144 radioTV


 

     Sa nu uit insemnarea nr 143 cu "papagalul" a fost completata cu Modi+

       Am observat ca mai ma confrunt cu o problema care a devenit "cronica" concret nu mai suport Radio/TV.La varianta "radio" ma deranjeaza cei care vorbesc mai repede decit gindesc aspect "documentat" in    Vorbire muzicala    ajungind la o rezolvare tipica pentru mine aparatul a ajuns in atelier si eu am trecut pe    Last.fm    care "tace" din punct de vedere verbal.

     La varianta "TV" ma deranjeaza la stiri lipsa aspectului "video" ca sa si vad stirile nu numai "promterul" cu fusta iar filmele ma blocheaza intelectual.Nu pot sa ma detasez in asa hal incit sa fac abstractie la "minunile" scenografice care sfideaza bunul simt.De exemplu personajul pozitiv dupa ce este batut in toate stilurile si pozitile incasind in final si trei stingatoare in cap ia o pozitie clasica in timp ce se aduna de pe jos si stergind o picatura de singe aparuta pe buze scutura din cap si se "enerveaza" batind in urmatoarele minute ca la fasole tot ce nimereste.Reclamele ma fac sa vorbesc singur, cea mai comentata este acea in care copilul "nazdravan" mizgaleste tot ce gaseste in casa iar mama surprinsa placut curata dupa el folosind normal detergentul XYZ.

     In plus am descoperit ca se creeaza o "dependenta" specifica de exemplu la ora in care incep filmele ma lamuream repede ca nu am ce sa vad dar asta nu ma impiedica ca doua ore sa "butonez" in continuare pana se termina.Asa am ajuns la alta rezolvare "atipca" renuntind la abonamentul de cablu. Recunosc ca timp de citeva saptamini am avut un "sevraj" pe aceasta tema insa acuma am scapat.Normal tot cu Inetul am gasit compromisul descarc    In gura presei    unde Mircea Badea ma scuteste si de injuraturi iar filme acceptabile gasesc la    PBX TV   

     Cum am ramas cu timp disponibil am incercat sa inteleg de fapt care este motivul pentru "calitatea" emisiunilor si am ajuns la concluzia ca exact asta se urmareste sa te timpesti. In momentul cind nu mai explodezi la timpenile care le vezi este semn ca esti "copt" pentru societatea de consum.Normal am considerat ca sunt concluzii aberante tipice pentru "producatorul" lor insa sapind pe Inet am descoperit ca nu eram prea departe de adevar.Astfel un articol este intitulat foarte sugestiv    imbecilizare-abrutizare-relaxare   si citez:""Treaba noastra e sa vindem publicitarilor creiere deja spalate". Mostra de cinism de mai sus nu provine din mintea unui romin blazat si veros, lucratorintr-o televiziune care nu mai are nimic de-a face cu profesionalismul. E declaratia unui boss de la TF1, care definea senin politica marelui jucator de pe piata franceza. Cu toate astea, nici cu oferta lucitor- indobitocitoare n-o sa rezisti la nesfirsit. "Daca televiziunea e mai senzationalista, iar radioul - mai inteligent, cel care va creste e radioul. Seintimplain Marea Britanie", avertiza omul de la BBC. Concluzia, la nivel global, e ca televiziunile generaliste pierd teren, posturile de nisa stagneaza, iar singurul care creste e internetul. Asta face si mai grea misia televiziunii clasice. Cu amatorism si lehamite ai toate sansele sa dispari cit ai face "clic".".... cred ca nu mai am ce comenta.

     Sapind mai departe am ajuns la vechiu expert www.damaideparte.ro care "toaca" problema in    Efectele televiziunii asupra mintii umane   din care ma rezum sa citez "poanta":Cercetarile lui Herbert Krugman au dovedit ca vizionarea TV amorteste emisfera stinga si lasa emisfera dreapta saindeplineasca toate activitatile cognitive. Acest fapt poate avea consecinte din cele mai importante pentru dezvoltarea si sanatatea creierului. De exemplu, emisfera stinga este regiunea critica pentru organizarea, analiza si judecata datelor primite. Partea dreapta a creierului trateaza datele primitein mod necritic: nu descompune si nu decodeaza informatiain partile ei componente. Emisfera dreapta proceseaza informatiainintregul ei, determinind raspunsuri mai degraba emotionale decit rationale (logice)". "Nu putem trata rational continutul prezentat la televiziune deoarece emisfera stinga a creierului nostru nu este operationala. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca oamenii rareoriinteleg ce vad la televizor, dupa cum a aratat si un studiu condus de cercetatorul Jacob Jacoby. El a descoperit ca, din 2700 de oameni testati, 90% auinteles gresit" si iarasi nu mai am ce zice.

     Profitati de ocazie si mai "rasfoiti" www.damaideparte.ro ca are noutati.

     Mai este ceva la care nu stiu ce sa raspund presupunind ca se iau si altii dupa mine nu garantez ca toti o gaseasca o activitate utila pentru "emisfera stinga" asa incit decit nimic mai bine .... "procesari" emotionale.

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =144   Vizitatori =46446   lived days =22853

 


     

 


Home Popescu-Colibasi


click spre "negustori"