03 virsta-2

 

     Se spune ca demult exista un trib care avea un mod mai ciudat de a-si sarbatori batrinii. Anual se dadea o masa festiva in cinstea acestora. La sfirsitul mesei avea loc un "show" unde cei sarbatoriti erau invitati pe rind sa se catere intr-un palmier. Membrii familiei incepeau sa scuture copacul si in situatia cind cel vizat era "copt" si cadea era felicitat si mincat.

     Logica gen "animal planet" era urmatoarea, tribul traia de pe urma vinatorii de elefanti iar daca un membru al tribului nu mai era in stare sa se tina nici pe el in mod sigur nu mai era in stare sa fie "frina" pentru un elefant

     Frecvent vad batrini cu regim de "debara" folositi cu succes ca anexe la un catel, masina sau nepot. Exista un proverb des invocat :"daca nu ai batrini sa-i cumperi!" care nu prea este inteles. Cineva a spus : "batrinii au de partea lor experienta iar cei tineri au de partea lor numai timpul" . Banuiesc ca ambele citate spun acelasi lucru daca cel "batrin" are un "procesor" performat chiar este necesar.

      Personal imi recunosc inferioritatea implicita in fata unui tinar in materie de prasit cartofi cules capsuni si nici in materie de peformante sexuale nu stau mai bine. Daca se pune in schimb problema rezolvarii unui probleme "soft" cel tinar are un mic handicap ca sa ma puna la pamint. Datorita experientei eu am apucat sa-mi fac bibloteci de moduri de rezolvare a anumitor aspecte (fara extensia dll) la care pot sa apelez putind sa ma concentrez pe rezolvarea aspectelor inedite care apar in problema respectiva.

     Normal sunt sigur si convins ca o sa intru o data in contact cu un tinar care o sa ma oblige sa-i cer sa reduca viteza si dupa ce ma lamuresc de algoritmul folosit de respectivul in rezolvarea problemei sa fiu obligat sa-mi scot palaria in fata lui.

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comanda dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published on 6 decembrie 2005
  Insemnari=03    lived days= ?????  days D.P.= ????? cu regim de "duminica"  days I.= ????  si merg pe "virfuri"
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"