k95 "copy/paste" Ce este si ce nu este autismul

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-evz.ro 

 Ce este autismul? 

Autismul este o tulburare de dezvoltare care înregistreaza o cre?tere alarmanta în toate mediile, în toata lumea, estimându-se la ora actuala ca exista un copil cu tulburare din spectrul autist, la 100 de copii fara aceasta tulburare.

În literatura de specialitate, aceasta grupa mai este întâlnita si sub denumirea de Tulburari din Spectrul Autismului (TSA), autismul fiind tulburarea centrala care evoca cel mai bine în ce consta simptomatologia.   Chiar termenul ales ca nume pentru aceasta afectiune, „autism”, ne indica cum se manifesta aceasta tulburare. „Autos” este un cuvânt grecesc care înseamna „pentru sine însusi”, iar folosirea lui în aceast cadru indica modul în care acesti copii sunt închisi în propriul univers. 

Autismul este o boala ale carei simptome se pot ameliora. Copiii afectati sunt la fel de inteligenti ca ceilalti

Autismul este o dizabilitate complexa, însa din caracteristicile sale putem extrage patru trasaturi fundamentale:

- Dificultati de adaptare senzoriala;

- Întârzieri de limbaj;

- Abilitati sociale slab dezvoltate;

- Probleme de stima de sine si încredere.

Chiar daca aceste elemente sunt comune celor ce sufera de autism, nu vor exista niciodata doua persoane cu aceleasi manifestari. Fiecare copil se afla într-un punct diferit al spectrului autismului. Din nefericire, izolarea în lumea lor îi face diferiti si, pentru asta, marginalizati de cei nonautisti, care nu-i pot accepta fiindca nu-i înteleg.

Autismul apare mai des la baieti decât la fete, studiile arata ca proportia este de 1 la 4, si este întâlnit în toate tipurile de familii indiferent de mediu, rasa, etnie, nivel intelectual sau material.

Ce nu este autismul?

În primul rând, sa spunem ce este evident. Autismul nu este o boala, nu este contagios, nu este o afectiune a copilariei, care se remediaza sau dispare brusc la vârsta adulta. În alta ordine de idei, autismul NU este acela?i lucru cu retardul mintal. Este important de stiut ca micutii cu autism sunt la fel de inteligenti ca orice alt copil care nu sufera de aceasta tulburare.

Autismul NU te face un parinte mai putin bun. Doar pentru ca cel mic are iesiri incontrolabile, nu înseamna ca este prost-crescut, rasfatat sau obraznic, asa cum autismul NU defineste copilul. Este doar o parte a vietii, care nu trebuie amplificata si accentuata mai mult decât este cazul.

Este important sa stim ca autismul NU se poate vindeca cu... nimic. Dar este o tulburare ale carei simptome se pot ameliora semnificativ. Copilul cu autism poate avea o calitate a vietii foarte buna, foarte apropiata de cea a unui copil fara autism, atâta timp cât face constant terapie si este sustinut mereu.

În realitate, autismul NU este cel mai rau lucru care i s-ar fi putut întâmpla unui copil. Exista boli si suferinte mult mai grele si mai dureroase. În ultimii ani se fac foarte multe studii cu privire la cauza autismului. Ceea ce s-a dovedit pâna în prezent: este cauza genetica. Nu se stie 100% daca este într-adevar numai cauza genetica sau sunt si alte cauze în autism.

În functie de severitatea simptomelor, exista sanse mai mari sau mai mici ca terapia sa îl ajute pe copil. Pentru ca aceste sanse sa creasca, este necesara implicarea intensiva a familiei si a unor specialisti în lucrul cu ace?tia. În sprijinul autismului vine terapia cognitiv comportamentala de tip ABA. Atâta timp cât sedintele de terapie sunt constante, iar acasa copilul beneficiaza de atentia parintilor, si urmând o programa, rezultatele mult asteptate nu vor întârzia sa apara.

Inapoi la insemnarea sursa   P.S.la 2x cariere
Home

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"