147_Activist cu anteriu


 

     Cu greu am reusit sa trec si peste aceasta sarbatoare religioasa (Paste). Motivul este simplu fiind o sarbatoare de familie imi dau seama ce handicap am fiind singur. Avind deja experienta am grije sa imi fac aprovizionarea din timp ca sa nu ma trezesc fara piine si ma retrag in atelier.Acolo notiunea de "timp" nu exista si preocuparile sunt asa de interesante ca trebuie sa fac eforturi ca sa ma intorc in lumea reala.Rezultatul acestui "exil" voluntar se vede ca   diverse_4  .Am scris ca am probleme cu "bascularea" inapoi pe "real" asa ca folosesc cu succes o metoda inedita....imi tai unghile. Implicit imi scade mult "manualitatea" , ma enervez asa ca pot trece inapoi la tastura unde efectul actiunii este chiar benefic.

     Exilul trebuia terminat si la presiunea unui "mogul" care ma domina si ma considera "tonomat".Acesta nu are ce face asa ca se "da" pe Inet sau este atent la tot felul de fleacuri care il enerveaza si cum nu sta bine la capitolul "tastura" ma foloseste pe mine fara scrupule pe post de sclav. Sincer recunosc ca de fapt este cititorul meu cel mai fidel de a carui parere tin cont. Obsesia lui este concretizata in ce am scris mai jos.

     Mergind dupa piine am fost acostat de un el si o ea in scop de "hartuire religioasa". Musai doreau din tot sufletul sa ma destepte si sa ma aduca pe calea cea buna care logic si "dovedit stiintific" este cea descrisa de ei. Am socat afirmind ca mai cunosc inca 13 cai la fel de viabile ocazie cu care am aflat ca pe baza de "upgrade" acuma sunt 18 agreate (culte recunoscute de stat).Ciudat ca pornind de la acelasi "statut" (biblia) sa fie inteles in 18 moduri distincte care imi reaminteste ca SWIFT Jonathan prin anul 1735 (aproximativ) intr-un eseu "The Tale of a Tub" ("Povestea unui butoi") afirma:"nici una dintre formele existente ale bisericii nu este pastratoare adevarata a crestinismlui primitiv." Cartea lui Pierre Gibert, Biblia. Cartea, Cartile arata cam acelasi lucru iar titlul corect ar articolului ar trebui sa fie :"Cea mai "citata" si cel mai putin cunoscuta carte din lume". Odata cind o sa am timp am sa dovedesc asta punind o intrebare care trebuia pusa de acum 2000 de ani care mi-a ramas ca un cui dupa ce am citit un capitol din biblie intitulat  geneza 3

     Sa ma intorc la "oile" noastre de fapt la berbecii religiosi. Am spus mai de mult ca eu functionez in regim bi-procesor iar in timpul dialogului procesorul din fundal a inceput sa se agite pe motiv ca a gasit ceva si tot trimetea un mail care avea in corp trecut "blindul Ben!". Dialogul de fapt a fost un bi-monolog din cauza ca am observat ca in momentul cind spuneam ceva "corespondentul" intra in standby dind marunt din buze. Asa mi-am dat seama ca de fapt era in echivalentul "pauze" asteptind sa termin ca sa continue predica. Efectiv nu era interesat ce am eu de spus urmarea sa fie sigur ca a redat toata "banda" pana la sfirsit. Am plecat si mi-am ascultat procesorul2 ca sa vad ce gasise concluzie mesajul primit de la "evanghelist" nu difera pe fond de mesajele primite cu consecventa de la activistii P.C.R.

     Blindul Ben era numele de cod sub care era cunoscut colonel doctor (istorie) Romanca ultimul meu secretar de comitet P.C.R. si propagandist care cu competenta m-a dus spre "culmili" capitalismului. In mod constant intram in conflict cu el lunar pe motiv de absenta sau intirziere la importanta activitate (pentru el) de pregatire politico-ideologica. Motivul era ca fiind sef transmisiuni ca o concretizare a politicii PCR trebuia sa mentin in stare de functionare o colectie de sirme si fieratanii care dovedeau o totala lipsa de respect pentru programul meu si se defectau cind considerau ele de cuvinta. Asa ca aveam de ales sau ma duc si dorm in banca ascultind cu "religiozitate" cuvintarile de o deosebita importanta sau repar fieratania. Subtil Ben a intrebat retoric cum se face ca aceste deranjamente apar numai in ziua de marti si a trebuit sa-l luminez precizind ca deranjamente sunt zilnic dar el nu se prinde decit daca observa ca este "mort" telefonul lui. De fapt am mers mai dreptate cu "naivitate" am intrebat daca rolul acestei activitati deosebit de importante nu este sa muncim la intrega capacitate si sa fim demni in familie si societate. Dupa o "matura" chibzuinta ca nu era doctor de geaba a confirmat ca acesta este scopul pregatiri. Atunci "pervers" am intrebat daca are ce sa-mi reproseze ceva pe aceasta linie. Iar o "matura" chibzuinta si a confirmat ca ma ridic la inaltimea standardelor. "Diabolic" am punctat intrebind daca atunci este logic sa fiu tinut lunar in banca opt ore ca sa-mi intre in cap ca trebuie sa muncesc cu randament sau sa fiu lasat sa muncesc efectiv aceste ore tinind cont de "constinta" mea. Disperat a intrebat atunci el ce trece in registrul de prezenta? Cu pixul treceti o nota in care precizati ca nu este cazul si va concentrati activitatea pe X care isi bate nevasta in trei schimburi , pe Y care la ora 11.00 este zilnic "cui" sau pe Z care este asa de nepregatit ca a dat foc la statie iar dupa ce acestia ajung la nivelul meu ma aduceti si pe mine in "banca". Problema a ramas in coada de peste Ben neobservind ca eu mai intirzii sau dispar. Mai este o coincidenta cuvintarile "de o deosebita importanta" ale tov.N.C. nu se puteau conspecta am incercat permanent (a conspecta dupa mine inseamna a extrage ideile dintr-un material) erau numai propozitii si fraze care se legau intre ele si singura poibilitate era sa copiezi tot si sa la reciti ca o poezie.

     Exact asta este problema si in cele 18 variante de religie ,nu conteaza ca aplici preceptele biblice daca nu te comporti ca un supus parohial. Asta presupune o saptamina pe an sa zici ca ti post sa participi la spovedanie sa participi la slujba de inviire si sa-ti faci cruce cind treci prin fata bisericii ca si cind sunt instalate camere de supraveghere care trimit imagini de control direct la Cel de Sus. Daca faci asta unsprezece luni si trei saptamini faci ce "vrea" muschii tai inclusiv dind suturi in "pipometru"(licenta Mircea Badea). In privinta cunoasterii bibliei o sa ajunga sa vorbeasca ca avocatii gen:"conform art.xx subscris art.xx rezulta ca se aplica art.xx .Participantul la dialog o sa raspunda gen:" distinul confrate cind face vorbire nu a tinut cont de art.xx care dijunge speta incit sa poate aplica art.xx coraborat cu art.xx". Posibilitatea de a verifica ca cel care are pretentia de "credincios" aplica in viata zilnica preceptele nici nu apare in calcul pentru al considera pe respectivul bun crestin

      Apropo de credinta ma apuca damblaua cind vad incercari de a dovedi stiintific anumite lucruri legate de credinta. Eu cred ca sunt fiul lui Dumitru si al lui Ivonna fara sa fac cercetari ADN sau sa string documente asta este credinta mea punct si nu consider necesar sa o "dovedesc stiintific".Ce stiu eu din domeniul tehnic ca absolut toate datele "dovedite stiintific" a fost numai o problema de timp ca sa se dovedeasca ca de fapt sunt greseli grosolane. Banalizind problema este perfect posibil ca X sa "creada" ca Dinamo este cea ma buna echipa iar Y sa "creada" ca este Steaua si ambii au dreptate fiind vorba numai de "credinta". Alta este problema cind compari tractorul "unu" cu tractorul "doi" le pui pe ambele la aceleasi teste si poti ajunge la o concluzie care nu mai este credinta ci se sprijina pe niste date "indubidabile"

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =147   Vizitatori =52180   lived days =22887

 


 


     pot fi contactat prin E-mail        Home Popescu-Colibasi      si Webcam Live   vrea Java !!


click spre "negustori"