090 AaneiA.S.  Pagina de Index nu mai o actualizez momentan insa stocat la popescu-colibasi.go.ro exista ceva similar si mai bine pus la punct (dupa mine) unde sunt insemnarile in ordine cronologica si va puteti lamurii ce "ciorba" se gateste pe acest blog.

     La mine pe scara regasesc cam tot ce se vede si pe "sticla". Un exemplu de comportare "standard" il pot reprezenta prin acest vecin. Cum si la noi a existat si exista o instabilitate guvernamentala a ajuns la un moment dat si sef de scara. Pe rind au incercat aproape toti acest post. La un moment dat am avut chiar si o sefa "blonda" insa a renuntat dupa ce sotul ei nu stiu din ce motive a expediat-o intr-o noapte in pielea goala si a trebuit sa defileze pe scara pana s-a indurat un vecin mai "milos" sa o primeasca. Totusi toata lumea a recunoscut ca nu a fost nimic compromitator din cauza ca a reusit sa foloseasca un pres pe post de slip.

     Dar sa ma intorc la Aanei, pe post de sef a excelat prin tacere pana a descoperit cineva ca din "greseala" de la "inscaunare" isi scosese o persoana de la intretinere. A iesit un intreg scandal la fintina (varianta veche o scarii de la intrare) si normal ar fi fost sa plateasca datoria restanta insa nimeni nu s-a gindit la asta. Dupa citeva zile apare la mine la use si-mi spune ca vrea sa reglementeze situatia si de aceea are un tabel iscalit de toti locatarii ca sa devina treaba oficiala.

     Normal am fost de acord si eu dar am intrebat ce face pentru asta, promt mi-a raspuns ca in fiecare joi merge la sedinta de comitet care dureaza chiar doua ore. Cum o persoana chiar vara costa semnificativ am intrebat daca nu cere prea mult pentru opt ore de sedinta pe luna si nu am iscalit. Ciudat ca ceilanti nu au gindit la fel.

     Tot el afla ca mi-am instalat contoare de apa (cred ca am fost in primii cinci din cartier) si suparat vine la mine sa-mi spuna ca nu este normal ca eu sa platesc dupa contor iar ei in pausal chiar daca aveam aprobarea asociatiei. Nu a reusit sa ma lamureasca sa demontez contoarele asa ca mi-a pus o pila la contabila. Asa am avut placerea sa fiu anuntat ca aceasta nu se tine cont de contoare si daca nu imi convina sa dau asociatia in judecata. Rezultatul nu am mai platit nimic iar dupa citeva luni ma intalnesc cu respectiva care imi atrage atentia ca sunt restantier. Promt am raspuns ca daca nu ii convine sa ma dea in judecata. Asa am stat in greva financiara peste un an pana a fost "detonata" contabila. Dupa cinci ani respectivul imi arata foarte mindru ca a facut un calcul din care reiese "stiintific" ce economie a facut de cind si-a instalat contoarele si nu a inteles de ce ma uitam eu curios la el

      Tot el in perioada de guvernare iarasi vine furios la mine cind a aflat ca m-am decuplat de la gaze. Ii atrag atentia ca anterior platisem acest serviciu in mod inutil din cauza ca murind tatal meu de trei ani nu a mai fost instalat aragazul. Replica lui arata felul de gindire motivind ca : "acesta este chilipirul tau!". Poate parea curios dar noi folosim im mod natural expresia "TU" ca o continuare fireasca a faptului ca atit timp cit rahatii din toate apartamentele ajung in aceiasi teava este firesc si logic ca si producatorii lor sa fie la acelasi nivel se poate dovedi si matematic folosind regula de trei simpla. A acceptat cu greu asta insa a considerat ca nu este etic ca numai ceilanti sa achite gazul .

     Dupa aceasta lunga introducere sustin ca exemplul Aanei de a trata cu prioritati diferite dreptul tau fata de dreptul altei persoane se regaseste si in mentalitatea nationala si o sa "monitorizez" putin reactile privind chiriasii care trebuie sa plece din casele nationalizate. Pe toate tonurile se arata incorectitudinea acesei situatii care este exprimata foarte bine de fostul si actualul tovaras Iliescu care in ziarul adevarulonline  spune:" ca problema celor care sunt evacuati în urma retrocedarilor este o tema de maxima importanta si o drama umana, existând zeci de mii de oameni care sunt dati afara din casa si stau în strada....Proiectul de lege este incomplet si este necesar sa se dea un instrument si justitiei în a adopta o decizie, sa nu accepte orbeste retrocedarea, ci sa vada si consecintele retrocedarii si sa nu admita evacuarea unei familii daca nu i se asigura o locuinta" este perfect adevarat ce sustine insa eu ca de obicei am nuantat problema punind un mesj pe forum:" Iliescu are dreptate de Dan POPESCU COLIBASI in data de 2007-04-12 01:25:16 "Domnul" Iliescu ar trebuie sa-i bata obrazul tovarasului Iliescu care a fost de acord cu acest gen de acte din '47,considerate atunci benefice. Aceasta este problema mult mai rau a fost in ’47 si nimeni nu a fost deranjat cu toate ca la urma urmei si respectivii erau toti oameni. Sustin ca actualii guvernanti au fost foarte intelegatori si au tras de timp cit au putut ca nu stiu ce ar fi facut si gindit "chiriasii"daca pateau ce au patit parintii mei

     La vremea respectiva 1948 locuiam la tara in comuna Gostavatu si intr-o noapte au venit mai multi tarani care au dat termen de o ora sa plecam de acolo. Parintii mei au avut tot dreptul sa ia un  geamantan  si pe mine bagat intr-un cojoc (incapeam bine acolo ca ma nascusem in ’45), discret tata a fost informat ca exista un ordin de arestare pe numele lui. Devenise "pericol public" din cauza ca cu toate ca era profesor si ofiter gospodarea singur pamintul sotiei (38ha). Mai tirziu imi povestea ce "cap" facea socrul lui (mosierul) cind il vedea descult in virful carutei cu balegar asa ca era apreciat de tarani. Rezultatul mama s-a urcat numai cu mine in tren la Dragasani iar tata a trecut peste Olt in celalant judet s-a urcat din mers si asa am ajuns la Brasov. Cum avea numele mai lung in noul oras a fost cunoscut sub numele de Colibasi asa ca mai tirziu cind am dat bacalaoreatul am aflat cu surprindere ca de fapt numele meu de familie este Popescu-Colibasi dar se putea spune ca era in ‘63. Deci nu numai deposedat "in pas alergator" de un bun de al tau ci si obligat si 50 de ani sa mergi pe "virfuri" se compara cu situatia actuala in care iti cere sa renunti la un bun care nu iti apartine pe care il folosesti abuziv stiind foarte bine acest lucru?

     La televizor am vazut chiar un caz ridicol o pereche de pensionari evacuati dormeau in masina cu toate ca cineva le oferise un apartament "tocmai" in Zimnicea."Doamna" de Bucuresti insa a refuzat motivind ca este obisnuita cu alte conditii. Probabil ca nu stia ca mai exista si alta piata in afara de Matache. Trebuia amenintata ca o trimit in comuna natala si atunci sigur o induplecau ca barem la Zimnicea este apa curenta.

     Ca sa fiu mitocan privind actualele nemultumiri chiar daca deranjez sunt indreptatit sa spun: "Ciocul mic!" 

P.S. Ramin valabile cele care sunt definite la   A.S.-P.S.

Insemnari=90  Vizitatori=12412  lived days=4.023  days D.P.=+ 1

      Datorita dumneavoastra din cele 39.1097 bloguri existente pe   Weblog.ro   ma "invirt" fara efort in jurul pozitiei 412 in TOP .

        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"