k232m Ahmed Mohamed

 

Spre pagina de  index ver.mobil 

copy/paste  "Tehnologia poate fi înfricosatoare.
Ce s-a întâmplat dupa ce un baiat a adus la scoala un ceas "  Sursa:descopera.ro 

Islamofobia si tehnofobia – controversa perfecta care a luat nastere în afara orasului Dallas. Un elev de clasa a noua a fost arestat pentru ca a adus la scoala un ceas confectionat de el.

Elevul în vârsta de 14 ani, Ahmed Mohamed din Irving, Texas, a fost un mare fan al clubului de robotica în scoala generala, dezvaluie The Dallas Morning News. Ca si boboc în liceu, Ahmed a crezut ca va fi laudat daca aduce la scoala un simplu ceas digital pe care l–a construit acasa în vreo 20 de minute, a declarat el pentru Morning News.   O profesoara a considerat, însa, ca un circuit electric si niste cabluri pot însemna doar pericol de moarte si a alertat politia.  

Baiatul a fost scos încatusat din incinta scolii si dus la scoala de corectie. Baiatul a fost învinovatit ca a facut o farsa: o amenintare cu bomba. Autoritatile înca fac investigatii în ceea ce priveste acest caz, în ciuda faptului ca baiatul de clasa a noua le-a spus ca dispozitivul nu este altceva în afara de un ceas.   „Mie–mi pare a fi o bomba dintr–un film”, i–a spus unui dintre ofiteri lui Ahmed.

 

În speranta ca vor fi de ajutor autoritatilor americane atunci când vor mai aparea astfel de cazuri, cei de la WIRED au postat mai multe instructiuni pentru familiile si copiii care doresc sa–si construiasca acasa propriul ceas. Ce s–ar întâmpla daca mai multi copii din tara ar aduce la scoala ceasuri facute acasa? Cine stie. Poate daca mai multi copii ar confectiona ceasuri, profesorii si politistii ar învata cum arata mai ales interiorul unui ceas. Sau, daca asta e prea mult, poate macar vor avea încredere în elevii lor atunci când acestia din urma descriu ceea ce–au facut.

“Tehnologia poate fi înfricosatoare. Pâna la urma, daca desfacem un computer sau un smartphone, ce vedem? Circuite! Sau mai bine spus... o bomba ce sta sa explodeze”, concluzioneaza  WIRED.


Mircea Badea vs "alegatorul lui Boc"   Sursa:cancan 
  Subaru este, firesc, a mea. Parcarea de la mall era jumatate goala.
Iata unde s-a gândit alegatorul lui Boc sa-si parcheze cazanul argintiu ??)))”, a scris Mircea Badea


accesind acest  link ajungeti la ver. "Desktop"  a blog-ului

Published 13 Ianuarie 2019

Insemnarea= K 232  lived days= 2330


din Sept 2011     Popescu-Colibasi