045 Eugen Nicolaescu

     Materie prima pentru mass media este productia "intelectuala" a acestui cetatean care nu este cel mai pacatos insa este cel mai recent caz.

      Ministru la originea latina a cuvintului inseamna "slujitor".Teoretic inseamna ca persoana pusa pe functia respectiva trebuie sa slujeasca interesele celor pe care ii reprezinta.Tot teoretic legal ar trebui sa slujeasca interesul poporului nu al partidului sau altora.

     Teoretic poate ajunge la guvernare un partid care prin platforma program promite sa inplanteze pernite cu silicion la picioare anterioare ale ciinilor "comunitari". Ajungind la "putere" fara sa mai intrebe pe nimeni trec la punerea in aplicare a promisiunii. Pot descoperi ulterior ca schimbarea "posteriorului" provoaca probleme estetice privind lungimea cozii sau intra in contradictie cu normele UE, comisiei de la Venetia sau statutului NATO. Asta nu le da dreptul sa inceapa un program de transplant de cozi din cauza ca nu au acceptul "boborului".Teoretic trebuie un plebiscit sau un sondaj sau cel putin o dezbatere in coalitie in orice caz un numar cit mai mare de oameni care se pricep sa analizeze problema si sa propuna rezolvarea.In toate situatile ar trebui ca sa existe posibilitatea "reala" ca toti cei interesati sa-si poata afirma convingerile.

     Practic in problema sanatatii nu au existat studii facute de specialisti care sa "rupa" biroul ministrului nu exista urme ca ar fi fost o dezbatere pe aceasta tema in coalitie nu se stie nici de discutii la nivel partide problema este descoperita si tratata de "contabilul" Nicolaescu. De vina de fapt este oglinda din baia dinsului cind preocupat de dificultatile ministerului se barbiera cu "spor". Nu se pricepe la medicina insa este "doctor" prin profesia de contabil de a scoate bani. Asa a avut un moment de revelatie dupa o logica matinala ca a gasit solutia si a ramas inpresionat de inteligenta celui la care se uita in oglinda.

      Rapid a decis ca o parte din populatie devine "vicioasa" si trebuie taxata corespunzator. Sunt fumator si sunt de acord ca fumatul este daunator sanatatii insa am rezerve privind statisticile care se fac in aceasta privinta. Statistic poti sa consemnezi numarul la pantofi pe care il au bolnavii de cancer si in mod sigur un numar o sa predomine. Asta nu inseamna ca daca ai acel numar la pantofi esti predispus la cancer si taxat corespunzator. S-a dovedit "stiintific" ca fumatul scurteaza viata cu cinci ani;s-a dovedit "stiintific" ca traiul intr-un oras poluat gen Tokio scurteaza viata cu cinci ani. Cele doua statistici "stiintifice" si corecte insa nu se "pupa" intre ele din cauza ca un fumator care traieste in Tokio nu are viata mai scurta cu zece ani. La fel stiintific s-a dovedit ca vara un om are nevoie de trei litrii de apa pe zi si in "sezon" apar pe sticla pesonaje in halate albe care recita asta. Spun ca recita din cauza ca si ei sunt la fel de informati ca mine in aceasta privinta nefacind personal nici un test in acest sens. Uita o problema de aritmetica daca ar inmultii trei litri cu milioanele de persoane care traiesc intre ecuator si tropice ar rezulta o "balta" zilnica a dracului de mare.

     Sa ma intorc la fumat eu sunt "vicios " de 20 ori pe zi considerind ca o "priza" imi ia cinci minute inseamna ca in 24 de ore imi poluez plaminii 100 de minute. Restul zilei locuiesc exact la 20 de metrii de padure cu avantajele corespunzatoare. Sa nu imi spuna cineva ca un muncitor la DERO care respira 480 minute zilnic detergent "pur" este mai putin predispus la cancer mai ales locuind restul zilei in Ploiesti unde sunt mai multe circiumi decit copaci.

      Accept totusi aceasta taxa insa daca tot sunt pus sa cotizez pentru o eventuala boala "profesionala" pe care urmeaza sa o contactez eventual in viitor am pretentia absurda ca atunci cind ajung acolo sa gasesc un buchet de flori platit de mine anterior si contul pe care eu de "bunavoie" l-am alimentat. Nicolaescu nu spune ca aceasta taxa alimenteaza numai spitalele specializate in TBC spune ca ajung in contul ministerului. Sunt de acord ca poate este nevoie de calculatoare,geamuri sau alte asemenea necesitati insa nu vad ca ce "ocazie" le "sponsorizez" eu.

      Alta problema "vitala" dupa Nicolaescu este sa dispara sistemul "privilegiat" de sanatate de care beneficiaza salariatii si pensionarii M.Ap.N. motivind ca devenind unul unic scade numarul de salariati si creste randamentul. Nu am auzit de demonstratii facute de cei din M.Ap.N ca sunt sufocati de functionari. Ba se pare ca treburile merg bine din cauza ca ministerul retine automat ce trebuie sa ajunga la sanatate si se vireaza rapid sumele. Micul amanunt este ca ministerul nu plimba sumele pe la finante care astfel nu mai pot sa dijumuiasca, distribuie stiintific rational si echilibrat sumele la sanatatate si sa anunte candid: " nu mai este bani !" stati linistiti nu muriti intre timp ca urmeaza o rectificare bugetara.

      Eu fiind A.P.V-ist (Armata Pe Viata) am ceva de spus si inpotriva problema "pensiei" privilegiate pe care o primesc. Daca se gindeste la nivel propozitie cum fac cei din mass-media este strigator la cer ca eu dupa 30 de ani de serviciu sa primesc 11 milioane iar altcineva dupa 30 de ani de munca sa primeasca 3 milione. Se uita un amanunt ca la 20 de ani nu am tras la LOTO biletul de pensionar privilegiat de care beneficiez acuma. Pentru asta a trebuit:"sa suport cu tarie greutatile si privatiunile serviciului militar",care de la nivel mass-media nu se vad si se stiu. Printre altele m-am mutat numai de 8 ori in acelasi oras. La ordin am ajuns in alta garnizoana devenind "divortat" in fapt si cind dupa un an am reusit sa-mi "rentregesc" familia m-am grabit din cauza ca am plecat la un curs de 4 luni in alta garnizoana. Gratuit am beneficiat de turneul:"vizitati judetele patriei" in care inpreuna cu 50 de nebuni toamna de toamna din '68 pana in '80 am recoltat cu succes productia agricola din zona. Am fost pus in situatia de a lua decizii care daca erau gresite in cel mai bun caz duceau la distrugeri de tehnica care se puteau plati in mod sigur de urmasi mei iar in cel mai rau caz mureau oameni. Normal inteleg greutatea de a lucra in "schimburi" la facut suruburi "munca repetitiva care nu solicita intelectul" si asa de utila incit acuma dind afara muncitorii creste productia. Se mai uita un amanunt aceasta pensie "privilegiata" imi este platita din bugetul M.Ap.N. si nu greveaza sistemul public de pensii spre deosebire de pensionarii la care prin restructurare a ramas numai ministerul activ salariati fiind mult mai putini. Normal asa cum am fost invatat 50 de ani din solidaritate sociala ar trebui ca pensia mea sa ajunga la "cazanul" comun fiind inpartita dupa necesitati si nevoi.

Sa ma intorc la Nicolaescu

     -apare pe "sticla" si decis, hotarit si competent anunta ca sanatoriu X de glumeti urmeaza sa fie desfintat. Scandal, proteste urla mass-media urmarea apare dupa trei zile iar pe sticla si decis, hotarit si competent anunta ca a fost "interpretat" gresit nici nu se pune problema desfintarii. Principalul vinovat insa este "ciinele democratiei" care nu l-a bagat cu nasul in rahat. Referitor la acest asa zis "ciine" in mod normal in domeniu ar trebui sa ajungi pe baza de cap nu de cur. Am vazut conferinte de presa care mai putin decorul erau identice cu ora de scriere de la scoala elementara in care profesorul dicteaza rar si cu intonatie iar elevii noteaza siguincios cele dictata si cind suna clopotelul profesorul pleaca iar elevii string ghiozdanele si ies in liniste

     -fiind intrebat daca a tinut cont de niste amendamente propuse de Colegiul medicilor spune cu "regret" ca nu s-a putut tine cont de ele. Daca eram reporter intrebam:" in afara de soacra dinsului cine a mai decis asta?"

     -tot Nicolaescu a pus o intrebare foarte logica cum Oprescu poate conduce simultan trei spitale? Intrebarea era logica si pertinenta daca Oprescu se angaja simultan sa lucreze in trei spitale schimbul I ca fochist. Mentalitate dinainte de '89 preluata si de mass-media cind directorul venea primul la "munca" si pleca ultimul stingind lumina. Un spital ca institutie are multe compartimente cu atributiuni functionale bine definite si rolul directorului este sa intervina daca apare ceva nou nu sa faca pansamente sau sa puna un picior in ghips asa ca daca totul merge bine rolul lui se rezuma in a bea cafea si eventual ca hoby sa alerge dupa infirmiere. In lipsa de asta poate sa controleze portarul, sa verifice praful de pe calorifere sau sa numere cearceafurile munca de caporal care insa da bine ca spectacol.

     -am fost deranjat si de Tariceanu care a afirmat ca:"sprijina leagea sanatatii!" corect spus gramatical sprijina decizia lui Nicolaescu habar nu are ce este cu legea sanatatii insa Nicolaescu chiar daca este prost este prostul nostru si trebuie sprijinit ca da bine pentru unitatea coalitiei urmarea in numarul viitor

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published 03/09/2006
  Insemnari=45    lived days= 22095  
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"