k182 "copy/paste" MIHAI TUDOSE- Biografia secreta

 

Spre pagina de  index ver.mobil 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:evz.ro 

Mihai Tudose are o biografie cu multe pete gri, dar unele din ele sunt de-a dreptul negre. Prin consultarea surselor deschise se pot afla o multime de lucruri ciudate, dar subiectul pare departe de a fi epuizat. Surse din PSD ne-au dezvaluit noi amanunte privind biografia viitorului prim-ministru.

Mihai Tudose a debutat în politica ca sef de cabinet al unui senator celebru în Braila: Mihai Matetovici. Era în anul II de facultate, în 1992, iar anul în care debuteaza si cu primul scandal de presa este 1997. Fostul primar al Brailei, Anton Lungu, în ceea ce s-a numit Afacerea „Apartamentul”, da o serie de repartitii ilegale pentru apartamente - construite din fondurile Primariei - unor mahari locali, printre care se gasesc fiul senatorului PDSR Matetovici, devenit secretar al Senatului, dar si Mihai Tudose, seful acestuia de cabinet. O afacere care a stârnit valuri la vremea ei, fiind vorba de un bloc celebru în Braila, C5, lasându-se cu interpelari în Parlament si reclamatii la Guvern.

Apartamentul primit de Mihai Tudose în 1996 de la primaria Braila avea 97 de mp si avea o valoare de impozitare de 850 de milioane lei vechi, respectiv 85.000 RON.

Pâna în 1999 ramâne în aceasta pozitie, iar studiile universitare le completeaza, potrivit CV-ului oficial, la Universitatea „Dimitrie Cantemir”.

Legaturile sale cu PDSR (viitorul PSD) se pastreaza prin Viorel Balcan, parlamentar PDSR de Braila, cel care se va opune din rasputeri deciziei lui Adrian Nastase de a-l lasa pe Culita Tarâta sa intre în Insula Mare a Brailei. Ceea ce-l va duce pe Balcan în dizgratia conducerii centrale.

În aceasta perioada (1996-1997) Mihai Tudose, împreuna cu Gabriel Vlase si Valeriu Zgonea, pune bazele organizatiei de tineret a partidului social-democrat, între acestia legându-se o prietenie trainica.

„Nasul” acestei apropieri va fi cunoscutul poilitician social-democrat Viorel Hrebenciuc. Sub îndrumarea acestuia devine, în anul 2000, deputat de Braila, fiind extrem de activ si pe plan local. Atât în politica, cât si în afaceri. 

În aceasta perioada (1996-1997) Mihai Tudose, împreuna cu Gabriel Vlase si Valeriu Zgonea, pune bazele organizatiei de tineret a partidului social-democrat, între acestia legându-se o prietenie trainica.

„Nasul” acestei apropieri va fi cunoscutul poilitician social-democrat Viorel Hrebenciuc. Sub îndrumarea acestuia devine, în anul 2000, deputat de Braila, fiind extrem de activ si pe plan local. Atât în politica, cât si în afaceri. 

Prietenia cu Gabriel Vlase este extrem de trainica, cei doi fiind pasionati de masini si servicii secrete. Colegi de banca în Parlament în fiecare legislatura, au împartasit aceeasi pasiune pentru studii legate de domeniul sigurantei nationale, fiind absolventi ai Academiei de Informatii Mihai Viteazu (patronata de SRI).

Deschizatorul de drumuri pare sa nu fi fost Mihai Tudose, viitorul prim-ministru, dar este interesanta coincidenta ca cei doi (Tudose si Valse) îsi iau doctoratul de la Academia SRI în acelasi an: 2010.

Un doctorat coordonat chiar de catre comandantul ANIMV, generalul Constantin Onisor. Un semn de apreciere maxima pentru viitorul prim-ministru, în conditiile în care la aceasta lucrare de doctorat este atasat si un laudatio semnat de nimeni altul decât de generalul SRI Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI de la aceea vreme.

Despre faptul ca Mihai Tudose a fost acuzat de plagiat nu mai are rost sa spunem ceva, întrucât faptul ca în urma acestui scandal a decis sa renunte la titlul de doctor reprezinta o recunostere explicita a acestui lucru.

Una dintre marile enigme ale biografiei viitorului prim-ministru este de ce mama naibii a vrut el sa se împauneze cu doua titluri universitare la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” si cu un doctorat la aceeasi institutie? Sa fie smecheria tipica brailenilor, rupta parca din romanele lui Panait Istrati?

Poate parea hazardat ceea ce spun dar, din informatiile pe care le am, Mihai Tudose si-a trecut în CV doua titluri universitare la ANI-SRI, în conditiile în care nu a predat nici macar o ora acolo. Cu alte cuvinte a dat concurs de lector si conferentiar universitar la Academia Nationala de Informatii a SRI, le-a luat pe amândoua, dar nu a mai facut niciun demers sa intre „în pâine”. A facut-o doar ca sa impresioneze fraierii? Sau pentru ca i se construia o biografie de Capcaun girat de Servicii.

Interesant este faptul ca, pâna la acest moment, Mihai Tudose nu a simtit niciun moment nevoia sa explice de ce a luat concursul pentru niste titluri universitare cu o diploma de doctorat falsa (plagiata), în conditiile în care nu avea de gând sa devina profesor la Academia Nationala de Informatii. Parca suntem în romane de spionaj proaste.

De ce investea atât de mult conducerea SRI în personalitatea lui Mihai Tudose nu este greu de explicat.

În perioada 2014-2015, Mihai Tudose devine ministru al Economiei în Guvernul Ponta, iar potrivit unor surse din apropierea fostului premier, acest lucru s-a produs ca urmare a interventiei fostei conduceri a SRI.

Exact în acelasi moment, sef de cabinet al ministrului Economiei, respectiv Mihai Tudose, devine un vechi colaborator al acestuia, tStefan Valeriu Ivan, care pâna în 2006 a lucrat în cadrul DGIPI, serviciul de informatii al Ministrului de Interne, fiind cooptat în calitate de director în staff-ul viitorului prim-ministru înca din aceea perioada.

Mai interesant este faptul ca sotia acestuia, Loredana Ivan, a devenit lucrator SRI în cadrul UM 0472, unitate care se ocupa de zona de contrainformatii economice, coordonata de generalul Sorin Cozma si generalul Elena Istode, celebra „Anaconda”. Asa se explica relatiile privilegiate pe care ministrul Economiei Mihai Tudose le avea cu generalul SRI Elana Istode si prim-adjunctul generalul Florian Coldea.

Pe plan local, jurnalistii îi cunosc pasiunea pentru masinile marca Mercedes, fiind un împatimit al vitezei. Primul autoturism din aceasta gama de lux si l-a cumparat în 2001, de atunci schimbându-le periodic. Este celebru Mercedesul sau alb, CLS, ultimul model, printre echipajele de la Politia Rutiera din judet, dar si din zonele limitrofe.

Ca o picanterie politica, una din sursele noastre din PSD ne-a povestit cum, în 2015, când Liviu Dragnea a primit decizia de condamnare în dosarul Referndumului, Mihai Tudose, Gabriel Vlase si Valeriu Zgonea stabilisera sa-i ceara demisia lui Liviu Dragnea. Numai ca, la sedinta din Kiseleff, Zgonea a ramas singur în fata tavalugului declansat de liderii fideli lui Dragnea, cei doi „camarazi” trecând imediat de partea celor mai multi si mai puternici. 

Sunt de cercetat si alte conexiuni ale lui Mihai Tudose cu zona serviciilor de informatii. Potrivit unor date publice acesta a fost asociat într-o firma - 101 Net România SRL - în care aparea alaturi de Gabriel Vlase si fiul fostului sef al SRI Bacau, generalul de brigada(r) Vasile Dolos. În aceasta firma avea 7 parti sociale.

Nu pare a fi doar o coincidenta, pentru ca într-o alta companie - AKMA Consulting SRL, Mihai Tudose a fost asociat cu soacra fostului adjunct al SRI Braila, Traian Severin Lungu. Tudose detinea 74 la suta din actiuni.

Este clar ca Mihai Tudose are o protectie speciala.

Jurnalistii de la România Libera scriau în luna mai ca „doamna Corina Tudose avea un salariu de 5.000 de lei pe luna ca „asistent manager“ la societatea En Electric Proiect Office SRL. Administratorul firmei spune ca femeia lucra, de fapt, la Departamentul Ofertare Licitatii. 

În 2015, în timpul primului mandat la Economie al lui Tudose, En Electric Proiect Office a prins, în conditii suspecte, un contract de 6,5 milioane de euro pentru a construi reteaua de canalizare a orasului Busteni. Initial, licitatia a fost anulata, apoi, la reluare, din cele sase oferte, cinci au fost anulate. Numai firma sotiei ministrului a ramas „în picioare“. În timpul documentarii acestui material, Corina Tudose si-a dat demisia de la En Electric Proiect Office.  

Aceste dezvaluiri au ramas fara ecou.

Mai mult, Mihai Tudose va deveni primul-ministru al României!

Exista o explicatie rationala? Sunt câteva, dar le vom analiza la timpul lor.

Nu-mi ramâne decât sa va readuc în memorie un incident petrecut în urma cu câteva zile: Sociologul Marius Pieleanu a citit un SMS despre care a spus ca l-a primit de la Marian Oprisan (liderul PSD Vrancea): „De dragul partidului l-am votat pe Tudose. Sa nu dea Dumnezeu sa fie ziua tradarii PSD, a membrilor, simpatizantilor PSD si cetatenilor României”.

Inapoi la insemnarea sursa   Avem guvern!

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!