k214m Asortate-27

 

Spre pagina de  index ver.mobil 

  
blogul lui  Lucian-Davidescu cu  "riscograma" 
 "Numai boii nu-si schimba parerea!" Nicolae Iorga ptr. fanii Iohannis> 

cp Iohannis minte cu nerusinare despre casele sale! 

 Sursa:justitiarul.ro 

 Articolul original are mult mai multe documente atasate insa am cautat sa ma rezum prezentind numai datele esentiale 

Mass-media vorbeste zilele acestea despre cele trei case si trei apartamente ale lui Klaus Iohannis. Numarul caselor si al apartamentelor au fost preluate din declaratia de avere a primarului sibian, postata pe site-ul Primariei Sibiu. Întrebat, duminica, la Pro TV, din ce bani a cumparat aceste imobile, Iohannis a raspuns, cu jumatate de gura: „Din banii mei”. „De profesor de fizica, de inspector scolar si apoi de primar?”, a insistat moderatorul. >„Este, daca vreti, un model extrem de simplu. Din relativ putini bani si din ce am avut, totusi, am pornit cu sotia de la un apartament de patru camere pe care l-am cumparat din banii de nunta. Din acei bani si bani adunati, din meditatii, salarii, am facut urmatoarea achizitie, am închiriat-o, am adunat banii, am mai facut una…” Bravo, Franz, sunt profesori care nu au ce pune în strachina si tu te-ai facut „apropitar” de mare anvergura, din salarii si meditatii, ai devenit stapân pe o jumatate de strada! Vorba lui Negruzzi: „Cu iaurt, cu gugosele,/ Te facusi vornic, misele!”

Declaratia de avere din anul 2014, atentie la cote si suprafete! De exemplu, la pozitia 3 este imobilul din str. Somesului, nr. 13. Este un ditamai viloiul, dar Iohannis l-a declarat ca apartament”, cu suprafata de 253 m.p.! Mai sa fie, are suprafata a CINCI apartamente de amarasteni care locuiesc la bloc!!!

Cu ocazia aceasta s-a vazut ca posibilul candidat la functia de presedinte al României este labil psihic si se pierde când se afla în fata unor întrebari incomode. Asta pe lânga dificultatile de exprimare si gândire rapida! La Sibiu nu a acceptat niciodata confruntari cu contracandidatii sai din alegeri, desi a primit astfel de invitatii la fiecare patru ani. Unii au vazut acest refuz ca pe o forma de infatuare, eu am vazut-o ca pe o dovada de lasitate! El doar vrea sa dea impresia ca este sigur pe el, dar în realitate este foarte temator, nalucile trecutului sau nu tocmai curat bântuindu-l permanent. Aceasta stare de neliniste se observa în fata interlocutorilor jurnalisti, desi vrea sa para foarte calm.

Nu este deloc asa! La Sibiu era obisnuit sa apara în fata unor yesmeni, care primeau întrebarile pe care aveau voie sa le puna în emisiune de la biroul de presa al Primariei Sibiu, iar Iohannis venea cu raspunsurile pregatite de acasa!

În ceea ce priveste averea imobiliara a lui Klaus Iohannis, este vorba de 5 case si un singur apartament! Nu cum a declarat Iohannis, fals, în declaratia de avere: 3 case si 3 apartamente! Casele se afla situate la urmatoarele adrese: 1) str. Bâlea, nr 29 (unde si locuieste); 2) str. Somesului, nr. 13 (o vila superba în centrul Sibiului, cu o gradina generoasa de jur împrejur); 3) str. Magura nr. 9; 4) str. Magura nr. 13 (doua case alaturate); 5) str. N. Balcescu, nr.29 (un imobil ultracentral enorm, cu spatii comerciale la parter, unde Klaus Iohannis a închiriat 146 m.p. bancii Raiffeisen). Acest ultim spatiu, de exemplu, l-a declarat ca „apartament” în declaratia de avere! Iar singurul apartament, din cele sase locuinte, este pe str. Pedagogilor, nr. 14, fiind situat tot într-o casa.

Pedagogilor, nr. 14. Un apartament de aici a fost cumparat ieftin de la stat, prin Legea 112 t de catre chiriasul Klaus Iohannis prin fals în declaratii! Acesta a declarat în scris ca nu mai are alta locuinta în proprietate, desi avea casa de pe str. Bâlea, achizitionata în anul 1992.

Atentie! Apartamentul din strada Pedagogilor a fost cumparat în anul 1997 pe Legea 112 / 1995 (care nu permitea achizitionarea unei locuinte din fondul locativ al statului, daca locatarul chirias avea alt spatiu în proprietate) prin fals în declaratii!

Klaus Iohannis a declarat fals, în scris, ca nu mai are alta locuinta în proprietate, desi avea casa de pe str. Bâlea nr. 29, cumparata în anul 1992! Dupa cum o sa vedeti, în continuare, nu doar Klaus Iohannis este specializat în falsuri si folosirea acestora în circuitul public, ci întrega sa familie.

Dupa cum se observa prin compararea declaratiilor de avere, din anul 2007 pâna în 2014, cotele parte si suprafetele imobilelor fluctueaza, de parca acele case ar fi din gumilastic! De exemplu, la declaratia de avere din anul 2009, cota parte de 1/2 din casa de pe str. Bâlea, nr. 29 este de 21, 6 m.p., dupa care, în declaratia de avere ultima, din anul 2014 (identificata tot la pozitia nr. 4, dupa anul de cumparare, chiar daca adresa este stersa) cota de 1/1, deci întrega casa, devine 377 m.p.!!! Normal era ca 21,6 m.p., cât fusese declarata suprafata unei jumatati de casa în anul 2009, sa dea dublu, ca sa fie un întreg, adica: 43,1 m.p.! Dupa calculele profesorului de fizica, Klaus Iohannis, 21,6m.p. X 2 = 377 m.p., cît a fost declarata suprafata totala (cota 1/1) în anul 2014!

Str Bâlea, nr 29, prima casa achizitionata de Klaus Iohannis (1992).

Str Bâlea, nr 29, prima casa achizitionata de Klaus Iohannis (1992).

Înainte de a achizitiona aceasta casa de pe str. Bâlea, nr. 29, Klaus Iohannis si sotia, Carmen Georgeta Iohannis, se ocupau cu traficul de copii facând parte dintr-un grup international de crima organizata:Este incontestabila implicarea lui Klaus Werner Iohannis în traficul international de copii! Mai traiesc acei copii?

Cu banii obtinuti din traficul international de copii, sotii Iohannis si-au cumparat, în anul 1992, casa de pe strada Bâlea din Sibiu. Au platit fostului proprietar, un sas adevarat, care a plecat definitiv în Germania, suma de 75.000 marci germane. Ei nu au cum sa justifice acesti bani, fiindca nu aveau alte venituri decât salariile de profesori si… mult invocatele meditatii! Este exclusa si varianta cu sprijin financiar de la parintii lui Iohannis din Germania, deoarece taica-sau era un pârlit de tinichigiu auto, iar în Germania a emigrat falit chiar în 1992, anul în care Klaus Iohannis a cumparat casa. Acum, dupa ce fiul lor a devenit primar la Sibiu, si parintii lui Iohannis locuiesc într-o vila somptuoasa din orasul Würzburg. Se pune aceeasi întrebare, cu ce bani a fost achizitionata?

Iar din ultimul facsimil se vede ca asa-zisele apartamente” (cum sunt trecute în declaratia de avere) din Somesului, 13 si N. Balcescu, 29 sunt trecute la închiriere imobile”, nu apartamente” fiindca asta si sunt, niste ditamai casoaiele! De unde pâna unde doar niste biete apartamente”? Oricine poate sa mearga sa le vada si sa întrebe vecinii ale cui sunt. La fel, se pot verifica si la Cartea Funciara ca sunt case, nu apartamente!

Imobilul din str. Somesului, nr. 13, este trecut în declaratia de avere ca apartament, desi este ditamai vila!

Initial au fost 7 (sapte) case, dar imobilul din str. G-ral Magheru, nr. 35, obtinut prin uz de fals, a fost pierdut în anul 2005 în instanta printr-o sentinta definitiva si irevocabila! La fel a fost luat cu japca si imobilul situat pe N. Balcescu, nr 29, fiind vorba de aceleasi documente calpe, invalidate de justitie împreuna cu toate actele subsecvente. Si acesta a fost pierdut la Tribunalul Brasov, recent, în 16 mai 2014, sentinta fiind definitiva, dar nu executorie, existând drept de recurs în 15 zile de la comunicare.

Iata cum i-a sarit în aparare Ludovic Orban, pucistul care l-a ajutat sa-l înlature pe Crin Antonescu de la conducerea partidului liberal: „Explicatiile domnului Iohannis mi se par rezonabile. Nu au fost achizitionate toate imobilele deodata, nu au fost achizitionate din restituiri la falsi mostenitori, nu si-a folosit pozitia publica de primar, au fost achizitionate succesiv din bani proprii. Oricine are dubii poate sa cerceteze acest lucru. Nu cred ca are ce ilegalitate sa descopere. Nu mi se pare o rusine pentru un om sa investeasca în domeniul imobiliar”, a precizat Ludovic Orban (sursa, cam agramata: http://www.stiripesurse.ro/orban-sare-in-apararea-lui-iohannis/)

Tocmai, domnule Orban, ca un imobil a fost achizitionat din restituiri catre falsi mostenitori (N. Balcescu, nr. 29)! Iar altul a fost obtinut prin acelasi certificat de mostenitor anulat, dar aflându-se chiar nevasta lui Iohannis si soacra-sa printre falsii mostenitori (str. G-ral Magheru, nr. 35)! Noi am cercetat si am descoperit ilegalitatile, iar, ceea ce este si mai neplacut pentru prietenul dumneavoastra, deja s-a pronuntat si justitia, confirmând ca Iohannis Klaus Werner, cu tot cu nevasta si soacra, sunt escroci! Cât despre folosirea „pozitiei de primar”… Trei case au fost cumparate „din pozitia de primar”: una pe str. Somesului, nr.13, cumparata în 2001 în mod dubios de la un mostenitor ivit de nicaieri si doua case asezate una lânga alta, pe str. Magura nr. 9 si nr. 11, ambele cumparate la pret de dumping în anul 2007. Se pare ca acestea au fost achizitionate de la biserica evanghelica (a sasilor), care le primise CADOU (prin retrocedare) de la acelasi Iohannis, ca primar. Deci un fel de bumerang imobiliar, aruncat de primarul Klaus Iohannis si care, dupa ce s-a învârtit prin curte bisericii si în jurul Turnului Sasilor, s-a întors tot la el!

Marius Albin MARINESCU


 suntem predispusi sa devenim „calai” 

 Sursa:descopera.ro 

Oamenii obisnuiti pot sa se transforme în veritabili calai aderând pur si simplu la o cauza, chiar fara existenta unei presiuni a autoritatii, afirma autorii unui studiu recent, care a adus noi lamuriri asupra "banalitatii raului", informeaza AFP.

Acest studiu analizeaza celebrele experimente realizate în anii '60 de psihologul american Stanley Milgram în cadrul carora participantii trebuiau sa aplice socuri electrice puternice unei persoane necunoscute. Oricine poate sa îsi puna între paranteze cunostintele despre bine si rau, cu conditia ca ea sa asculte orbeste de o persoana autoritara, spune Milgram. O astfel de persoana devine în acest fel "agentul exclusiv al unei vointe straine" si poate sa comita fara sa clipeasca o serie de atrocitati. Aceasta interpretare este în prezent contestata.

Analiza lui Milgram a fost cuplata cu conceptul de "banalitate a raului", inventat de filosoafa Hannah Arendt pentru a explica personalitatea obisnuita a micului functionar zelos pe care a aratat-o criminalul de razboi nazist Adolf Eichmann în timpul procesului sau din Israel, în 1961.

Aceasta teorie a oferit o explicatie ideala pentru participarea unor persoane obisnuite, sensibile si cultivate la atrocitatile Holocaustului - exterminarea evreilor din Europa de Germania nazista în timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Însa ideea unor persoane devenite "oarbe" din cauza obedientei lor, care ar renunta la morala lor, pentru a deveni automate ascultatoare, este nuantata de un studiu condus de psihologul Alex Haslam pe baza arhivelor lasate de Milgram despre experimentele sale.

"Cu cât citim si colectam mai multe date (despre aceste experimente, n.r.), cu atât exista mai putine dovezi în favoarea notiunii de «banalitate a raului» si a ideii de participanti transformati în zombie ascultatori care nu stiu ceea ce fac", explica Alex Haslam, profesor la Universitatea Queensland din Australia.

Participantii la experimentele conduse de Milgram la Universitatea Yale din Statele Unite erau persoane platite, provenind din populatia generala americana.

Ele au fost convinse sa participe la un important experiment stiintific despre procesul de învatare. Pe raspunderea unui sef de grupa, ei trebuiau sa aplice socuri electrice, uneori foarte puternice, unei terte persoane, pentru a o face sa învete liste de cuvinte.

Acea persoana era un actor legat de un fals scaun electric, care trebuia sa simuleze durerea. Participantii la experiment nu cunosteau acest detaliu.

Pentru noul studiu, publicat în British Journal of Social Psychology, echipa lui Alex Haslam a cercetat arhivele de la Universitatea Yale, cautând comentariile lasate de participanti.

Odata încheiat experimentul, adevarata natura a acestuia si caracterul fals al socurilor electrice erau dezvaluite participantilor.

Organizatorii le-au cerut sa îsi prezinte impresiile, iar doua treimi dintre ei au acceptat sa faca acest lucru. Foarte putini au spus însa ca le-a fost greu în timpul experimentului, cei mai multi dintre ei vorbind despre o experienta pozitiva.

"Participarea la un experiment atât de important nu poate fi decât bine resimtita", a comentat unul dintre ei. "Am impresia ca am contribuit într-o mica masura la dezvoltarea omului", a declarat un alt voluntar.

Potrivit cercetarilor lui Alex Haslam, participantii nu au devenit ascultatori renuntând la constiinta lor în fata ordinelor primite de la un lider, ci au aplicat în deplina cunostinta de cauza socuri electrice din ce în ce mai puternice în numele unei cauze stiintifice pe care o considerau superioara.

"Chestiunile etice sunt aici mai complexe decât se banuia anterior", spune Alex Haslam.

"Milgram a usurat preocuparile participantilor facându-i sa creada ca era acceptabil sa actioneze într-o maniera deloc rezonabila pentru binele stiintei", a adaugat acelasi psiholog.

Stephen Reicher, psiholog la Universitatea St. Andrews din Scotia, care a participat la studiu, a spus ca aceasta analiza bulverseaza conceptul raspândit de "banalitate a raului".

Oamenii obisnuiti sunt capabili sa comita atrocitati nu pentru ca nu ar mai gândi, ci pentru ca sunt convinsi ca "acela este lucrul corect de facut", a explicat el.


accesind acest  link ajungeti la ver. "Desktop"  a blog-ului

Published 03 Iunie 2018

Insemnarea= K 214  lived days= 26564


din Sept 2011     Popescu-Colibasi