Savantii americani sustin ca au descoperit secretul longevitatii


 

    Sunt articole care exemplifica ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-gandul 


Oamenii de stiinta de la The National Institutes for Aging sustin ca persoanele care manânca putin îsi pot prelungi speranta de viata

Oamenii de stiinta de la The National Institutes for Aging sustin ca persoanele care manânca putin îsi pot prelungi speranta de viata. Pe parcursul studiului s-a mai constatat ca aceste persoane înregistreaza performante intelectuale, spre deosebire de cei care manânca mult, informeaza Daily Mail.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au dat unui grup de cobai o cantitate minima de hrana, care sa îi mentina în viata si care sa nu le puna sanatate în pericol. Rezultatele obtinute au aratat ca animalele de laborator si-au dublat speranta de viata.

Apoi, savantii au testat teoria si pe subiecti umani. În cazul oamenilor s-a constatat ca persoanele care mâncau mai putin si-au îmbunatatit functia cardiovasculara si cea sanguina. Specialistii precizeaza ca acesti voluntari prezentau si un risc scazut de a se confrunta cu Alzheimer, deoarece functiile creierului erau îmbunatatite.

"Pentru a trai mai mult trebuie sa îi oferim corpului strictul necesar de kilocalorii. Daca organismul primeste mai multe kilocalorii, atunci acesta îsi va concentra energia sa arda surplusul, îngreunând functiile cardiovasculare si neurologice", a declarat Mark Mattson.

Pe de alta parte, cercetatorii de la Universitatea Glasgow sustin ca longevitatea este stabilita ADN si nu poate fi influentata de stilul de viata. Geneticienii au descoperit ca telomerii, brate care pornesc din centromerul cromozomilor, sunt cei mai buni indicatori ai duratei de viata ai unei persoane.

Rolul cromozomilor este de a pastra si a transmite corect informatia ereditara la celule în cursul diviziunilor celulare. Cromozomul este valabil ca forma la fiecare specie, iar pierderea telomerilor duce la deteriorarea celulara, mai indica specialistii.

Inapoi la insemnarea sursa   Returnil 

Home

 


    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  
free counters
click spre "negustori"