051 Mirica


 


     Frecvent la TV vad oameni care sunt saraci si o duc greu si automat imi vine un nume in minte "Mirica". Acesta este un vecin al meu identic ca pregatire cu ceilanti vecini insa are o particularitate, o casa plina de copii. Nu stiu precis citi are insa peste zece sigur. Cu "gradinita" asta acasa normal ca sotia este casnica asa ca singura sursa de existenta sunt miinile acestui om. Ca pregatire este instalator apa/gaze si este bun in meserie. Asa se face ca numai cu miinile si o geanta de scule pe care o tot tiraste dupa el a reusit performanta sa intretina si sa creasca grupa asta de copii.

     Interesant este ca are o minte "tehnica" care depaseste pe multi ingineri cu diploma insa din motive care nu le cunosc nu a studiat mai departe. Referitor la asta fac o paranteza minte (inteligenta) tehnica nu este urmarea unei facultati banuiesc ca este din mama. Am intilnit semianalfabeti care aveau o minte brici si dobitoci cu doua licente facute la zi "pe bune". Facind o analogie la IT banuiesc ca din mama ne alegem cu un anumit tip de procesor pe care in functie de pregatire "rulam" diferite programe. Deosebirea fata de IT este ca daca pe un PC incerci sa rulezi un program care presupuna ca procesorul sa stie ce sa faca cu instructiunile MMX si el nu stie urla ca din gura de sarpe si refuza sa-l executa in schimb la oameni indiferent de procesor sau lipsa lui daca le propui o functie de director o accepta fara exitare cu conditia sa ramina secretara cu 1,8 m picioare si masina "raposatului".

      Am avut ocazia sa constat asta pe pielea mea intr-o toamna cind de "bunavoie si nesilit de nimeni" pastoream 50 de militari la munci agricole. Nu mai stiu in ce context i-am povestit unui "taran" inplicit "prost" fata de mine un fragment dintr-o carte. A doua zi ma opreste "prostul" care cred ca se iscalea cu majuscule si imi spune ce a inteles din cele povestite de mine. Mi-am dat seama ca intelesese mult mai profund ca mine problema si o expusese intr-un limbaj extraordinar de simplu si concis. Asa m-am "facut de ris" tinar cu studile la zi provenit din parinti licentiati in fata unui "taran". Datorita lui a trecut foarte repede timpul ulterior ca era o placere sa discuti cu el. Am cunoscut si un avocat care era un fel de bibloteca pe picioare incit mama mea il poreclise cu numele celebrului dictionar enciclopedic francez Larousse insa care nu a reusit sa ma inpresioneze nici o data cu rationamentele personale. De fapt tot invatamintul nostru se bazeaza pe memorare si ma gindesc ce ar fi daca s-ar da o ordonanta de guvern (ca tot se dau intr-o veselie) care sa permita ca la examene sa poti folosi un laptop plin cu ce vrei. Tragedia nu ar fi pentru elevi ci pentru examinatori ca nu ar fi in stare sa faca subiecte care sa departajeze "papagalii" intre ei. Eu am avut norocul sa am citva profesori care te lasau sa intri la examene cu cursurile la tine dar faceau niste subiecte care daca nu gindeai picai cu cursurile pe masa.

      "Sa ma intorc la subiect, deci se poate ca sa hranesti 10 copii cu doua miini insa asta presupune sa muncesti si de aceea nu inteleg compasiunea de care se bucura cei care au regim de iepuri adica maninca si fac copii. Mai este normal o ordonanta care da un premiu de citeva milioane pentru fiecare nastere asa ca iepurii o sa treaca pe regim de "turbo" si o sa ajunga o majoritate care urla dupa un trai decent dar nu misca un deget pentru asta si o minoritate de "dobitoci" care o sa munceasca pentru ei si cu grija guvernului si pentru intretinerea parazitilor. Un sprijin ar fi mai nimerit ca gratuit sa primeasca un televizor cu telecomanda ca sa aiba ce tacani si sa-si lase nevasta in pace.

     De fapt mai bine UE ar trimite numarul de intersectii semaforizate si noi ne luam angajamentul ca in 15 ani sa le dotam cu "copii strazii" corespunzatori.

free counters
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published 27 Martie 2006
I=51 v=965 lived 22112 days"

 


        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi

click spre "negustori"