02 virsta 1


 

     Cind eram mai tinar explodam la auzul expresiei :"la virsta mea" cu care imi punea cite un interlocutor pumnul in gura in cadrul unei discutii.

     Trecind timpul am ajuns la concluzia ca problema este mai nuantata. Din greseala am asistat la discutia intre doi soferi de trolebuze, unul "old" iar celalant "new" si am auzit expresia blamata cu care primul "rupea gura" secundului.

      Virsta aduce avantajul experientei insa nu devine un postulat in situatia cind nu ai "cap" iar in cazul respectiv soferul "new" pricepuse care este adevarul cu toata experienta oponentului care nici dupa 30 de ani nu intelesese datele problei.

      Concluzia este ca experienta poate da un avantaj major numai in situatia cind "procesorul" este in stare sa fructifice informatile altfel o sa repeti cu consecventa aceleasi greseli pe care le ascuzi cu expresia "la virsta mea."

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comanda dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published on 6 decembrie 2005
  Insemnari=2     lived days= ?????  days D.P.= ???? cu regim de "duminica"  days I.= ????  si merg pe "virfuri"
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"