"copy/paste" CNCD l-a amendat cu 10.000 de lei pe primarul din Tg. Mures care a spus ca romii sunt problema Romaniei si ca statul ar trebui sa decida cine face copii

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:psnews 


Primarul din Tg. Mures, Dorin Florea, a fost amendat cu 10.000 de lei de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru declaratiile sale referitoare la faptul ca statul trebuie sa decida cine face copii, cu referire exacta la romi, despre care a spus ca sunt o problema a Romaniei.

Hotararea a fost adoptata cu unanimitate de membrii colegiului CNCD, care a constatat ca mesajul lui Dorin Florea incalca dreptul la demnitate al cetatenilor care apartin unei clase sociale, respectiv al unei minoritati etnice, constituind un discurs incitator la ura, depasind limitele libertatii de exprimare.

Nemultumit de discutia privind dublarea alocatiei pentru copii, primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a venit cu o propunere socanta. El spune ca este nevoie de „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor sa aduca pe lume copii”. Viitorii parinti ar trebui sa faca dovada unui loc de munca si a unei locuinte stabile, a unei situatii financiare acceptabile. De asemenea, spune Florea, viitorii parinti trebuie sa aiba un nivel de educatie minim stabilit prin lege si, totodata, ar trebui stabilita o varsta minima la care un adult sa devina parinte.

 In cazuri exceptionale, in care totusi un cuplu care nu indeplineste conditiile prezentate mai sus va avea un copil, consider ca statul va trebui sa preia copilul si sa-i ofere conditiile corespunzatoare pentru dezvoltare (igiena, educatie, hrana). In acest caz, indemnizatia nu ar mai fi acordata parintilor. Acestia vor avea insa posibilitatea de a-si recupera copilul, dupa ce vor indeplini conditiile prevazute mai sus. Cred ca nu este cazul sa ne gandim sa crestem demografia tarii cu orice pret. In Romania exista multe familii defavorizate (nu ma refer la persoane cu dizabilitati), ci la cei apti de lucru care nu vor sa munceasca, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: sa aiba o sursa de venit. Aceste medii genereaza infractionalitate crescuta, abandon, lipsa de educatie etc”,   a scris primarul din Targu Mures pe Facebook.

Contactat de HotNews.ro, Dorin Florea a sustinut ca propunerea sa nu este „radicala deloc”, fiind una despre care a mai vorbit si in trecut. El a precizat ca „statul incurajeaza nemunca” si ca a intalnit cazuri in care fete de 12-13 ani au devenit mame „pentru banii de alocatie”. Dorin Florea s-a referit explicit la comunitatea roma, sustinand ca, daca se vor impune astfel de conditii, „o sa intre frica in ei” si n-or sa faca copii doar pentru bani.

 Eu am (la Tg. Mures-n.r.) cel mai mare numar de tigani din tara (…) Tiganii sunt o problema serioasa a Romaniei si ne facem ca nu vedem?! (…) De cand i-a dezrobit Cuza, au ramas la fel”, a spus el, precizand ca „daca vad trei copii la cersit, in retele de pedofilie, sunt nebun sa nu intervin ca stat si sa las pe seama Justitiei”.  

El a mai spus ca in cazurile in care conditiile nu s-ar respecta, copiii ar fi luati in grija statului si ar fi educati, operatiune care ar putea fi de succes pentru „ca nu se deosebesc cu nimic de ceilalti”. Intrebat daca propunerea sa nu va fi calificata drept una nazista, Dorin Florea a raspuns: „Ma doare in fund de mediocritatea abjecta a celor care spun asta”.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat dupa declaratiile primarului din Targu Mures pentru discurs de ura pe criterii de clasa sociala si etnie, a declarat pentru HotNews.ro, seful CNCD, Asztalos Csaba,


Inapoi la isemnarea sursa   Primarul Dorin Florea

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"