"copy/paste" nu ai rabdare sa ii lasi pe ceilalti...

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:/jurnalul 

Nici tu nu ai rabdare sa ii lasi pe ceilalti sa-si termine frazele? Iata ce dezvaluie psihologia despre acest obicei

Un nou studiu publicat pe platforma The Vessel exploreaza trasaturile de personalitate ale persoanelor care au obiceiul de a nu-i lasa pe altii sa-si termine propozitiile. Studiul sugereaza practicarea rabdarii si dezvoltarea abilitatilor de ascultare activa.

1) Incapacitatea de a asculta activ si profund

Persoanele care ii intrerup adesea pe altii au, in general, o capacitate redusa de a asculta activ si profund. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt prea ocupati sa se gandeasca la ceea ce vor spune in continuare, in loc sa se concentreze pe ceea ce spune cealalta persoana. Exista si alte posibile explicatii pentru acest comportament, cum ar fi egocentrismul sau nesiguranta.

2) Un sentiment coplesitor de invidie sau o tendinta competitiva

In centrul sirului de intreruperi s-ar putea sa se afle o nevoie profunda de a-i intrece pe toti cei din conversatie. Este ca si cum valoarea de sine a celor care intrerup este legata de capacitatea lor de a-i eclipsa pe toti ceilalti.

3) Niveluri coplesitoare de nesiguranta

Persoanele care ii intrerup continuu pe ceilalti, care intervin ori de cate ori exista cea mai mica pauza, permit de obicei ca nesiguranta lor sa vorbeasca in locul lor. Ele ar putea fi ingrijorate ca povestea lor nu va fi pe masura asteptarilor sau ca oamenii isi vor pierde interesul. Mai mult ca sigur, se lupta cu propria nesiguranta. Cu alte cuvinte, ele intrerup pentru a se asigura ca pot ramane relevante.

4) O capacitate de atentie scurta

Unii au o capacitate de atentie in mod natural scurta. In acest caz, nu este vorba de faptul ca nu le pasa pe deplin de ceea ce spuneti - ci de faptul ca creierul lor este pe o alta cale proprie. Este in permanenta in cautarea urmatoarei emotii, a urmatoarei idei stralucitoare. Cercetarile sugereaza ca o capacitate de atentie redusa poate avea radacini in diversi factori, de la genetica la influente de mediu.

5) Tendinte narcisiste

Narcisistii vor validare. Ei ar putea simti aceasta dorinta arzatoare de a mentine conversatia orbitand in jurul lor pentru ca sunt vedeta propriului lor spectacol. Nu este vorba ca nu va aud, ci ca atractia gravitationala a propriului ego este atat de puternica incat nu pot rezista sa nu intervina.

6) Lupta cu procesarea informatiilor

Unii oameni intrerup adesea din cauza unor usoare probleme de procesare in creierul lor. In loc sa astepte cu rabdare sa primeasca unda verde pentru a procesa informatia, creierul lor se grabeste, accelerand fara a lasa cuvintele celeilalte persoane sa treaca linia de sosire.

7) Dorinta reala de a contribui la conversatie

Exista unele persoane care nu ii pot lasa pe ceilalti sa termine ceea ce spun, deoarece sunt cu adevarat entuziasmate sa contribuie cu gandurile lor. Ca si cum ar avea o rezerva mentala de idei care asteapta sa fie dezlantuite, iar entuziasmul le depaseste uneori rabdarea, facandu-le sa sara in discutie un pic prematur.

8) S-ar putea sa aiba ADHD

Persoanele cu ADHD (hiperactivitate cu deficit de atentie) s-ar putea sa se trezeasca sarind in conversatii mai des decat ar vrea sa recunoasca, deoarece ADHD vine cu provocari cum ar fi dificultati in a ramane concentrat, a fi impulsiv si a se simti hiperactiv. Aceste aspecte pot face uneori ca socializarea sa fie mai dificila.

9) Le lipseste capacitatea de a percepe indicii sociale

Persoanele care nu reusesc sa reziste impulsului de a sari in conversatie pot avea o trasatura comuna, si anume o anumita uitare a semnelor sociale. Este ca si cum nu ar reusi sa vada semnalele care se afla chiar in fata lor - lucruri pe care altii le iau ca fiind de la sine intelese. Cand o anumita persoana nu poate rezista tentatiei de intrerupere, ar putea insemna ca nu reuseste sa acorde atentie acestor semnale cruciale.  (sursa: Mediafax)

Inapoi la insemnarea sursa   claca 2024 

Home

Published 2024

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"