectiuni sa fie mai atrase de profesiile în care îsi pot folosi abilitatile creative, a declarat Beth Murphy de la Asociatia Nationala pentru Sanatate Mintala din Marea Britanie.

„Este important sa nu romantam vietile oamenilor cu probleme de sanatate mintala, care sunt adesea potretizati drept genii creatoare prinse într-o lupta. stim ca unul din patru oameni va fi diagnosticat cu o problema de sanatate mintala în acest an si ca acesti indivizi vor proveni din medii si profesii diferite. Grija noastra principala este ca ei sa primeasca informatia si sustinerea de care au nevoie si pe care o merita”,  a mai spus Murphy.

Inapoi la insemnarea asociata   Creativitatea este o schizofrenie bine temperata 
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!