028 ptr. Marius Sava

      Avantajul virstei poate fi enorm sau neglijabil,depinde de procesorul pe care il posezi. Am asistat la o discutie intre doi soferi de trolebuz unul "putoi" si unul "veteran". Cel din urma sa dadea elefant cu cei 30 de ani de experienta insa dupa mine "putoiul" conducea trolebuzul cu dexteritatea unui profesionist iar veteranul de parca cara cartofi.

     Eu nu am muncit de loc in acesti 30 de ani de regula am "stat" in fund si am invirtit "niste" hirtii. Am analizat ce era scris,interpretat si dat o solutie ca sa mearga treba "rotund". Pentru o perioada ce decideam devenea materie prima pe jumatate de tara in domeniul meu. Daca eu luam o decizie gresita in cel mai bun caz se lasa cu pagube materiale imense iar in cel mai rau caz se lasa cu morti. De multe ori decizile trebuiau luate in mers iar in ziua urmatoare se aduna o comisie care in liniste analizau decizia verificau daca nu se putea lua una mai buna si ulterior ma lasau sa plec acasa daca nu gaseau motiv sa ma beleasca. Deci din pacate spre rusinea mea eu nu pot scanda:"Noi muncin nu gindim!" .Acelasi gen de activitate au avut si ascendentii mei din date sigure cu 7 generatii inainte (de cind au renuntat sa duca vaca). Tinind cont de acest "pedigri" este posibil dar nu obligatoriu sa am oarecare mici inclinatii spre "sapaturi" ca sa vad ce este sub vopsea.

     Cu cit invat mai mult cu atit imi dau seama cit de putin stiu si de aceea sunt atent la tot ce ar putea prezenta interes pentru mine si fac permanent "upgrade" de cunostinte. Sunt convins ca o data o sa ma intilnesc cu un corespondent care o sa ma oblige sa-i cer sa decupleze "turbo" ca sa pot intelege ce spune si sa ma oblige sa-mi scot palaria in fata lui. La acest corespondent "nedefinit" nu o sa conteze virsta care o are sexul sau origina sociala dar o sa fie mai destept ca mine. De aceea sunt atent la ce afirm din cauza ca este posibil ca fiecare nou corespondent sa fie cel care sa-mi dovedeasca cu argumente logice si coerente ca sunt prost.

     Cel care mi-a sarit la git folosea argumente de minier si verificati citi au citit ce am scris asa ca tacerea mari majoritatii o consider semnificativa. Urmaream sa dau de gindit ca lucrurile nu au numai doua culori alb si negru. Faptul ca raspund la scrisori arata ca va apreciez potentialul intelectual ca alfel nu pierdeam timpul. Fetele care au fost sub aripa dumneavoastra din pacate au trebuit sa se rezume la  K.K.K.  (kinder,kuche.kirche copii,bucatarie biserca= Hitler citire) . In orce caz datorita lor am inceput sa-mi apreciez mult mai mult proprile mele fete.

      Vedeti daca un individ are 150 cm nici nu-i da prin cap sa intre intr-o echipa de basket insa este inca o reminescenta a comunismului ca orcine poate ocupa orcare functie.

     Termin cu un banc "kaki",amintire din perioada cind mi-am "slujit" tara.

     Se spune ca un ofiter este avansat la gradul de general. Dupa solemnitate acesta ramine singur in birou si se gindeste ca nu merita postul din cauza ca este slab pregatit insa daca a fost propus o sa vada ce face. Trece un an si iarasi ramine singur in birou si iarasi se gindeste ca punindu-i pe ceilanti la treaba este bine vazut de sefi. Mai trece un an si iar are timp de gindit si atunci isi pune o intrebare: Dece am fost avansat asa de tirziu? 

     Nota:
text extras din corespondenta cu Marius Sava

Published 06.12. 2005

din Sept 2011 am:         © 2009~2085 OSCII-Lab         Home   Popescu-Colibasi     Free counters!

click spre "negustori"