k197 Exista trei tipuri de constiinta! 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:descopera.ro 

Exista trei tipuri de constiinta, iar computerele au reusit sa dobândeasca prima dintre ele

Constiinta este un concept greu de încadrat într-un anumit tipar, dar un grup de neurologi au încercat sa realizeze chiar acest lucru. Acestia au încercat sa determine daca omenirea se afla aproape de obtinerea Sfântului Graal al inteligentei artificiale.

O definitie simpla sugereaza ca abilitatea de constientizare este reprezentata de gândul sau senzatiile pe care toti oamenii le experimenteaza personal. Conform Alan Turing a fost unul dintre savantii care a visat sa poata realiza un computer care ar putea fi mult mai bun decât marii campioni la jocul de sah. 

Desi masinariile din prezent pot rezolva probleme cu o viteza uluitoare, înca nu sunt constiente de ceea ce realizeaza. Astfel ca cercetatorii au încercat sa divida constiinta în trei categorii. Cea mai joasa categorie a fost denumita   C0   , echivalenta cu capacitatea creierului de a rezolva probleme fara a constientiza actiunile sale. pot realiza aceasta sarcina fara probleme, fapt dovedit si de evolutia masinilor autonome. 

Însa este totusi improprie denumirea acestei abilitati ca fiind constiinta, sustin specialistii. A doua categorie, denumita   C1   , se refera la relatia dintre un sistem cognitiv si un obiect specific al gândirii, spre exemplul reprezentarea mentala a unei masini. 

Ultima categorie,   C2   , poate fi reprezentata sub forma unui supervizor constient de sarcinile sale. Acesta acopera tot ceea ce este denumit ca fiind ''meta-cognitie'', un simt care se refera la faptul ca esti constient de ceea ce stii. 

C1 nu poate avea loc fara C2 si vice versa. Dar conform specialistilor, niciuna dinte ele nu a fost dobândita de masinarii pâna în prezent. Cercetatorii sugereaza ca C1 a evoluat pentru producerea unei rupturi în modularitatea proceselor de constiinta. 

 

Inapoi la insemnarea sursa   k197_m_Aniversare_2017.html

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!