432 A.R.mail


 

    Sunt articole care exemplifica ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. 


From: pcdan (60plus)
To AR
Subiect Re: diverse +1
---------------------------------------
Off topic:

      acuma ma documentam ca sa intaleg ce este "inteligenta emotionala" si nu prea inteleg se spune ca datorita ei ajungi in virf chiar daca ai IQ mai mic. In cariera am intilnit multe cazuri si asa este eu neavind "inteligenta emotionala" nu am fost in stare "sa pun botul" si am fost bun in grad. insa nu inteleg cum :" “abilitatea de a procesa informatiile emotionale, în special pe cele care presupun perceptia, asimilarea, întelegerea si controlul emotiilor”. (Mayer s,i Cobb, 2000)" te ajuta ca sa rezolvi o problema concreta,pentru mine a fost indiferent daca inainte de a lua o decizie am mincat o felie de tort sau un cacat. Imi dau seama motivul pentru care intaleg asa bine PC-urile din cauza ca si eu "rationez" la fel intii analizez datele problemei si caut sa gasesc un algoritm care sa nu ma bage intr-o bucla for-next si nu vad rolul emotilor in acest proces.

      In concluzie nu inteleg cu toate ca multi asa gindesc. Refacind filmul la cele doua procese pierdute mi-am dat seama ca erau indicii ca sunt condamnt in primul minut la prima infatisare. Ulterior a curs numai lantul ancorei pana a ajuns la fund.

      Chiar mi-a venit in cap o solutie de reducere a proceselor. Saptaminal sa aiba loc o "parada a modei" la judecatorie in care justitiabili sa defileze la brat reclamantul si cel care este reclamat. Juriul sa fie facut din membrele "onoratei instante" si daca dupa doua asemenea prezentari ajungi in situatie sa ai un punctaj mai mic decit oponentul trebuie sa fi cretin ca sa mai apelezi la justitie. Am uitat obligatoriu "juristele" sa fie imbracate in roba cu gluga care sa le acopere parul si pantofii asta ca masura suplimentara de siguranta ca sa nu le fie atrasa atentia la parul sau pantofii altei "onorate instante".

Nebun nu?
toate bune,
Dan Colibasi
------------end 1 ---------------
From: pcdan (60plus)
To AR
Subiect Re: inteligenta emotionala
---------------------------------------
Salut domnule!
-Domnul A.R spune:"Nu sunt la curent cu aceste probleme de psihologie"

Raspunde PCDan:

      nici eu nu sunt excepind un curs de pe urma caruia am ramas :"cu un complex afectiv cognitiv motivational care nu-mi permite sa ma focusez!" tradus pentru "profani" inseamna: "ma doare in cur!" dar rupi gura cu exprimarea "elevata".

      Se sustine insa ca daca ai "inteligenta emotionala" progresezi mai repede in cariera chiar daca ai IQ mai mic decit altul.

      Un articol pertinent este: INTELIGENTA-EMOTIONALA-comportament-organizational  Se pare ca termenul a aparut astfel extrag din material: "La sfârsitul anului 1994, începutul anului 1995 era evident ca avea de gând sa scrie o carte despre conceptul “literatura emotionala”. ......... "A studiat mult si materiale privind emotiile, în general. Citind, acesta a ajuns la lucrarile lui Mayer si Salovey. Se pare ca la un moment dat, acesta sau editorul sau au hotarât sa schimbe numele viitoarei carti în “Inteligenta Emotionala”, cel mai probabil pentru ca se putea vinde mai bine."

In esenta sustine:

      "Asta nu înseamna ca IQ-ul si abilitatile tehnice sunt irelevante conteaza, dar numai ca niste cerinte de nivel minim de acces pentru pozitiile executive din cadrul companiilor",precizeaza Goleman în articolul "Ce anume te face lider?""

      Urmasii respectivului in schimb de aici au ajuns la concluzia gresita ca nu conteaza ca ai un IQ scazut care nu-ti permite sa ocupi o "pozitie executiva" in schimb daca esti full IE ai succesul asigurat. Pornind de aici fac tot felul de cursuri in care iti iau banii denaturind ideia initiala.

      In cazul meu pozitia mea de "lider" era afectata de "competenta" mea. Concret subordonatii sa lamurisera ca orice le cerem eram in stare sa fac mai repede mai bine si mai elegant ca ei. Asta devine frustant cu toate ca nu le dadeam peste bot insa era suficient sa vada si crea un disconfort motivind-ui sa ma muste de fund ca sa scape de mine. Este mult mai preferabil sa ai un lider care nu te domina profesional in patratica ta prin competenta.

      Un exemplu simplu cum eram telegrafist la origine am modificat o masina de scris ca sa aiba clapele identice cu ale teleimprimatorului si imi dactilografiam toate adresele pe linie de serviciu. Aveam biroul linga "dactilografe" de fiecare data cind batem la masina se adunau toate din cauza ca eu lucram cu toate degetele mai precis cu noua in schimb ele lucrau cu doua sau cel mult patru rezultatul bateam ca o mitraliera in comparatie cu ele.(Ma mindresc cu faptul ca am ajuns de doua ori in finala pe M.Ap.N. este drept ca iesind pe locul trei. Precizez concuram cu profesionisti care numai cu asta se ocupau spre deosebire de mine care eram cdt. pluton si era un hoby.

      Am aflat in schimb ca eu avem cea mai proasta presa din toti APV-istii facuta chiar de ele. Normal ceilanti venea cu o ciocolata erau draguti si atenti cu ele, eu ma multumeam sa le cer un numar de RD si atit. In concluzie deranja. Ca sa nu mai pun la socoteala ca o data cind m-au servit cu "suntem ocupate!!!" am cerut registru de RD (registru acte dactilografiate) ca sa verific ceva si ulterior le-am spus ca nu intaleg cum sunt ocupate ca din registru rezulta ca o bat in cap in plus de cite ori ma apropii de biroul lor este liniste sau se aude un "tacanit" anemic in schimb cind intru automat toate maresc 'strocul' si lucreaza in draci,.... de experienta de fost cdt. plt. telegraf sapte ani.

      Ca o paranteza eu tineam masina in UM cu acordul CI-stului si vine una din ele scoartoasa ca din ordinul cdt. sa ii imprumut masina ca trebuia sa mearga nu stiu unde sa bata cu ea si o dureau bratele sa care hirbul ei asa ca prefera "Consulul" meu elegant. Normal am fost de acord dar dupa citeva ore apare tipa furioasa ca nu poate bate la ea ca avea pozitia literelor schimbate conform teleimprimatorului.

      Candid am spus ca am crezut ca nu este o problema mai ales ca masina era deschisa cind a luat-o si se vedea ca sunt altfel dispuse literele pe tastura. Ei de multe ori este o problema sa pricepi ce vezi.

Off topic: am gasit un link care "cinta" bine:  grooveshark 
toate bune,
Dan Colibasi
------------end 2 --------------


de aici puteti ajunge inapoi la insemnarea "sursa"  "432 inteligenta emotionala" 
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"