Liliana Paun


 Sursa  gorjnews.ro
 

Update: Cod rosu – calamitati la catedra

Paun Liliana

Într-un articol de acum doua zile care a facut înconjurul tarii, v-o prezentam pe Liliana Paun, profesor de istorie, care a declarat pentru doua televiziuni locale, Tele3 si RTV, ca Hitler este un om care a existat si a trait, un om printre noi, oamenii, care lua copiii de sub fustele lu’ mama lui în lagare si îi omora.

Ce am mai aflat, între timp?

Am sperat ca Liliana Paun este suplinitor, ca nu face parte din breasla cadrelor didactice decât prin exceptie. Nu. Este profesor titular, cu jumatate de norma la Grupul Scolar Forestier nr. 3 din Târgu Jiu si jumatate de norma la Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbesti Jiu. Preda la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu, unde este detasata.paralescu Proaspat instalat ca inspector general la Inspectoratul Scolar Judetean, Iustin Paralescu era, azi-dimineata, la curent cu grozavia mediatizata de GorjNEWS.ro si mi-a declarat, în exclusivitate, urmatoarele: „Faptul ca se comemoreaza Holocaustul în România este un lucru pozitiv, sens în care initiativa Colegiului Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu este laudabila. Doamna profesoara nu cred ca s-a pregatit foarte bine pentru aceasta activitate. Are unele probleme pedagogice, din ce mi-am dat seama elevii nu au înteles absolut nimic din ce s-a expus. În orice caz, noi vom initia o comisie de ancheta care, împreuna cu conducerea liceului, va cerceta ce se întâmpla acolo si va da un verdict.”

Parerea mea

Daca am fi trait într-un oras cu oameni normali, astazi, profesoara lu’ peste prajit ar fi fost întâmpinata la intrarea în liceu de un lant uman, care ar fi împiedicat-o sa-si mai continue impostura. Din nefericire, nimanui nu îi pasa, nici la Târgu Jiu, nici aiurea, si distinsa profesoara continua sa nenoroceasca tineri aflati la vârsta la care se formeaza ca oameni.

Liliana Paun nu este o exceptie. În scoala româneasca de astazi, cândva una de elita, exceptia o constituie dascalii, restul fiind cadre didactice, angajati în învatamânt, domeniu devenit în ultimii ani groapa comuna a esuarii personale si sociale. Angajarea în învatamânt reprezinta ultima solutie, si la ea se apeleaza din ce în ce mai des. Alegerea locului de munca este dublata foarte rar de o sustinere vocationala.

Astazi, învatamântul românesc este mult mai politizat decât pe vremea comunismului. Atunci existau doua materii, Pregatirea Tineretului pentru Apararea Patriei si Informare Politica, si atât. Astazi, si WC-urile din fundul curtilor scolilor de la tara sunt vopsite ori în rosu, ori în portocaliu, ori în galben. Abia terminase PSD-ul de schimbat inspectorii si directorii si, e oficial, de mâine PD-L-ul îsi aduce oamenii înapoi. Un ziarist gorjean foarte destupat la minte, Cornel Somâcu, scria deunazi ca învatamântul românesc înseamna circa 2 milioane de voturi, daca nu punem la socoteala parintii. Si asta explica aproape totul.

Daca o profesoara a unui liceu din Târgu Jiu nu poate lega trei cuvinte, pe orice subiect, va imaginati ce se întâmpla prin satele patriei, cât de elevate sunt cadrele didactice legate de glie?

Daca Elvira Sarapatin, directorul Colegiului Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu, a delegat aceasta catastrofa sa apara la televiziunile locale, sa organizeze o activitate extracurriculara, va imaginati care este nivelul celorlalte cadre didactice? Daca sunt foarte pregatite, de ce împart cancelaria cu un asemenea esec? A iesit vreunul dintre ceilalti profesori sa spuna public pâna astazi ca la Colegiul Tehnic nr. 2, la catedra de istorie, preda o catastrofa? Rusine, tovarasi, nu stiti cum sa va fofilati mai repede, sa dati fuga pe la casele voastre, unde va asteapta contingente de elevi, pentru meditatii. Obositi la scoala, spirt în particular.

Într-un stat de drept, deja s-ar derula o ancheta pe câteva puncte clare: cine a promovat-o pe Liliana Paun la examenul de diploma, cine i-a coordonat lucrarea de licenta si, eventual, i-a mai dat si zece, cine a promovat-o la examenele de titularizare, la examenele de grad, cine i-a acordat calificativele de foarte bine, de când activeaza în învatamânt, si, mai ales, cât au costat toate acestea. Câti bani si câti elevi semianalfabeti.

Cunoasteti, desigur, ca majoritatea parintilor elevilor de la Colegiul nr. 2 din Târgu Jiu sunt capsunari. Ei muncesc în strainatate si si-au lasat copiii în grija netarmurita a acestor profesori. Imaginati-va ca Liliana Paun este si profesor diriginte, pregateste elevii pentu viata.

Si, mai ales, fiti siguri ca ancheta demarata de Iustin Paralescu este doar o vrajeala ieftina. Peste o saptamâna veti fi uitat toti ca cel putin la Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu îsi face numarul, în mod organizat, dupa un orar foarte bine stabilit, cel putin o calamitate.

Vorba lui Marius Tuca, îmi cer scuze ca v-am deranjat cu subiectul acesta. Noapte buna! 

 


inapoi  la  255 Democratie

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published 06 septembrie 2010

click spre "negustori"