Tudor Sisu


 


    Am mai spus si repet sunt articole care le consider utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici 


begin cut

31 Iul 2009 Anca Nicoleanu


Tie cum îti merge acuma, Sisule?

Minunat!

Te-ai împacat cu tine însuti, ti-ai acceptat trecutul?
L-am acceptat mereu. Stii, acum o saptamâna am vrut sa ma spovedesc. Prima oara dupa 32 de ani. Eu, de când m-am nascut, nu m-am spovedit niciodata. Ba nu, m-am spovedit când eram mic, da’ stii prostiile alea la 7 ani, cu “am furat trei corcoduse”. Am vrut sa ma duc si eu, am avut niste probleme si am vrut sa fiu eu linistit. Si am oprit la prima biserica din cale. Preotul se pregatea sa plece. “Parinte, as vrea sa vorbesc si eu”, i-am zis. “Ma grabesc, plec...”, mi-a zis. Am încercat totusi: “Eu am venit sa vorbesc cu tine pentru ca tu esti duhovnic, vreau sa fii duhovnicul meu, vreau sa vorbesc cu tine sa ma linistesc”. “Nu, domnule, zice, trebuie sa faci canoane...” Am plecat la alta biserica.

Ai avut mai mult noroc?
Mergând pe strada, vad un calugar. Îmi zic: “Dom’le, am fost azi la doua biserici, n-am facut nici o treaba, asta mi-a iesit în cale. E semn”. Trag masina pe dreapta, eram cu un prieten, cobor din masina. “Saru’-mâna, parinte!”. 11 noaptea era. “Vreau sa vorbesc cu tine cinci minute, se poate?” “Da!” Îi suna telefonul. “Sunt aici, cum iesi din pasaj, în fata Camerei de Comert, bine, te astept”, spune. Dupa ce închide, îi zic: “Parinte, am niste probleme, dar nu sunt un crestin practicant, nu cred în babismele astea ca Dumnezeu e un batrân cu toiag care o sa-mi dea în cap... Vreau sa vorbesc cu tine ca si cu un om care si-a petrecut viata în credinta si poate poti sa-mi dai si mie linistea sufleteasca”. Zice: “E cam complicat, trebuie sa tii post mult timp, dupa aia vii acolo, la manastire, si discutam”. I-am zis ca nu vreau sa ma ridic la rangul sfintilor, ci doar sa ma linistesc sufleteste. “Bine, acuma ma grabesc, îmi zice, daca vrei, treci mâine pe acolo si mai vorbim”. O Honda Legend, de-aia ultimul model, opreste lânga noi. “Hai ca am plecat, îmi pare rau, pa-pa”, îmi spune si urca în masina. Zic: “Ia uite, mânca-ti-as gura ta, n-am mai vazut asa ceva la unu’, atâta lantu’ la gât avea, cu pietre... Daca-l vedea 50 Cent facea infarct pe loc”. Ma, daca 50 Cent îi vede pe astia de la noi, pe Daniel si pe ceilalti, ce au la gât, face infarct. Pai cum îmi vorbesti tu mie, ma, de lucruri pioase si de credinta, când tu ai la gât un lant care ar da de mâncare la o strada întreaga?

Si ti-a trecut de spovedanie?
M-am linistit. Dupa ce am vazut si preotul porno...

O sa-ti pui în cap toata Biserica.
Ce poate sa-mi faca mie Biserica?... E o institutie prafuita si ruginita care a ramas în urma lumii, a civilizatiei.
 

end cut


accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"