04 "hartuire" si "O palma retro"

 

     Intr-o zi cu soare am fost trimis la plimbare din casa de calculator. Spre norocul meu aceasta "fieratanie" are posibilitatea de citeva ori pe zi sa-mi dovedeasca cit de prost sunt si ma trimite la plimbare ca sa fac ceva util ca il stresez cu nestinta mea.

      Asa se face ca am ajuns in parc si cum batea si soarele am "parcat" pe o banca ca sa-mi pun in ordine biti si bytes pentru a descoperi cum sa pun in miscare fieratania.

     Ghinion, doua pustoaice pline de energie tinereasca si de revelatia lor au inceput sa ma "hartuiasca" verbal. Termenul il bag in aceiasi categorie cu hartuirea sexuala in care "el" vrea ceva si nu-i pasa de ce o preocupa pe "ea", de fapt este un exersitiu democratic prost inteles. Ai dreptul sa spui ce te preocupa dar si celalant are dreptul sa refuze sa te asculte iar asta se uita sau nu se pricepe.

      Respectivele doreau "musai" ca sa merg in ziua respectiva la biserica. Pentru mine problema credintei este o problema foarte intima si nu inteleg genul acesta de microbisti. Am incercat sa le sondez cunostintele si mi-am dat seama ca reactioneaza mai rapid ca un player cind ii ceri sa schimbe pista insa de fapt nu intelegeau ce "redau". Sunt curios daca peste citva ani isi vor da seama ce sustineau insa cred ca o sa uite episodul acesta.

     Apropo de memorie asa mi-a dat mama mea o palma pe care am simtit-o peste 40 de ani. Fiind tinar si "destept" ma contaziceam cu ea nu mai stiu pe ce tema.
La un moment dat am scos un porumbel din gura ca problema respectiva poate fi intelese numai de oameni cu studii superioare. Mama mea care se ocupa de "cratita" prin natura lucrurilor nu a zis nimic si a schimbat subiectul iar eu am fost foarte satisfacut. A trecut timpul a murit mama pe urma si tata si am ajuns la o anumita "virste" fara sa ma mai consider destept. Cautind prin hirtiile ramase de la parinti am gasit o diploma foarte veche din '37 care preciza ca mama mea specialista in "cratita" absolvise dreptul. Mi-am adus aminte de gafa facuta si am contactat o matusa ca sa cer explicatii. Replica ei a fost: " mai cauta ca a terminat si literele".

     P.S. textul a fost extras din dialogul cu Marius Savu  06.12.05

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comanda dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published on 6 decembrie 2005
  Insemnari=004    lived days= 22002   si merg pe "virfuri"
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"