mail 07 decembrie


 

Dan POPESCU COLIBASI Catre
Str.Jepilor nr.34 ap.14 S.C. REDIAS REDEA SA
Brasov localitatea REDEA jud.OLT
07 decembrie, 2010 in atentia domnului
0368.402.735 dupa ora 18.00 Rebegea Eremita director general
pcdan@rdslink.ro


Am primit mail-ul in care declarati:” Am mers pe forma de contract propusa de dumneavoastra”

Din viteza “secretara” a uitat sa raspunda la urmatoarele probleme pe care le extrag si cu “umilinta” le prezint:
1.------------------------------------------
Date: Mon, 10 May 2010 16:56:57 +0300
-doresc prin prisma "Serviciul de presa Dan Colibasi .doc" sa aflu si cum ajungeti la valoarea arendei
2.------------------------------------------
Date: Fri, 8 Oct 2010 02:41:08 +0100
Trimit anexat CONTRACT_ARENDA_3.doc ,completati datele dumneavoastra de identificare si analizati ce propun. Am tinut cont de ce prevede legea acuma.
Pasul urmator il facem dupa ce intru in posesia unui document din care sa rezulte metodologia cu care ati stabilit valoarea arendei si ma intereseaza procentual cit reprezinta din valoarea recoltei.
Ca sa va fie mai usor trimit anexat tx_Rebegea Eremita.doc care contine raspunsul meu la oferte contracte 20.09.2010.doc. tx_Rebegea Eremita.doc
Ca sa ma pot pronunta am nevoie anterior de metodolgia de calcul din care a rezultat “600 kg griu/ha”.Acest document sa fie stampilat si iscalit incit pe el se bazeaza viitorul contract si precizati ca incorectitudini in privinta lui atrag anularea contractului. (tx_Rebegea Eremita.doc)
3.---------------------------------------------
Date: Wed, 13 Oct 2010 04:46:58 +0100
Va trimit anexat tx_2_Redea.doc cred ca in format doc va este mai usor
sa-l folositi.tx_2_Redea.doc

Restanta din corespondenta anterioara
-nu ati completat datele dumneavoastra de identificare in CONTRACT-ARENDA
-nu ati raspuns la solicitarea mea:"Pasul urmator il facem dupa ce intru in posesia unui document din care sa rezulte metodologia cu care ati stabilit valoarea arendei si ma intereseaza procentual cit reprezinta din valoarea recoltei."(tx_2_Redea.doc)
si
" Ca sa ma pot pronunta am nevoie anterior de metodolgia de calcul din care a rezultat “600 kg griu/ha”.Acest document sa fie stampilat si iscalit incit pe el se bazeaza viitorul contract si precizati ca incorectitudini in privinta lui atrag anularea contractului." (tx_2_Redea.doc)

REDEA S.A. este propietara unor suprafete de teren si este normal sa beneficeze de subventiile integral pentru acestea insa este si prestatoare de servicii (arendas) pentru alte suprafete de teren in care aceste subventiile trebuie sa se regaseasca partial in majorarea arendei. Motivul este ca subventiile va scad dumneavoastra cheltuielile de productie in schimb asta nu se reflecta in ce oferiti dumneavoastra prin arenda. (tx_2_Redea.doc)
4.------------------------------------------------
Date: Mon, 18 Oct 2010 10:00:17 +0100
Restanta din corespondenta anterioara
-nu ati raspuns la solicitarea mea:
"Pasul urmator il facem dupa ce intru in posesia unui document din care sa rezulte metodologia cu care ati stabilit valoarea arendei si ma intereseaza procentual cit reprezinta din valoarea recoltei."
si
" Ca sa ma pot pronunta am nevoie anterior de metodolgia de calcul din care a rezultat “600 kg griu/ha”.Acest document sa fie stampilat si iscalit incit pe el se bazeaza viitorul contract si precizati ca incorectitudini in privinta lui atrag anularea contractului." (tx_Rebegea Eremita.doc)
Suplimentar nu inteleg motivul economic care schimba valoarea arendei in functie de durata contractului?
Terminat---------------------------------
Din viteza “secretara” pierdut pe drum intre CONTRACT_ARENDA_3.doc trimis de mine si Contract Colibasi- Rebegea 3.12.2010.doc pe care le extrag si cu “umilinta” le prezint:
Capitolul V Nivelul arendei, modalităti si termene de plată
(2) Plata arendei în natură se face imediat după recoltarea culturii, dar nu mai târziu de 45 zile. Produsul livrat de către arendator va corespunde din punct de vedere calitativ.
(3) Plata arendei în bani se face la un pret stabilit prin întelegerea părtilor. Plata se face până la 45 de zile de la recoltarea produsului respectiv.
Capitolul VI Drepturile si obligatiile părtilor
Art.7.- Drepturile si obligatiile arendatorului sunt următoarele:
g) să îl încunostinteze în scris pe arendas de intentia sa de a reînnoi contractul cu cel putin un an înainte de a expira prezentul contract;
Art.8.- Drepturile si obligatiile arendasului sunt următoarele:
f)să ceară acordul arendatorului inainte de efectuarea eventualelor investitii pe teren;
Capitolul VII Răspunderea
Art.9.- (1) În caz de neexecutare a obligatiilor de către una din părti, contractul se consideră reziliat de drept fără interventia instantei iar partea vinovata va suporta daune interese egale cu dublul valorii echivalente in lei a arendei pentru perioada ramasa pana la incetarea contractului prin ajungerea la termen,calculate prin raportarea la cel mai mare pret obtinut de arendas la produsele cultivate in perioadele trecute pe acel teren
(2) Pentru neplata la timp a arendei, arendasul va plăti penalităti de întârziere în procent de………..% pe zi din suma datorată.
Capitolul IX Alte clauze
(5) Arendasul se obliga sa notifice in scris asupra datei cind urmeaza sa faca recoltarea incit arendatorul sa poata trimite un delegat care sa asiste la recoltare.
(6) In ultimul an prevazut in contract arendasul dupa terminarea recoltarii face demersurile necesare pentru reinoirea contractului inainte de a incepe un nou ciclu de productie.
Nerespectarea acestei clauze nu creaza responsabilitate pentru arendator .
(7) Anual arendasul comunica pretul obtinut la produsele cultivate
Terminat-------------------------------–
Va propun sa disponibilizati “secretara” ca a lucrat atit de mult timp cu prosti ca a ajuns la nivelul lor si va pune intr-o situatie ridicola care ar trebui sa va deranjeze.
Deci inainte de a iscali contractul vreu sa fie lamurite aceste probleme.
Suplimentar.
1.obtineti o oferte de la toate societatile care fac asigurari agricole si au sucursala in Craiova ca sa stabilim cea mai convenabila oferta.Ofertele sa-mi fie trimise direct prin mail.
2. Nu inteleg rostul Art.9.- (1) Partile sint exonerate de raspundere in cazul in care clauzele nu se executa din cauze de forta majora sau caz fortuit dovedite cu inscrisuri.
(2) In situatia daunelor produse ca urmare a fenomenelor naturale si bolilor care genereaza calamitati pe suprafete nelimitate ….
Este vag si confuz eu doresc numai sa am o asigurare STANDARD si atit. Puteti sa lasati articolul daca precizati:” arendasul poate face apel la acest articol numai daca la data calamitatii are asigurarea Standard incheiata si calamitatea este declarata de organele abilitate de la judet sau la nivel tara (ca alfel va prezentati cu un inscris semnat de portarul de la primarie).
3. Despre:” i) are dreptul pe perioada de valabilitate a prezentului contract sa beneficieze de toate facilitatile ( subventii etc, ) acordate de statul romin producatorilor agricoli.” o sa raspund separat pe blog ca orbirea de care suferiti este comuna la toti arendasii care inca considera ca averea este a celor ce muncesc.
4. Insist ca in CONTRACT-ARENDA sa apara datele dumneavoastra de identificare inca la nevoie sa va chem pe dv. in fata instantei pentru ca o S.C. dispare ca magarul in ceata insa un CNP este usor de gasit si din noembrie 2011 apare noul cod juridic care defineste altfel raspunderea.

Domnule sunt deranjat ca imi consumati timpul in acest fel si daca in continuare va comportati asa o sa contactez "Apia Olt" sa ii bag la inaintare. In mod sigur acolo sunt multi care va invidiaza si o se comporte ca atare si motive legale au ca sa va “ciufuleasca”.


Dan Colibasi
P.S. ma comport asa datorita faptului ca instinctul de propietar nu este dezvoltat prin prestarea de zile/munca la CAP . Spre ca profitind de sarbatori sa intelegeti si sa acceptati asta. Nu constientitati ce influenta ar avea popularizarea acestui mod de abordare a problemei asupra marei mase de propietari numai “harnici si muncitori”





accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"