134 I.S.U. Brasov RELOAD


 

     Subscriu cu cei care sustin ca exista legi in RO insa necazul este ca nu se aplica si de aceea este nevoie de cite un nebun asa cum sunt eu care sa nu accepte aceasta situatie elementara.In Brasov este criza de asa ceva normal ma refer la "nebuni" eu cunosc numai doi, unul sta cu niste oase agatate de git in fata prefecturii pe motive de "lipsa vaci".Poveste este chiar comica pentru ceilanti dar nu pentru el.Se pare ca a intrat intr-un conflict cu o "personalitate" si rezultatul vacile propietate personala intr-o noapte au luat-o razna la pascut minate de niste "oameni de bine" si s-au oprit in centru civic. Aici alti "oameni de bine" au arestat "infractoarele" si de atunci ca este vorba de citva ani situatia este stationara.Probabil are sanse sa devina "obiectiv turistic" ca semn ca in RO exista democratie.Celalant "nebun" nu are vaci in schimb are tastatura si are o ideie fixa ca portofelul lui este "propietate personala" intrind in contradictie cu "majoritarii" care au descoperit propietatea datorita comunismului sub forma "averii intregului popor" si acuma se comporta la fel considerind ca este normal sa iti bagi degetele in ce gasesti in functie de nevoi.

     Aceasta insemnare este urmare la I.S.U. Brasov probleme ??. Pe scurt am facut o reclamatie la care am primit un raspuns care nu m-a satisfacut care se gaseste aici .Firesc am solicitat precizari pe care le redau in continuare:
"Doresc sa primesc o copie a documentului de control intocmit in urma verificari executate in teren datorata sezizarii mele inregistrata la dumneavoastra cu numarul 452 I P din 07.12.2007. Sunt interesat daca incaperea revine la destinatia initiala si termenul in care se face aceasta operatiune".
In stilul deja cunoscut am primit raspuns la "termen" din care am extras noutatile:
"Referitor la asigurarea posibilitatii evacuarii locatarilor din scara B a imobilului.... AP 162, la somatia noastra , ne-a trimis un raspuns scris prin care ne înstiinteaza ca a pus la dispozitia locatarilor cheile usilor camerei de pe calea secundara de acces, în situatii de urgenta evacuarea facandu-se în siguranta, în aceleasi conditii în care respectiva camera avea destinatia de "CAMERA BICICLETE".
Raspunsul este absolut logic la nivel regula de trei simpla respectiv daca Basescu este presedinte jucator la nivel tara de ce nu ar fi si Branduse presedinte jucator la nivel asociatie,ambii avind aceleasi probleme cu interpretarea legilor in stil "original".In mod normal problema trebuia inchisa dar eu am probleme cu "logica" asa ca s-au pricopsit cu alta solictare de informatii in care reiau problema mai "babeste" ca poate se prinde si destinatarul, esentialul se vede mai jos:
"ca urmare a reclamatiei facute de mine am retinut ca, contravenientul se rezuma sa puna la dispozitia propietarilor chei de acces pentru calea secundara de acces. Am rezerve asupra acestei rezolvari intrucit astfel se asigura accesul necontrolat a 36 persoane intr-o incapere in care se afla acte, sume de bani, tehnica de calcul si mobilier. In consecinta eu solicit urmatoarele informatii:
1. I.S.U. Brasov este abilitat sa urmareasca respectarea ORDIN nr. 163 din 28 februarie 2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare impotriva incendiilor emis de MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR publicat in MONITORUL OFICIAL nr. 216 din 29 martie 2007 ca formal asa reise din ART. 148 a) personalul desemnat din I.S.U judetene ?
2. “ART. 110 (2) În casele scarilor, pe coridoare sau pe alte cai de evacuare ale clădirilor se interzic amenajarea de boxe ori locuri de lucru, depozitarea de materiale, mobilier sau obiecte .... care ar putea impiedica evacuarea persoanelor si bunurilor, precum si accesul personalului de interventie.” are o anexa in care se precizeaza alternativa cheilor?
3. “ART. 156 Încalcarea dispozitiilor prezentelor norme generale atrage raspunderea disciplinara, contraventionala, materiala, civila sau penala, dupa caz.” are o anexa in care se prevede posibilitatea negocieri cu contravenientul

Precizez ca in situatia cind nu primesc un raspuns care sa respecte litera si spiritul ord. 163 trec pe plan secund contraventia initiala si ma concentrez asupra celui care favorizeaza contraventia.
Probabil este inca vorba de o interpretare nefericita data de mine datorata virstei si momentan astept inca o rezolvare “fericita” in conformitate cu legea Sunt interesat ca incaperea sa revine la destinatia initiala si dotarea initiala eventual cu biciclete si termenul in care se face aceasta operatiune."

     Cum si eu sunt un "om de bine" in felul meu ca sa urnesc lucrurile am trimis o solicitare de informatii la sefii lor din care am extras esentialul:
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) 23/IANUARIE/2008 . Doresc sa aflu daca ORDIN nr. 163 din 28 februarie 2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare impotriva incendiilor emis de M.A.I. mai este inca in vigoare. In special sunt interesat daca prevederea cuprinsa in “
ART. 110 ...(reiau ca un papagal ce se stie deja)... " mai este obligatorie.
Cunosc un caz in care camera de acces spre spatele blocului s-a transformat in sediu pentru o asociatie de propietari iar art.110 este ignorat sustinind ca au fost facute chei pentru toti propietarii din imobil.Cui trebuie sa ma adresez pentru respectarea articolului 110 ?

     Nestind ce se intimpla in "provincie" primesc foarte rapid un raspuns corect si legal din care extrag:
"...va comunic ca prevederile Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 163 din 28.02.2007 pentru aprobarea Normelor generale de apararea împotriva incendiilor sunt în vigoare. În vederea clarificarii unor aspecte punctuale privind aplicarea legislatiei, va recomand sa va adresati Inspectoratului pentru situatii de urgenta „Tara Bârsei” al judetului Brasov , în a carui zona de competenta va aflati. INSPECTOR GENERAL General locotenent" asa ca plin de bucurie am respectat "recomandarea"dind un "Forward" la mail spre I.S.U. Brasov unde inspectorul local fiind numai colonel are o dilema in ce mina tine "tesla" cind o sa faca o operatie foarte "delicata".Efectiv sper sa fiu ultimul episod in acest sens dar cine stie?

     Pentru corectitudine trebuie sa evidentiez modul cum a functionat compartimentul specializat din I.G.S.U privind rezolvarea solicitarii mele.Este prima data cind in calitate de E-cetatean apreciez cum functioneaza o veriga din E-guvernare

     Off topic
Nebunia este molipsitoare incit trandafirul japonez din dotare in Ianuarie face flori asa ca il folosesc si pe post de Wallpaper setat pe 800x600

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =134   Vizitatori =37410   lived days =22791

 


     

 


Home Popescu-Colibasi


click spre "negustori"