Omul Bun Si Pomul Copt 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA. (fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:facebook 

Cateva consideratiuni despre covid.

Covid19 e posibil sa reechilibreze multe chestii (pentru cei capabili sa vada). Pe altele sa le schimbe fundamental, iar pe altele sa le conduca spre disparitie. S-ar putea sa traim vremuri istorice!
Daca zilele trecute scriam despre posibilul impact economic al Covid19, azi scriu despre posibilul impact social al Covid19, Psihosocial.

Covid19 o sa puna pe pauza Cultura Ambalajului. Aparentele n-o sa mai reprezinte mai nimic o lunga perioada de timp. Asta pentru ca nu o sa mai fie suficienti bani ca sa le intretina si nici suficiente pozitii sociale. O sa se intoarca ierarhiile sociale cu susul in jos.
Covid19 o sa demonstreze ca degeaba ai dat 200 de euro pe un tricou si 700 de euro pe o pereche de adidasi ca sa fii validat social... stand in casa, nu te mai vede nimeni, in afara aragazului care rade de tine ca esti batut in teasta si habar n-ai sa-l aprinzi si a frigiderului care rade de tine ca platesti mai mult pentru o pereche de adidasi decat pentru produsele alimentare din el.
O sa demonstreze ca un autoturism a fost conceput ca sa iti faciliteze deplasarea din punctul A, in punctul B, nu ca sa fii tu validat social... daca nu-i nimeni pe strazi, cui ii mai pasa de Porsche-ul tau?
Covid19 o sa demonstreze ca Smartphone-ul a fost conceput ca sa iti usureze viata, nu ca sa faci din smartphone un scop al vietii. Sa poti sa comunici mai usor, sa poti sa iti rezolvi treburile de la serviciu de la distanta, sa poti sa o vezi pe maica-ta cu un simplu click, chiar daca e la 300 de km departare... nu ca sa fii tu validat social ca ai ultimul iPhone, care costa aproape cat bugetul tau pe un an pentru hrana si pe care oricum il schimbi anul viitor, ca nu mai e trendy.
Covid19 o sa demonstreze ca cei care muncesc pe camp si cei care cresc animale sunt la fel de importanti sau poate chiar mai importanti decat cei care stau in birou si fac calcule in Excel sau decat cei care cunosc limbajul binar si stiu sa-ti faca un rahat de aplicatie mobila care iti numara gazele intestinale... ai ras ca prostul de primii 2 si i-ai incadrat in “pleava societatii”, dar s-ar putea sa iti arate ca e mai important sa stii cand se seamana graul decat sa stii formulele Excel-ului. Cand da foamea in tine, vrei paine, nu confort!
Covid19 o sa arate foarte clar ca in secolul comunicarii, boala secolului este SINGURATATEA! Jumatate din locuitorii Parisului si trei sferturi din locuitorii Stockholmului locuiesc singuri. Stand in casa singur non-stop si cu riscul foarte mare de a ramane somer, a avut vreun sens sa-ti pierzi partenerul de viata, pentru ca il neglijai, stand ca imbecilul cate 14 ore pe zi la munca, disperat fiind sa urci pe scara sociala? S-a meritat sa iti parasesti partenerul de viata doar pentru simplul motiv ca nu evolua si el in ierarhia sociala in acelasi ritm cu tine? S-a meritat sa iti pierzi prietenii, disperat fiind sa aduni cat mai multe bunuri materiale, nemaiavand timp pentru interactiune sociala? Ce faci acum, cand scara sociala e posibil sa aiba alte trepte?
Covid19 s-ar putea sa demonstreze ca popularitatea nu inseamna nimic. Te mangaie acum, in casa, vreunul din sutele de LIKE-uri pe crestetul capului sau iti aduce un pahar de apa cand iti e sete?
Covid19 s-ar putea sa demonstreze importanta compromisului, importanta maleabilitatii, importanta iertarii... Numarul divorturilor s-a dublat in ultimii 30 de ani, numarul mediu al prietenilor apropiati a scazut de la 3 la 2, numarul oamenilor care afirma ca nu au niciun prieten s-a triplat, conform statisticilor... e mai ok sa fii al nimanui?
Covid19 s-ar putea sa fie o mare introspectie!

Covid19 s-ar putea sa insemne sfarsitul consumerismului desantat (si material si uman). Desigur, pe o perioada limitata de timp.
S-ar putea sa insemne reasezarea in fruntea societatilor a valorilor umane si spirituale, in detrimentul celor materiale. S-ar putea sa arate (cum arata si istoria, de fapt) ca bunului material mereu o sa i se schimbe pretul si “moneda”: candva s-a platit cu slugarnicia, apoi s-a platit cu sange, apoi s-a platit cu libertatea, apoi cu indeletnicirea, acum se plateste cu creierul si cu viata personala. Cum si cu ce o sa mai fie bunul material platit de acum incolo? Ce parte din tine mai tranzactionezi in schimbul banilor?
S-ar putea sa demonstreze inca o data ca banul ar fi trebuit sa fie un mijloc, nu un scop.
S-ar putea sa reliefeze rolul exponential al familiei. Al partenerului de viata, al fiului sau fiicei, al parintelui, al prietenului, al vecinului.
Covid19 s-ar putea sa fie un cutremur din punct de vedere perceptual. Sa schimbe din temelii trei sferturi din actualele perceptii. Sa reduca drastic pretentiile nejustificate ale fiecarui individ, de la alti indivizi. S-ar putea sa apreciezi mult mai mult chestii pe care le-ai avut in trecut si nu le-ai apreciat la momentul respectiv. S-ar putea sa insemne intoarcerea la simplitate si la echilibru.
S-ar putea ca acest Covid19 sa te faca sa te multumesti ! "text preluat"

Some considerations about covid Covid19 is possible to rebalance many things (for those able to see). Others to change fundamentally, and lead others to extinction. We may live historical times! If the other day I was writing about the possible economic impact of Covid19, today I am writing about the possible social impact of Covid19, Psychosocial.
Home

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"