367 Jurnalistului Antenei 1 i-a fost pus pistolul la cap


 


    Am mai spus si repet sunt articole care le consider utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici sau aici sau aici Mircea Popovici a surprins imagini în care politistii scot armele într-o scara de bloc si se îndeamna unul pe altul sa-i împuste pe doi tineri. Mai mult decât atât, dupa ce i-au întins pe jos, au început sa-i calce în picioare, desi cei doi nu opuneau nicio rezistenta.

Aflat pe Aleea Tusnad, unde o conducta de apa avariata transformase peste noapte parcarea si trotuarele într-un adevarat patinoar, Mircea Popovici a fost anuntat de un locatar al blocului Nr. 1 ca, în scara V, au intrat mai multi politisti de la trupele speciale. “Nu puteam rata un astfel de eveniment si m-am dus sa vad despre ce e vorba. Am intrat în scara si am surprins câteva secvente cu mascatii Politiei de Frontiera care trageau de doi barbati. În timp ce acestia încercau sa coboare de la etajul 1, unul dintre politisti îi cerea unui coleg sa scoata pistolul si sa-i împuste. În fata blocului mai erau si alti mascati. I-au întins pe jos, le-au pus pistolul la cap si au început sa dea în ei cu picioarele”, povesteste jurnalistul.

picture_high.jpg
Mascatii au scos pistoalele în scara blocului


Politist cu pistolul la tâmpla reporterului
    Unul dintre politisti, care nu avea fata ascunsa sub cagula, ca si colegii lui, i-a smuls camera de filmat din mâna reporterului Antena 1 si i-a ordonat unui mascat sa-l culce la pamânt. “M-au trântit la pamânt si mi-au pus pistolul la cap, de parca eu as fi îndraznit sa ma lupt cu zece mascati, mari cât usa si înarmati pâna în dinti. Cel care mi-a smuls camera din mâna a încercat sa o distruga. La cât de profesionisti au demonstrat ca sunt acesti politisti mi-era frica sa nu se descarce arma din greseala si sa-mi zboare creierii”, afirma Mircea Popovici.

picture_high.jpg
Microfonul a fost smuls de pe camera video


 Abuzul este demonstrat în imagini

Din fericire, defectiunile provocare camerei de filmat nu au compromis si imaginile surprinse de reporter, acestea dovedind “profesionalismul” si excesul de zel de care au dat dovada oamenii coordonati de subcomisarul Madalin Mocanu. “Nu-mi vine sa cred ce s-a întâmplat. Am filmat zeci, poate sute de actiuni ale politistilor care vizau violatori, criminali, traficanti de droguri sau contrabandisti de tigari. Ma gândeam ca oricând e posibil ca un infractor sa-mi dea cu ceva în cap, dar nu ma asteptam ca tocmai politistii sa-mi puna pistolul la cap”, marturiseste, socat de cele petrecute în ultima zi a anului pe Aleea Tusnad, Mircea Popovici.Politia minte!
În ciuda faptului ca imaginile vorbesc de la sine, iar martorii oculari povestec în detaliu scenele incredibile, conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera neaga totul. "La una dintre locatiile unde s-au facut perchezitii, doua persoane au devenit agresive fata de politisti. În ceea ce priveste evenimentul în care a fost implicat acel jurnalist, am înteles, din declaratiilor celor care au luat parte la descinderi, ca se afla în preajma celor doi indivizi agresivi si ca filma cu o camera, fara a avea asupra lui vreo legitimatie de presa. Am înteles ca legitimatia a adus-o ulterior, de la masina. Nu a fost agresat si nu i s-a pus niciun pistol la cap", a precizat Craciun.

picture_high.jpg
Cei doi retinuti au fost acuzati de ultrajCunoscutul jurnalist Mircea Toma condamna reactia mascatilor la vederea camerei de filmat. “Este o agresiune grava ceea ce s-a întâmplat., Este vorba despre o actiune care se desfasoara pe domeniul public, cu politisti care nu sunt sub acoperire. Astfel ca, violenta nu este justificata”, spune Toma.
Imaginile prezentate pe micul ecran dezvaluie identitatea politistilor care au facut abuz de puterea pe care le-o da statul si nu lasa loc la interpretari. Mircea Popovici asteapta pozitia sefilor Politiei de Frontiera si solutionarea plângerii penale pe care a depus-o împotriva celor care l-au agresat, amenintat si distrus aparatura.

picture_high.jpg
Asta filma reporterul înainte de descinderiaccesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"