068 MApN 01

      Recent in urma unui "atac" mi-am adus aminte de una din cele saisprezece reincarnari a lui Napoleon care m-au condus cu "competenta" in perioda KAKI a vietii mele. Spun reincarnari din cauza ca asa se considerau ei de fapt erau o varianta comunista de "licurici" care ajungeau "destepti" prin ordin de zi pe unitate. Unul singur Rotariu a avut calitati de comandant motiv pentru care a dat de dracul in decembrie '89.

         Tov.col.Ostanski ca despre el este vorba a avut o tinerete "kaki" tipica , nu a excelat pe linie de comanda asa ca s-a reprofilat pe linie de partid absolvind cu succes Stefan Gheorghiu si cu asta la baza normal ca a putut intra si absolvi si academia tactica. Astfel a devenit competent ca sa ocupe pozitia de comandant.

      Am ajuns la dinsul ca sa iscaleasca o adresa prin care ceream nu mai stiu ce de la RomTelecom. Acesta a citit cu "competenta" adresa insa a cerut ca sa fie introdusa o formula de politete. Norocul meu ca era scoasa pe calculator asa ca am facut modificarea. Citit iarasi cu "competenta" si gasit citeva greseli de ortografie ale subsemnatului. Refacut  textul insa iarasi a cazut la "citit" pe motive de lipsa virgule. Ca sa scurtez povestea a trebuit sa refac de sase ori adresa.

     A urmat telefon la ofiterul de serviciu ca sa aduca cutia cu chei de la seif, verificat integritatea sigililiului de pe cutie, semnat in registru, desigilat seiful, scos tubul cu stampila, verificat sigiliul, rupt sigiliul scos stampila, stampilat adresa si iscalit. A urmat circuitul invers si mi-a dat "liber".

      Eu am ramas ca vitelul la poarta noua asteptind. Coborind din inaltele sfere comandantul a sezizat prezenta mea si m-a intrebat ce vreau. Atunci tipic pentru mine am pus o intrebare idioata:"Ce solicita unitatea de la RomTC ?" A urmat o liniste lunga si fara sa mai cer voie am plecat.

      Nu stiu motivul insa am ramas ulterior cu comandantul in aceiasi "bune" relatii.

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

Insemnari =68   Vizitatori =4123   lived days =22236
refacut postarea din punct de vedere *.html in 12/11/2014
Home

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"