k182 "copy/paste" Solidaritate

 

Spre pagina de  index ver.mobil 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:wikipedia 

Acest articol se refera la solidaritate sociala.

Solidaritatea este unitatea unui grup sau clase, care produce, sau se bazeaza pe comunitatea de interese, obiective si standarde.Se refera la legaturile dintr-o societate, care unesc oamenii împreuna. Termenul este în general folosit în sociologie si alte stiinte sociale. Ceea ce formeaza baza solidaritatii difera printre societati. În societatile simple, se poate baza în principal pe rudenie si valori comune. În societatile mai complexe, exista diverse teorii cu privire la ce anume contribuie la sentimentul de solidaritate sociala.

Perspectiva Durkheim"

Potrivit lui Émile Durkheim, tipurile de solidaritate sociala coreleaza cu tipurile de societati. Durkheim a introdus termenii de solidaritate "mecanica" si "organica" ca parte din teoria sa a dezvoltarii societatilor din teza "The Division of Labour in Society" (1893). Într-o societate care manifesta solidaritate mecanica, coeziunea si integrarea sa vine din omogenitatea indivizilor - oamenii se simt conectati prin activitate, formare educationala si religioasa, si stil de viata similar. Solidaritatea mecanica functioneaza de obicei în societati "traditionale" si de mici dimensiuni. În societatile simple (exemplu, tribale), solidaritatea se bazeaza de obicei pe legaturile de rudenie în retelele familiale. Solidaritatea organica provine din interdependenta care reiese din specializarea activitatii si complementaritatea dintre oameni - o dezvoltare care apare în societatile industrializate si moderne.

  • Definitie: Este coeziunea sociala bazata pe dependenta indivizilor unul fata de celalalt în cadrul societatilor avansate.

Desi indivizii desfasoara sarcini diverse si adesea au valori si interese diferite, ordinea si solidaritatea societatii depinde de încrederea între ei de a îndeplinii activitatile lor specifice.Termenul de organic în acest context, se refera la interdependenta partilor componente. Astfel, solidaritatea sociala este mentinuta în societatile complexe prin interdependenta partilor sale componente, exemplu fiind agricultorii care produc alimente pentru a hranii muncitorii din fabrica care la rândul lor produc tractoarele, ce permit agricultorului din primul rând sa produca alimentele.

 

Inapoi la insemnarea sursa   Avem guvern!

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!