k93 "copy/paste" pachetele generice de tigarete reprezinta un esec

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa 

Un studiu realizat recent chiar de Guvernul australian, care a adoptat, în 2012, masura introducerii pachetelor generice de tigari, 'demonstreaza clar ca ambalajele generice pentru pachetele de tigarete nu au accelerat ritmul de declin pe termen-lung al incidentei fumatului', potrivit unui comunicat JTI, remis, joi, AGERPRES.

Departamentul de Sanatate al Australiei a demarat analiza Actului privind Standardizarea Ambalajelor Produselor din Tutun în martie 2015, depunând eforturi timp de aproape un an pentru a gasi dovezi cât de cât credibile, care sa demonstreze ca interdictia si-a atins scopul. În final, a fost nevoit sa publice un raport în care pretinde ca interdictia ar putea 'sa înceapa sa functioneze' si este posibil sa aiba efect 'în timp'. 

'Autoritatile ar trebui sa priveasca lucid, dincolo de agitatia provocata de OMS, si sa se uite în schimb la datele oficiale: interzicerea marcilor în Australia a încalcat drepturile de proprietate intelectuala ale companiilor legale asupra brandurilor si a oferit un cadou infractorilor care traficheaza tigarete ilegale si contrafacute. Însa ca masura de sanatate publica, interzicerea marcilor a dat gres', a afirmat Michiel Reerink, Vicepresedinte Global Regulatory Strategy, JTI.

  În Europa, Directiva tutunului lasa introducerea pachetelor generice la alegerea statelor membre.

Pâna acum, Marea Britanie, Irlanda, Franta si Slovenia au optat pentru depasirea cadrului Directivei, anuntând implementarea ambalajelor generice pentru tigarete. 

În România, proiectul de lege pentru transpunerea Directivei tutunului se afla în momentul de fata în Senat, ca prima camera sesizata.

Textul prevede, 'într-un articol modificat pe drum', dupa aprobarea proiectului de catre Guvern, ca Ministerul Sanatatii poate adopta prin ordin de ministru standardizarea ambalajelor si interzicerea unor categorii de produse din tutun, ulterior votarii legii de catre Parlament.

'Tutunul este, în prezent, un subiect extrem de politizat, la nivel european, însa acesta este doar începutul. Si alte industrii care produc bunuri de larg consum sunt amenintate, data fiind tendinta de demonizare a diverselor produse si servicii considerate nesanatoase: dulciuri, bauturi carbogazoase, alcool, alimente care contin grasimi, Fast Food, telefoane mobile, internet etc', declara recent, într-o conferinta pe tema drepturilor de proprietate intelectuala, Gilda Lazar, director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova si Bulgaria, aratând ca 'pachetele generice înseamna confiscarea brandurilor si reducerea concurentei la un singur element: pretul.'

  JTI face parte din Grupul Japan Tobacco, unul dintre cei mai mari producatori internationali de produse din tutun. Compania are circa 26.000 de angajati la nivel mondial si operatiuni în peste 120 de tari.AGERPRES

Inapoi la insemnarea sursa   dinozaurii-2
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"