k229 Ce-i lipseste României?

Ante Scriptum  ca sa nu fiu "papagal" cititi intii aici in special pct.5

"Sit back and wait" fisierul video este pe youtube si  "Live streaming"

939 Povestea sasului care a ridicat, din temelii, un colt de Germanie în Brasov

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-antena3.ro 

Departe de controverse, de lupte pentru putere, de lumina reflectoarelor exista oameni pentru care valorile nu sunt notiuni abstracte, ci lucruri palpabile, care traiesc si cresc odata cu ei. Un om de afaceri nascut într-o familie de sasi din România, plecat înca din copilarie în Germania, s-a reîntors în tara mânat de dor si de dorinta de a face ceva pentru oamenii asemenea lui.
Motto-ul editorialului de astazi vine de la Jorges Luis Borges: "Nimic nu se construieste pe piatra, totul se construieste pe nisip, dar trebuie sa construim ca si când nisipul ar fi piatra".
Simon Maurer nu este un om al cuvintelor mari, ci al actiunilor de amploare. A schimbat viata a mii de oameni pentru ca a crezut în proiectul sau, dar mai mult decât atât, a simtit ca este "ghidat" de o Forta Superioara.
"Am plecat în Germania în 1983, împreuna cu familia mea. Am urmat cursurile scolii germane si am luat diploma de Bacalaureat. Acolo m-am oprit. Nu am studii superioare, dar tot timpul am avut în gând dorinta de a ma dezvolta, de a-mi depasi conditia. Asa se face ca dupa terminarea liceului am facut scoala profesionala de tâmplarie, apoi m-am angajat la o fabrica unde se produceau ascutitori cosmetice. Nu mi-a fost rusine de ceea ce faceam, îmi doream sa fiu independent financiar, sa am banii mei", îsi începe povestea de viata Simon.
A lucrat 12 ani într-o firma unde si-a adus aportul: a revolutionat logistica, iar viziunea lui a fost apreciata de superiori, care l-au pus responsabil peste trei departamente.
GUSTUL VIITORULUILa vârsta de 25 de ani a început sa prinda gustul viitorului: constructiile.
"Mi-am ridicat singur o casa, care era compusa din trei apartamente, atunci am început sa prind gustul, satisfactia lucrului construit de mâna mea. Rudele, când au vazut ca m-am descurcat destul de bine pentru un începator, m-au rugat sa fiu pe santier, printre muncitori, atunci când si-au ridicat la rândul lor locuintele. Cât am fost adolescent am avut cel putin doua joburi si mult timp am maturat strazile, pentru a strânge un ban în plus. Câstigam ceva si de la Clubul de Fotbal de Juniori (fotbalul este o mare pasiune de-a sa), iar atunci când am venit la antrenamente la volanul unui Mercedes, colegii m-au întrebat de unde îl am. I-am luat în masina si i-am dus la locul meu de munca, apoi le-am aratat matura", continua Simon.
L-am întrebat de ce s-a hotarât sa se reîntoarca în România si mi-a spus, emotionat: "Îmi era dor de tara mea".
Aici, în "tara lui", înainte de criza economica din 2008 a ridicat în nordul Brasovului un cartier rezidential, cu apartamente de lux, însa costurile si efectele crizei economice l-au adus într-un impas. Balanta pierderi-câstiguri era la limita, dar viziunea îndrazneata, curajul si valorile de care este ghidat l-au pus într-o perspectiva unica în România. A stiut sa îsi adapteze afacerea la tsunami-ul economic, iar cuvintele: "Rata mai mica decât chiria" au convins mii de oameni sa cumpere... o IDEE Pare controversat, însa Simon mi-a explicat conceptul sau care a revolutionat piata imobiliarelor din Transilvania: "Dupa experienta proiectului initial am zis ca NU mai vreau sa ma împrumut la banca. Asa se face ca am început un proiect imobiliar adaptat la criza economica. Am studiat fenomenul si am ajuns la concluzia ca preturile materialelor de constructie si costurile de productie vor fi spulberate de criza. Asa a fost. Le-am prezentat oamenilor proiectul, iar cei care cumparau apartamente în cartierul meu investeau de fapt, printr-o încredere oarba, într-un proiect ce avea finalizare peste un an". Acest proiect continua cu succes si astazi, iar Simon si echipa lui se bucura de un numar de peste 2.000 de apartamente vândute.
RELATIA CU OAMENII ALATURI DE CARE LUCREAZA
Corectitudine, punctualitate, cinste si încredere în Dumnezeu - acestea sunt cuvintele pe care Simon Maurer le-a adus în viata oamenilor cu care intra în contact. Firma sa are peste 120 de angajati, iar numarul lor continua sa creasca. Investeste fara tagada în oameni, iar singura conditie pe care trebuie sa o îndeplineasca un angajat de-al sau este evolutia: "Urasc mediocritatea. Omul, atunci când vine la mine, trebuie sa creasca financiar si emotional, trebuie sa îsi depaseasca limitele. Îmi stiu pe nume toti oamenii si atunci când ma întâlnesc cu femeia de serviciu pe culoare, o îmbratisez, pentru ca stiu ce efort depune: si eu am facut ce face ea. Nu pot spune ca am subalterni, ci oameni egali mie. Fara angajati nu as fi nimic", continua Simon. Am ramas uimita când mi-a dezvaluit urmatorul lucru: "Vacanta angajatilor mei ma costa ceva anul acesta. Le-am promis, pentru ca au avut rezultate extrem de bune, ca îi duc PE TOTI în Mauritius - unii vor merge pe timp de vara, altii pe timp de iarna".
"Ma autoevaluez. Vreau tot timpul sa ma autodepasesc, sa vin cu ceva nou în fata oamenilor, sa le arat ca viitorul îl scriem împreuna. Sunt tot timpul deschis la sugestii, la idei care ne ajuta sa crestem. Daca ar fi sa rezum într-un cuvânt viziunea mea, acesta ar fi spontaneitate", conchide Simon. 
RELATIA CU OAMENII DIN CARTIER
Desi si-ar permite sa stea într-o locuinta de lux, oriunde în lume, prefera sa locuiasca într-un apartament, în mijlocul mini-orasului pe care l-a ridicat: "Vreau sa fiu în permanenta în mijlocul oamenilor, stiu ca fara clientii mei eu nu as exista astazi. Asa ca vreau sa le stiu problemele, vreau sa ma traga de mâna daca ceva nu îi multumeste".
De Paste sau de Craciun, de 8 Martie sau de 1 Iunie, echipa din spatele acestui proiect unic în tara pregateste momente speciale: concerte, concursuri, piese de teatru, lectii de nutritie - toate organizate în centrul cartierului.
Simon Maurer vrea sa demonstreze tuturor ca oricât de miscator ar fi nisipul, corectitudinea si valorile transforma nisipul în piatra: "Sunt împacat cu ce am realizat pâna acum. Mâine, daca as pierde totul, nu as fi suparat, pentru ca stiu ca tot ce am realizat în viata a fost corect".

accesind acest  link ajungeti la ver. "Desktop"  a blog-ului

Published 12 Decembrie 2018

Insemnarea= K 229  lived days=26756


Join Date:Sept 2011         © 2009~2085 OSCII-Lab         Home   Popescu-Colibasi     Free counters!