"copy/paste" De ce 7 din 10 romani sustin rasismul primarului din Tg Mures?

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:europalibera 


De 20 de ani primar la Targu Mures, Dorin Florea propune un soi de eugenie, sa-i elimine din ecuatie pe cei care nu se descurca sa traiasca suficient de bine si raman saraci. E vorba mai ales de romi, care il incomodeaza, ca primar si om, si de care ar vrea sa scape. Nu e prima data cand expune aceasta teorie, dar acum a dezvoltat-o si a justificat-o spunand ca la Targu Mures „are cel mai mare numar” de romi din tara. Vorbeste despre ei cu superioritate fiindca „de cand i-a dezrobit Cuza, au ramas la fel”. Prejudecatiile au ramas si ele la fel.

Dorin Florea are 63 de ani si a fost medic inainte sa intre in politica. Este membru ALDE dupa ce a fost in PNTCD si PD. A studiat administratie publica in Occident, ceea ce nu l-a impiedicat sa pedaleze spre pozitii extreme.

Cu cinci luni inainte de alegerile locale, Florea propune adoptarea unui set de 5 criterii pentru oricine vrea sa aiba copii:

(i) dovada unui loc de munca;

(ii) dovada unei locuinte stabile;

(iii) o situatie financiara acceptabila;

(iv) un nivel de educatie stabilit prin lege;

(v) varsta minima la care un adult poate avea copii.

Primarul din Targu Mures ar vrea sa le interzica romilor sa mai aiba copii si crede ca multe fete de 12-13 ani au devenit mame „pentru banii de alocatie”, cu referire la varstele fragede la care se casatoresc multi dintre membrii acestei comunitati.

Florea se urca pe valul unui rasism mocnit, care este vizibil atunci cand romii vor sa se angajeze, cand li se calculeaza salariile, in scoala si uneori chiar si cand vor sa intre intr-o sala de fitness sau in vreun restaurant mai sofisticat. Adesea pentru ei lefurile sunt mai mici, la restaurant toate locurile sunt rezervate, la scoala sunt izolati sau hartuiti. Peste 70 % dintre romani nu au incredere in romi, potrivit unui sondaj IRES facut la cererea Consiliului National pentru Combarerea Discriminarii. Aceeasi cercetare arata ca aproape 50% din populatia tarii crede ca nationalismul ar fi o miscare necesara pentru Romania.

Dorin Florea a gasit insa „inamicul” comun pentru Targu Mures, un oras in care 44% din populatie este maghiara, 2% sunt romi si restul romani. Romii pot deveni tapi ispasitori ai nemultumirilor locale, cu succese electorale garantate,dupa cum a demonstrat primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, care a ridicat in 2011 un zid de beton pentru a-i separa pe romi de restul comunitatii, iar pe ceilalti ramasi in oras i-a mutat in fostul combinat de cupru dezafectat, unde multi au suferit intoxicatii grave. In 2016 a fost reales cu 70% din voturi, desi se afla in arest preventiv, acuzat de coruptie.

Rasismul, marginalizarea romilor si nationalismul continua sa faca rating in Romania, iar primarul din Targu Mures a devenit peste noapte un personaj despre care vorbeste toata lumea.

Dorin Florea se pregateste in acest fel pentru comemorarea evenimentelor care au avut loc acum 30 de ani. Intre 19 si 21 martie 1990 a avut loc la Targu Mures cel mai grav conflict interetnic din Romania, in care au murit cinci persoane, s-au inregistrat sute de oameni brutalizati si raniti, iar convietuirea dintre romani si maghiari a fost aruncata in aer pentru urmatorii zece ani.

Inapoi la isemnarea sursa   Primarul Dorin Florea

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"