k207m Credinciosul

 

Spre pagina de  index ver.mobil 


 mail primit de la "credincios"


 "hartuire"+ O palma "retro"

     Intr-o zi cu soare am fost trimis la plimbare din casa de calculator. Spre norocul meu aceasta "fieratanie" are posibilitatea de citeva ori pe zi sa-mi dovedeasca cit de prost sunt si ma trimite la plimbare ca sa fac ceva util ca il stresez cu nestinta mea.

      Asa se face ca am ajuns in parc si cum batea si soarele am "parcat" pe o banca ca sa-mi pun in ordine biti si bytes pentru a descoperi cum sa pun in miscare fieratania.

     Ghinion, doua pustoaice pline de energie tinereasca si de revelatia lor au inceput sa ma "hartuiasca" verbal. Termenul il bag in aceiasi categorie cu hartuirea sexuala in care "el" vrea ceva si nu-i pasa de ce o preocupa pe "ea", de fapt este un exersitiu democratic prost inteles. Ai dreptul sa spui ce te preocupa dar si celalant are dreptul sa refuze sa te asculte iar asta se uita sau nu se pricepe.

      Respectivele doreau "musai" ca sa merg in ziua respectiva la biserica. Pentru mine problema credintei este o problema foarte intima si nu inteleg genul acesta de microbisti. Am incercat sa le sondez cunostintele si mi-am dat seama ca reactioneaza mai rapid ca un player cind ii ceri sa schimbe pista insa de fapt nu intelegeau ce "redau". Sunt curios daca peste citva ani isi vor da seama ce sustineau insa cred ca o sa uite episodul acesta.

     Apropo de memorie asa mi-a dat mama mea o palma pe care am simtit-o peste 40 de ani. Fiind tinar si "destept" ma contaziceam cu ea nu mai stiu pe ce tema. La un moment dat am scos un porumbel din gura ca problema respectiva poate fi intelese numai de oameni cu studii superioare. Mama mea care se ocupa de "cratita" prin natura lucrurilor nu a zis nimic si a schimbat subiectul iar eu am fost foarte satisfacut. A trecut timpul a murit mama pe urma si tata si am ajuns la o anumita "virste" fara sa ma mai consider destept. Cautind prin hirtiile ramase de la parinti am gasit o diploma foarte veche din '37 care preciza ca mama mea specialista in "cratita" absolvise dreptul. Mi-am adus aminte de gafa facuta si am contactat o matusa ca sa cer explicatii.
Replica ei a fost: " mai cauta ca a terminat si literele".

     P.S. textul a fost extras din dialogul cu Marius Savu  06.12.05

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comanda dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.


 Evanghelia lui Barnaba

La cateva zile de la Craciun, a aparut un document care da peste cap religia crestina. O evanghelie “alternativa” arata ca Iisus nu ar fi fost fiul lui Dumnezeu ci doar un profet, si nu ar fi fost crucificat!

Aparitia acestei teorii, devenita virala in ultimele zile, a infuriat atat reprezentantii bisericilor catolice si ortodoxe, cat si pe credincioasii care sarbatoresc anual, nasterea Domnului- Craciunul, si Invierea acestuia, la Paste. Ipoteza, care insa nu poate fi dovedita ferm din punct de vedere istoric, asa cum nici sustinerile crestine nu pot fi argumentate stiintific, apare intr-o biblie veche de 1500 de ani descoperita la Muzeul de Etnografie din Ankara. Biblia contine Evanghelia lui Barnaba, un ucenic al lui Iisus, care sustine ca Iisus era un profet, nu era fiul lui Dumnezeu si nu a fost crucificat.

Cartea sustine ca Iisus s-a ridicat la cer viu si ca in locul sau a fost crucificat Iuda. Cotidianul National Turk, a publicat un raport in care se spune ca biblia a fost recuperata de la traficanti de antichitati, care se aflau pe un vapor in Marea Mediterana, in cursul unor perchezitii pe care autoritatile turce le-au facut pe acest vapor. Biblia a fost descoperita in anul 2000, dar a fost tinuta in secret, pana recent. Istoricii si colectionarii au evaluat-o deja a 28 de milioane de dolari. Biblia este scrisa cu litere de aur, in limba aramaica, limba lui Iisus.

Biserica catolica a conservat doar patru evanghelii, este vorba de cea a lui Ioan, Luca, Marcu si Matei. In timp, au inceput sa fie descoperite si alte carti, unele dintre ele prezentand faptele in mod diferit. Ca si Manuscrisele de la Marea Moarta, astfel de biblii sunt incomode pentru Vatican. Reprezentantii bisericii incearca sa ignore existenta lor. Cercetatorii sunt de alta parere. Vaticanul a cerut oficial ca astfel de carti sa fie interpretate in spiritul religiei catolice. Multe voci importante in biserica catolica au sustinut ca este o facatura a sustinatorilor religiei islamice

Lucrarea nu a fost falsificata

Cercetatorii au evaluat cartea si au ajuns la concluzia ca biblia este autentica, astfel ca faptele relatate ar putea fi adevarate. Sunt insa prea multe secrete pe care Vaticanul le are, in conditiile in care vorbim despre religie, cinste, adevar. Istoricii sunt de acord ca nu se poate stabili cu exactitate viata lui Iisus. Sunt lungi perioade din viata sa, pentru care nu exista documente. Nu se cunosc perioade mari de timp, din existenta lui Iisus. Ce a facut in acea perioada pentru oameni? Unde a trait? Evangheliile scrise de apropiatii lui, prezinta si lucruri contradictorii, care nu sunt puse cap la cap, pentru o explicatie reala, exacta, indiferent de consecintele ei. Exista teama ca pot sa se naruiasca mituri ale trecutului, sau oare reprezentantii bisericii au de pierdut?

Istoricul Armaund Dumouch are dubii, in una din cartile sale asupra obiectivitatii faptelor prezentate in cele patru evanghelii, acceptate de Vatican. Evangheliile au fost scrise de oameni, si aici cu siguranta intervine subiectivitatea fiecaruia. Citatele atribuite lui Iisus nu pot fi identice cu ceea ce El a spus. Fiecare dintre autori a redat faptele dupa cum si-a amintit si prin prisma lui. in afara de aceste carti, ce alte dovezi materiale s-au descoperit, cu privire la existenta lui Iisus? Sunt controverse asupra locului unde s-a nascut, asupra locului unde a fost crucificat, ce a facut timp de 30 de ani, sau ce a reprezentat pentru El, Maria Magdalena.


accesind acest  link ajungeti la ver. "Desktop"  a blog-ului

Published 26-27 Martie 2018

Insemnarea= K 207  lived days= 26495


din Sept 2011     Popescu-Colibasi