155 iluzie


 

iluzie optica

Daca priviti atent la semnul + negru din centrul ecranului, punctul care se misca se transforma in verde. Dupa o scurta perioada de timp, o sa observati cum toate punctele roz dispar incet, incet si va ramane doar punctul verde care se roteste

Real in poza de mai jos nu exista nici un punct verde iar cele roz nici macar nu dispar.    Iluzie

pentru weblog

     Dupa ce privesti imaginea de mai sus si intelegi textul poti sa afirmi ;"Ce vad cu ochii mei nu corespunde realitatii!".Este un exemplu de "manipulare" inofensiva a simturilor. Am citit despre un experiment interesant.Un grup mare de voluntari erau lasati intr-o sala se umble "brambura".Citva aveau insa instructiuni precise cum sa se comporte.Urmarea dupa citeva ore grupul de voluntari s-a "sincronizat" si a incepu sa se miste in "liniste" si "frumos" in cerc de "bunavoie".Mai trebuie sa precizez ca cei "initiati" fara sa spuna nimic au inceput ei initial sa urmareasca traseul iar ceilanti fara sa-si dea seama au dovedit ca instinctul de "turma" este inca bine implementat in BIOS. Pe baza acestor exemple afirm ca este perfect posibil ca un mare grup de oameni definit generic ca "opinia publica","de buna credinta" cu "frica lui Dumnezeu" sa ajunga la concluzii gresite din cauza unui "bombardament" cu informatii evidente tratate la nivel cadran I concluzionind cu ce spunea tatal meu ca este greu sa ai minte "propietate personala"

     Este posibil ca "simplu cetatean" sa ajungi la concluzia "indubitabila" ca X este corupt. Te bazezi in aceasta credinta pe faptul ca "vuiesc ziarele", ca doi politicieni au afirmat asta clar, ca la coada si in tranvai asta rezulta din toate discutiile. Daca insa faci "autopsia" cazului descoperi ca initial "bomba" a aparut pe pagina cinci intr-un ziar de "provincie" in care un "scribut" ca sa plateasca o polita a facut citeva aluzii despre X. A doua zi din lipsa de subiecte (fiind vara si lumea in concediu) celalante ziare au preluat stirea insa au trecut de la "aluzii" la "surse de incredere". In ziua urmatoare politicianul Y consemnat in Bucuresti cu minie proletara infiereaza evidentul caz de coruptie.Cireasa de pe tort este cind liderul "national" al partidului in care "misuna" Y din solidaritate ca sa nu arate ca nu stie care este "interesul national" face o interpelare in parlament ca DNA sa-si intre in rol. Ce folos ca X reuseste ca dupa o saptamina sa obtina un "drept la replica" care se publica pe ultima pagina in ziarul de provincie. Omul de buna credinta se bazeaza pe proverbul popular care spune ca nu iese fum fara foc,in plus are probleme cu Legea-3-a a coerentei asa ca este mai simplu X este corupt si basta!

     Asa se face ca privesc putin mai critic acuzatile aduse lui Cristian Popescu Piedone ca ar cam fi "violat" legea obtinind intr-o singura zi permisul de conducere pentru cinci categorii. Probabil nu vrea sa se coboare la nivelul "detractorilor" insa ar putea dovedi printr-o declaratie pe proprie raspundere ca a inchiriat cinci sali de examinare cu mobilierul si militieni aferenti , cinci autovehicole de examinare cu militian examinator basca un taxi pentru deplasare operativa. Din pacate credinta lui ca se lamureste acuzatia in justitie este lipsita de sens din cauza ca fiind lipit "fortat" de un "cuibusor de nebunii" nu se ajunge la proces din cauza ca daca zgiltii "cuibusorul" o sa crape multe termopane la multi oameni de "onorabili" si nu se face.

     Prezenta insemnare este mai "inprastiata" din cauza ca trebuia sa imi intru in mina dupa o pauza fortata din cauza unui virus de care am scapat numai cu efortul conjugat a lui Bitdefender si Panda. A trebuit sa-mi devirusez simultan toate calculatoarele care lucrind in retea isi imprumutau inamicul.Suplimentar am primit un premiu de la un tinar Dani care mi-a oferit o placa de baza foarte interesanta asa ca am avut prilej de joaca cit cuprinde. Imi cer scuze pentru absenta de la "post" dar asa este cu hodorogii care dau in mintea copiilor.

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =155   Vizitatori =59304   lived days =22929

      Datorita dumneavoastra din cele 29581 bloguri existente la   Weblog.ro   ma "invirt" fara efort in jurul pozitiei 430 in TOP .

 


pot fi contactat prin E-mail    Home Popescu-Colibasi   si Webcam Live   vrea Java


click spre "negustori"