k235 din presa-34

Este urmare la k234 din presa-33
Ante Scriptum  ca sa nu fiu "papagal" cititi intii aici in special pct.5
"Sit back and wait"
"fisierul video este stocat pe youtube si  "Live streaming"

"Omul care n-a vrut sa-l salute pe Hitler"  link

La data de 13 iunie 1936, la santierul naval Blohm & Voss, din Hamburg, avea loc ceremonia cu ocazia lansarii la apa a navei Horst Wessel, un vapor lung de aproximativ 100 de metri. Numele ambarcatiunii vinea de la un nazist care fusese ucis de comunisti în anul 1930 si care fusese declarat martir de regimul hitlerist.

La ceremonia aparticipat însusi Adolf Hitler si adjunctul sau, Rudolf Hess. Nava a fost botezata de mama lui Wessel, care a tinut, de altfel, un discurs, multimea de muncitori care asista la eveniment, raspunzând la final cu salutul nazist. Un singur om, dupa cum se observa în fotografie, face exceptie si nu saluta. Fotografia cu curajosul muncitor a facut istorie.

August Landmesser, avea atunci doar 26 de ani si fusese membru al partidului lui Hitler din 1931. El însa a fost dat afara din partid în anul 1935, dupa ce s-a logodit cu Irma Eckle, o tânara de origine evreiasca. Prima lor fiica nascându-se chiar în acel an.

În anul 1937, familia lor a încercat sa fuga în Danemarca, însa au fost retinuti si arestati, iar apoi trimisi în lagarul Börgermoor. În lagar, Irma da nastere celei de-a doua fiice. Apoi este mutata dintr-un lagar în altul pâna în anul 1942, când este ucisa.

August Landmesser a stat si el doi ani si jumatate în lagar. Dupa eliberare sa, înca doi ani a lucrat la o firma de marfa. Apoi a fost recrutat fortat într-un batalion penal si trimis pe front în Croatia, unde a cazut la datorie.

Fiicele familiei Landmesser, Ingrid si Irene, au fost duse într-un orfelinat, ca mai târziu sa fie separate. Dupa terminarea razboiului, Ingrid a fost recuperata de bunica din partea mamei, iar Irene a stat în plasament la mai multe familii.

Asa distrug razboaiele vieti nevinovate si ,se pare ca, omenirea înca nu a învatat nimic din tragediile milioanelor de oameni afectati de aceste conflicte sângeroase.

Blog prin   si  HomeMade prin   si telefon  MOBIL 
-ca sa nu va plictisiti "video" cind ma ascultati ma vedeti "zmucit" la 60 sec.

Camera web  "online"  se poate accesa prin link
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published 20 Ianuarie 2019
Insemnarea= K 235  lived days= 26795 days D.P.= 7781 cu regim de "duminica"
 + days I.=2338 + days II.=757 si merg pe "virfuri"!
Join Date:Sept 2011         © 2009~2085 OSCII-Lab         Home   Popescu-Colibasi     Free counters!

click spre "negustori"