071 S.U.A.


/td>

     Recent Tudor Popescu era acuzat ca este anti-american si a incercat sa explice ca problema este putin mai nuantata.Cum si eu am avut probleme in acest sens fiind acuzat chiar de proprile rude de acest lucru doresc sa dezvolt putin aceasta problema.

      Fac o mare deosebire in a fi "fan" al echipei de fotbal Mis-Mas, a considera ca ai un copil genial si a sustine neconditionat o tara sau partid.In mod normal a fi fan,parinte sau microbist este o problema de "suflet" si nu are nici un fel de legatura cu ratiunea in general si in special cu logica in schimb a sustine neconditionat o tara sau un partid ar trebui sa aiba o explicatie rationala respectiv o justificare logica.

     Concret cind au adus "democratia" sub forme de bombe in Iugoslavia SUA a incalcat mai multe reguli inclusiv statutul NATO. Presedintele de "serviciu" Constantinescu dupa o larga consultare "publica" cu soacra a iesit pe sticla si a apreciat gestul SUA ca fiind in spiritul statutului NATO.Ca fost "inamic" NATO stiu ca tot statutul acestuia se rezuma astfel:"atacarea unui membru al aliantei atrage riposta imediata din partea celorlanti membrii contra agresorului".

     Nu vad nici un fel de legatura intre statutul NATO si ce a facut SUA dupa toate normele internationale a facut o "agresiune".Mai mult consider ca a fost desconsiderat NATO total nimic nu-i impiedica sa convoace pe ceilanti membrii sa voteze si sa adauge un articol din care sa rezulte ca toti presedintii fara barba de 10 cm sunt considerati dusmani dat termen de 12 ore pentru masurat barba si ulterior legal putea fi acuzat Milosevici ca nevind barba este dusman si atacat.

      Ma uit la o emisiune despre motociclete pe disovery si sunt mut de uimire in materia de performate tehnice si de management de care dau dovada meseriasii americani care explica motivul ca la nivel macro sunt asa de performanti.Insa in materie de politica administratia SUA are inca o politca de "cowboy" considerind ca cine trage primul are dreptate mai ales daca oponentul nu mai poate zice nimic.

     La data cind Iugoslavia a fost atacata aceasta tara era singura din blocul socialist care ar fi putut trece foarte repede la economia capitalista si SUA a reusit sa declanseze un vulcan care a facut praf tara incit acuma este foarte greu de aflat de fapt care sunt cei mai mari criminali sirbii,bosniacii sau albanezii iar economic au disparut.

     In Irak initial au sustinut ca au arme de nimicire in masa si 2000 de tancuri masate la frontiera.Ulterior s-a dovedit ca nu sunt respectivele arme iar tancurile nu erau nici gonfrabile.Un ziarist a gasit fotografiile facute de satelitii omologi "tehnologici" ai rusilor care erau identice cu cele facute de americani mai putin un amanunt lipseau tancurile.Democratic cum pot sa numesc aceasta actiune decit dezinformare si agresiune. Semnificativ a fost o reflectie a unui senator SUA :"nu mai conteaza cum am ajuns acolo,trebuie sa invingem!".

     Astept cu interes ca savantii sa descopere o modalitate de a transforma piatra in benzina si atunci Albania o sa o dea de dracul daca nu respecta cu punct si virgula toate drepturile omului si vor nu vor o sa devina o tara foarte democrata.

     Mi-a placut un raspuns dat de Nadia Comanici intrebata in ajunul unor alegeri prezidentiale din SUA cine ar dori sa ajunga presedinte a raspuns ca nu conteaza ca si asa economia merge foarte bine.

     Asa se face ca in California un actor poate fi foarte bine guvernator si nu are ce sa strice fiind de fapt o functie de protocol.Prin natura lucrurilor actorul respectiv nu are prea multi "fomisti" in familie asa ca eventual poata sa intervina ca isi poata lua si amanta in administratie.

      In concluzie admir performatele economice insa am rezerve asupra actiunilor de politica externa si sunt total de acord cu Basescu cind afirma ca SUA este "licuriciul mondial",insa nu inteleg pentru ce cacatii made in SUA trebuie sa si miroasa a trandafir.

     Inchei lipind un comentariu la un articol intitulat seful statului major al armatei israeliene recunoaste...pe care il gasesc interesant:

     ......Si cand te gandesti ca acest lucru a fost sustinut de un evreu. de debilles demuies (2006-08-25 09:19:33)
Ar putea fi peste puterile Americii sa facem cruciade in toate colturile lumii, pentru raspindirea democratiei. Sistemul american este produsul unor experiente istorice unice, dificil de imitat sau de transplantat in societatile musulmane, unde democratia n-ar prinde radacini. [Henry Kissinger]

      P.S.despre calitatea "intelectuala" a actualului presedinte S.U.A. te poti lamurii de pe linkul urmator Bush i-a spus lui Blair ca rahatul din Liban se poate termina repede

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

Insemnari =71   Vizitatori =5607   lived days =22297
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"