k296 instiintarea privind asigurarea obligatorie 2021

Ante Scriptum  ca sa nu fiu "papagal" cititi intii aici in special pct.5

"Sit back and wait"
"fisierul video este stocat pe youtube si  "Live streaming"

    Am mai trecut doua praguri

Instiintare primita de la fisc!

 

POPESCU COLIBASI DAN

"STR. JEPILOR NR. 34 BL. A 33 SC. A  ap. 14, BRASOV Jud BRASOV" Nr.inreg: 177209/H/16.02.2021

IN$TllNTARE PRIVIND ASIGURA REA OBLIGATORIE A LOCUINTELOR

Polita obligatorie de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD) pentru urmatoarele imobile:

Adresa imobil STR. JEPILOR NR. 34 BL. A33 SC. A  ap. 14

 

"Mentionam ca, in conformitate cu prevederile art. 29 alin. 1  i alin.2 din Legea 260/04.11.2008, republicata:"

11(1) Urmatoarele fapte constituie contraventii

"a) Nerespectarea de catre persoane le fizice sau juridice a obligatiei de asigurare a locuintelor prevazute la art. 3

alin. (1), cu exceptia cazurilor in care persoanele respective se afla In situatia prevazuta la art. 11 sau nu a  expirat perioada prevazuta la art. 32;"

b) Nerespectarea de catre persoanele fizice sau juridice a obligatiei de asigurare a locuintelor prevazute la art. 10;

c) Nerespectarea, in orice mod, de catre societatile de asigurare autorizate sa practice riscuri

de catastrofa, a prevederilor prezentei legi."

(2) Contraventile prevazute la alin . (1) lit. a) si b) se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei

"Va solicitam ca, in cazul in care ati mcheiat o polita obligatorie de asigurare lmpotriva dezastre or naturale (PAD), sa depuneti aceasta copie  conforma cu originalul, la sediul Directiei Fiscala Brasov, in termen de 15 zile de la data primirii prezentei

De asemenea polita obligatorie de asigurare  impotriva dezastrelor naturale (PAD) poate fi transmisa  prin  mijloace de comunicare la distanta  0268/410540, email    dirfiscala@dfbv.ro"

Telefon de contact: 0268/474 440, interior 129

Va multumim pentru colaborare!    ·         .

"Conducatorul Organului Fiscal" Director executiv Ee. Marian Mihaita Voinescu

Sef Birou Management Resurse Umane si Supravegherea  Asigurarilor Ec.Draghici  Liliana

Intocmit inspector,  Pop Aurelmail trimis ca raspuns la instintare!

From:: "pcdan@rdslink.ro"

To:: "dirfiscala@dfbv.ro"

Subject::Raspuns la instiintarea nr.177209/H/16.02.2021  privind asigurarea obligatorie

 

Sa traiti domnule Director executiv Voinescu!

 

Apreciez ca va limitati sa ma "instintati" insemnind ca si dv. considerati ca este o problema soft. Am citit cu atentie de mult Legea nr. 260/2008  si am ajuns la urmatoarele concluzii:

  -consider ca apartamentul meu nu intra sub incidenta legii intrucit conform art.6 se precizeaza ca PAID acopera daunele numai ptr. dezastre materiale si in cazul meu localizarea apartamentului ma fereste de cutremure alunecari de teren si inundatii.

  -Din titlul legii se precizeaza ca legea se refera la locuintele care pot fi afectate de cutremure, alunecari si inundatii si nu reiese explicit ca  locuintele care  nu pot fi afectate de aceste pericole trebuie sa se conformeze. Logic aceasta lege are ca tinta numai locuintele care prin plasarea geografica sunt afectate semnificativ de aceste riscuri, totusi nu mai suntem de 30 de ani in comunism ca sa fim taxati la pausal.

  -Asigurarea PAD este un contract intre o persoana fizica si o entitate entitate juridica si nu inteleg motivul ptr. care Organul Fiscal reprezinta interesele entitatii juridice  cu capital privat.

 - daca achit aceasta polita insemna ca nu am cum sa beneficiez de pe urma ei din cauza ca nu exista pericolele enumerate si nu precizeaza ce avantaje am eu neputind sa beneficiez de scopul real la legii.

  -Mai mult l-am consultat pe domnul Mircea Radulian, director stiintific al INFP care sustine ca apartamentul meu nu se afla intr-o zona de risc senmificatav din punct de vedere seismic.

 -Societatile de asigurari normale isi cauta singure "clientii" PAID a pus Directile fiscale la lucru si am rezerve ca PAID este pregatit real sa asigure servicii in acest sens pina una alta si-au asigurat salarii  sedii si atit.

  -Normal este posibil ca opozitia mea sa se datoreze integral slabei mele capacitati mentale care nu imi permite sa inteleg subtilitatea de a contracta/plati un serviciu de care nu am nevoie asa ca va rog sa explicati mai "babeste" ca sa inteleg si eu ca poate gresesc cind consider ca obligatoriu o lege trebuie sa fie logica si dreapta.

  -In situatia cind nu raspundeti inseamna ca in mod tacit imi dati dreptate si nu mai insistati, mai ales ca mai dureaza putin pina ajung la cimitirul Municipal  si scapati de mine.

Singurul pericol real este sa fiu amendat de functionar care trateaza superficial problema si citeste numai :"asigurarea obligatorie" fara sa tina cont de restul titlului si implicatile lui si chiar in acest caz o sa contest amenda.

In concluzie  declar pe propria raspundere ca in situatia putin probabila ca sunt afectat de unul din  pericolele enumerate  in legea nr. 260/2008 nu o sa cer ajutor de la PAD  (cind ies din carantina  dau o declaratie notariala in acest sens!).

Multumesc anticipat  pentru atentia acordata!

Dan Colibasi

Anexe

 

Din :Brifing Blaga extrag un fragmentul de mai jos:

Reporter: Toti românii vor trebui sa îsi faca asigurare?

 

Dl.Vasile Blaga : Da. Toti. Va repet uitati-va la suma - nu este mare

În plus, cred ca ar trebui sa dam dovada si de solidaritate între noi:  chiar daca unii au regim mai sigur din punct de vedere al pericolului inundatiilor dar poate ca sunt expusi la alunecari de teren sau la alte lucruri.

 

Reporter: Exista înainte o prevedere conform careia daca dadeai o declaratie pe proprie raspundere ca nu vei cere ajutorul Guvernului în caz de  calamitate,puteai sa nu asiguri casa. Mai exista?

 

Dl. Vasile Blaga :Lucruri din acestea eu nu am vazut înca în România. Poate eu sunt mai direct si poate nu suficient de diplomat dar nu am vazut pe nimeni sa nu creara de la Guvern în momentul în care a avut o nenorocire pe cap

In plus, cred ca ar trebui sa dam dovada si de solidaritate intre noi: chiar daca unii au regim mai sigur din punct de vedere al pericolului inundatiilor dar poate ca sunt expusi la alunecari de teren sau la alte lucruri

Nota: Vasile Blaga "taticul" legii nu este in stare sa  justifice taxarea la "pausal" .Da este adevarat suma este modica insa portofelul meu nu mai este de mult in comunism si nu intelege conceptul de "solidaritate" care trebuie sa fie obligatoriu in ambele sensuri ca altfel este dictatura

 

In decursul anilor am urmarit problema si am avut “monologuri” cu acest subiect:

 

337 Asigurarea obligatorie pentru locuinte ver. 2010

 

867 PAID  Asigurarea obligatorie pentru locuinte ver. 2014

 

k186  Asigurarea obligatorie a locuintei ver.2017

 

k296  Instintare plata Asigurarea obligatorie a locuintei ver.2021

 

 

Daca nu se citeste pe o diagonala si se intelege pe cealanta diagonala ar trebui sa dea de gindit!

Blog prin   si  HomeMade prin   si telefon  MOBIL 
Camera web  "online"  se poate accesa prin link 
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published 13 martie 2021
Insemnarea= K 296  lived days= 27578 days D.P.= 8564 cu regim de "duminica"  + days I.=3121 + days II.=1540 si merg pe "virfuri"!
din Sept 2011 am:         © 2009~2085 OSCII-Lab         Home   Popescu-Colibasi     Free counters!