k73 "copy/paste" Preot român, exemplu pentru tot clerul ortodox

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-yahoo 

Un preot din Suceva este un exemplu pentru întregul cler ortodox din România.
De sapte ani, preotul Mihail Negrea si-a dedicat în întregime viata copiilor orfani. În prezent, preotul îngrijeste 42 de copii, dintre care 15 stau chiar în lacasul în care slujeste parintele, Manastirea Podu Cosnei, din comuna Poiana Stampei.
Restul de 27 de copii primesc saptamânal pachete cu alimente, haine, rechizite si sunt sprijiniti sa aiba rezultate cât mai bune la scoala.
Însa, dincolo de viitorul acestor copii, parintele Negrea s-a ocupat si de alte suflete inocente. Visul sau s-a împlinit zilele trecute, când a fost inaugurat centrul social pentru copii saraci din Vatra Dornei.
Centrul a fost deschis în incinta Casei Vladimir, fost sediu al societatii de minerit din zona, cladire lasata însa în paragina de aproape zece ani, arata Monitorul de Suceava.
„Vorbim de 30 de copii care vor locui permanent si alti 50 de copii care vor servi o masa calda la prânz, în fiecare zi, inclusiv duminica, nu numai în zilele în care merg la scoala”, a spus preotul Negrea pentru publicatia citata.
Copiii care vor locui în noul centru vor trebui sa se tina de scoala, sa nu aiba absente ori nota scazuta la purtare, ei urmând a fi alesi de catre reprezentantii scolilor din zona dintre elevii cu probleme sociale.
„Vreau sa îi ajut pe aceia care vor sa se realizeze în viata”, explica Mihail Negrea. Preotul arata ca planuia sa aduca primii copii pe 6 decembrie, de Sf. Nicolae, însa acest lucru se va amâna deoarec nu au fost emise înca toate autorizatiile necesare.
„Marele regret al meu este ca pâna atunci o parte dintre copii vor sta prin gari, prin parc, altii flamânzi, înghetati la casele lor”, ofteaza preotul de la Podu Cosnei.
Firme si fundatii din strainatate, alaturi de preotul român
Cladirea a fost refacuta cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si al unei firme de constructii din Italia. Însa, preotul a cautat si a gasit ajutor si din alte surse. O fundatie umanitara din Germania, Huetti's Balkanhilfe, a utilat complet bucataria centrului.
Presedintele acestei asociatii caritabile, Guenter Huettenholscher, a povestit ca îl cunoaste pe parintele Negrea de aproape cinci ani si, de când i-a cunoscut dragostea pentru copii, l-a sprijinit cât a putut.
„Este un suflet extraordinar si inima lui este pentru copii orfani, parasiti, din familii dezorganizate”, a declarat germanul.
Preotul a atras în proiect si o importanta firma de constructii, iar directorul firmei a muncit cot la cot cu muncitorii, în cele aproape trei luni necesare lucrarilor de renovare.

„Am început lucrarile pe 22 august si au durat circa doua luni si trei saptamâni. La anul, urmeaza sa refacem cladirea si pe exterior”, a declarat Gabriel Diaconu.
Misiuni în memoria unei fetite rapusa de leucemie

Preotul sucevean are însa si alte planuri pentru viitorul apropiat: un centru pentru adolescentii care au probleme cu drogurile (peste 10 astfel de tineri au renuntat deja la dependenta dupa o perioada petrecuta la manastire cu preotul Negrea) si unul pentru copii care sufera de maladii cumplite, carora medicii nu le-au mai dat nici o sansa de supravietuire. "Sa încerc sa le luminez ultimele zile ale vietii lor", îsi explica preotul aceasta misiune.
Proiectul este dedicat memoriei lui Flori, o fetita pe care preotul a crescut-o la manastire de la vârsta de patru ani. Fetita, ramasa singura dupa ce mama sa a ajuns la închisoare (pentru uciderea fratelui fetitei), a fost dusa la cele mai bune spitale din tara, dar a pierit anul trecut, la vârsta de noua ani, rapusa de leucemie. Preotul îi îndeplineste în continuare dorinta fetitei de a-i trimite pachete mamei, în penitenciar.
Inapoi la insemnarea sursa   Doua tipuri de preoti
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"